Decoratie-ideeën

Ontdek het fenomeen van tiny houses of mini-huizen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als we aan een huis denken, stelt de overgrote meerderheid van ons zich een groot huis met tuinen en terrassen voor. Welnu, vandaag is er een fenomeen dat ons vertelt over mensen die precies het tegenovergestelde willen, de kleine huizen of mini-huizen Deze huizen zijn klein van formaat, dus we verminderen ook de kosten en het werk.

De mini-huizen of tiny houses zijn een actueel idee, omdat de kosten van huisvesting erg hoog zijn voor sommige mensen die alleen kleine huizen kunnen kopen. Maar deze huizen hebben alles wat we nodig hebben, dus ze blijken een grote inspiratiebron te zijn.

Voordelen van tiny houses

Tiny houses hebben hun voordelen en daarom zoeken steeds meer mensen naar dit alternatief om te genieten huizen die weinig ruimte innemen Normaal gesproken zijn dit huizen die een zeer lage kosten in vergelijking met normale woningen, waardoor ze voor veel meer mensen betaalbaar zijn. Een ander voordeel is dat we ook besparen op onderhouds- en energiekosten, aangezien het voor zo'n kleine woning niet hetzelfde is om elektriciteit en verwarming te betalen als voor een grotere. Aan de andere kant leren deze huizen ons hoe we moeten leven met de essentie, als een nieuwe manier van leven weg van zoveel consumentisme, dus ze zijn ook een goede manier om opnieuw te beginnen.

Huizen op wielen

Sommige van de tiny houses zijn echte huizen op wielen die door hun lichtheid en grootte van de ene plek naar de andere kunnen worden gedragen.Het is een ongelooflijk idee voor degenen die het huis letterlijk op hun rug willen nemen, hoewel niet iedereen goed kan omgaan met deze modaliteit. Maar het idee is erg leuk omdat je van woonplaats kunt veranderen.

Huizen met twee verdiepingen

In deze huizen komen we onszelf verrassen, omdat ontwerpers hun creativiteit moeten gebruiken om van elk hoekje te profiteren Het is gebruikelijk dat deze huizen op twee niveaus, met lage plafonds. Ze gebruiken meestal trappen die soms kunnen worden verborgen om naar boven te gaan, meestal de slaapkamer. Het bed is in het bovenste gedeelte geplaatst omdat we op deze manier in een kleinere ruimte verblijven, aangezien we niet in bed hoeven te staan en het plafond lager kan zijn. Bij andere gelegenheden wordt het bovenste gedeelte gebruikt als ontspanningsruimte met banken en een ruimte om te lezen of te rusten.

Functioneel meubilair

In tiny houses moeten we het meubilair goed kiezen en het moet volledig functioneel zijn anders lopen we het risico alles met vier dingen te bezetten.Het is dus essentieel dat het multifunctionele meubelen zijn. Dat wil zeggen, we kunnen een bank voor de eetkamer kopen die voor opslag is en waarin we bijvoorbeeld de eettafel kunnen opbergen. Het is ook een goed idee om verwijderbare stukken te hebben, zoals tafels die in de muren zijn verborgen. Dus als we een meubelstuk of een ruimte niet gebruiken, kunnen we ruimte overlaten voor andere dingen.

Het opslagprobleem

Een van de belangrijkste nadelen die we kunnen zien in mini huizen is dat ze opslagproblemen hebben Dat wil zeggen, we zullen niet zoveel dingen kunnen hebben als in een normaal huis, aangezien we daar de capaciteit niet voor zouden hebben. Dit is waar de nieuwe levensstijl die deze huizen ons opleggen om de hoek komt kijken, waarin we alleen moeten kiezen wat essentieel is voor ons dagelijks leven. In deze huizen slaan we alleen op wat we nodig hebben. Ze zoeken in ieder geval naar functionaliteit en gaten om spullen in op te bergen op plekken als de vloer, in de meubels en in wandruimtes.

Keuken & Dineren

Er zijn delen van het huis die kunnen worden samengeperst tot één, zoals de keuken en de eetkamer. We kunnen een werkeiland gebruiken om er een plek van te maken waar je kunt koken maar ook een tafel waar je aan kunt eten, gewoon met wat krukken. Op deze manier hebben we een zeer functionele ruimte voor deze twee dingen in één.

Kleine badkamers

In het geval van tiny houses is het de bedoeling dat de badkamer weinig ruimte in beslag neemt, maar wel over de essentie beschikt. In deze ruimte gebruikt een inloopdouche, omdat zij degenen zijn die de ruimte het beste benutten. Soms bevinden de badkamers zich onder de trap om van deze ruimte te profiteren en hebben ze dus een brede trap om naar boven te gaan. Wat opslag betreft, deze is schaars, maar je zou een kast in de badkamer moeten hebben om de benodigde spullen in op te bergen.

Woningen met buitenruimte

Veel van deze huizen zijn in tuinen gezet en hebben een klein terras aan de buitenkant. Het is een manier om van de ruimte te genieten met een minihuis. De buitenruimte wordt een belangrijk onderdeel van ons huis.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: