Decoratie-ideeën

8 dingen die je nooit in de vaatwasser mag doen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Automatische vaatwassers besparen enorm veel tijd in de keuken, maar ze kunnen voorwerpen beschadigen en sommige zijn vrij duur om te repareren of te vervangen. Het is beter om veilig te zijn en sommige keuken- en eetkamer.

Als je ze in de vaatwasser wilt doen, is het beter dat je het op het bovenste rek doet en moet je bereid zijn om je fouten te accepteren en de gevolgen van het niet volgen van de instructies die we gaan je in dit artikel geven.

Houten lepels, kommen en snijplanken

De hardheid van vaatwasmiddelen kan de natuurlijke oliën verwijderen die ervoor zorgen dat houten keukengerei en snijplanken niet uitdrogen. Wanneer die oliën verwijderd zijn, zal het hout beginnen te barsten.

Houten artikelen moeten onmiddellijk met de hand worden gewassen met een mild wasmiddel in warm water. Laat ze niet weken, want hierdoor kan het hout opzwellen en kromtrekken. Als u denkt dat het hout moet worden gedesinfecteerd, gebruik dan een milde oplossing van chloorbleekmiddel en warm water. Net als bij hout moeten pizzastenen met de hand met de hand worden gewassen om barsten en beschadiging door agressieve reinigingsmiddelen te voorkomen.

Keukenmessen

Niet in de vaatwasser doen. Ten eerste kunnen de randen de beschermende coating op rekken en manden afbreken en roestvorming veroorzaken.Ten tweede, die scherpe randen zijn gevaarlijk bij het uitruimen van de vaatwasser, vooral als kinderen helpen.

Tot slot, sterk vaatwasmiddel kan randen dof maken en ervoor zorgen dat houten handvatten los gaan zitten en splijten. Het is beter om ze met de hand te wassen.

Raspen en zeven

Keukengereedschap met scherpe randen mag niet in de vaatwasser worden geplaatst. Raspen en zeven kunnen de plastic coating op de roosters afbreken en er zal roest ontstaan.

Als je items met kleine gaatjes in de vaatwasser stapelt, is het bijna onmogelijk voor de waterstraal om alle etensresten te verwijderen. Nogmaals, handwas voor het beste resultaat.

Gietijzeren pannen

Gietijzeren koekenpannen en koekenpannen bestaan al eeuwen en kunnen bijna eeuwig meegaan als ze goed worden onderhouden.Om te voorkomen dat gietijzer gaat roesten en voedsel blijft plakken, moet het worden gekruid met olie. De olie trekt in de bakplaat en laat een bijna perfect kookoppervlak achter.

Wanneer gietijzer in de vaatwasser wordt geplaatst, verwijderen het sterke reinigingsmiddel en overtollig water de olie en maken het gietijzer onbruikbaar. Het kruidenproces moet volledig opnieuw worden gestart. Dit geldt ook voor gietijzeren potten en pannen met een geëmailleerde buitenkant.

Zelfs als je pan aan de buitenkant bedekt is met zwarte smurrie en je denkt dat de vaatwasser een gemakkelijke manier is om hem schoon te maken, weersta de verleiding. Gebruik in plaats daarvan wat vet.

Aluminium pannen en kookgerei

Als je ooit een glimmende aluminium taartvorm voor eenmalig gebruik in de vaatwasser hebt gedaan, heb je gezien wat er gebeurt. Het wordt ondoorzichtig en donkerder.

Hetzelfde kan gebeuren met aluminium potten, pannen en bakplaten. Als het aluminium niet is geanodiseerd, kan het sterke reinigingsmiddel putjes en corrosie veroorzaken. U kunt ook witte vlekken op het oppervlak zien vanwege de alkaliteit van het vaatwasmiddel. Zelfs als de pan het label 'vaatwasserbestendig' heeft, was je hem het beste met de hand af.

Als je verkleuringen en vlekken wilt verwijderen, maak dan een pasta van wijnsteen en warm water. Verdeel de pasta over de pan en gebruik wat elleboogvet, en vergeet niet om de volgende keer met de hand af te wassen!

Koperen pannen en kopjes

Koperen pannen en mokken zijn klassiek en mooi, maar ze kosten extra moeite om ze glanzend te houden. Maak de taak niet moeilijker door ze in de vaatwasser te doen. De agressieve chemicaliën in vaatwasmiddel zullen de afwerking onmiddellijk dof maken en kunnen bijtend zijn en ervoor zorgen dat koper afbladdert.Pitting wordt niet verwijderd, zelfs niet met de beste koperreiniger en vet.

Snelkookpan Deksels

Hoewel een snelkookpan of de binnenpan van een Instant Pot prima een vaatwasmachinecyclus kan doorlopen, mogen deksels van snelkookpannen nooit in de vaatwasser worden geplaatst. Het deksel bevat de kleppen die regelen hoe goed het fornuis werkt. Door de werking van een afwasmachine kunnen kleine voedseldeeltjes in kleppen en ventilatieopeningen terechtkomen en kan het fornuis defect raken (ontploffen). Agressieve chemicaliën kunnen ook de rubberen of siliconen afdichtingen op het deksel beschadigen.

pannen met antiaanbaklaag

Hoewel veel pannen met anti-aanbaklaag het label vaatwasmachinebestendig hebben, kunnen agressieve reinigingsmiddelen en extreem hoge droogtemperaturen de anti-aanbaklaag aantasten.Als je ervoor kiest om je pannen in de vaatwasser te wassen, sla dan de droogcyclus over en laat ze aan de lucht drogen.

Bij de eerste tekenen van oppervlakteschade is het tijd voor een nieuwe pan. Wanneer de anti-aanbaklaag is bekrast, afgebroken of geschild, kunnen er gevaarlijke gif.webpstoffen in het voedsel vrijkomen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: