Decoratie-ideeën

Modern rustiek interieur

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Rustiek decoratie is er een die is geïnspireerd door de wereld van het platteland en die een zekere ruwe bergtoets heeft, maar tegenwoordig zijn er veel manieren om dat soort decoratie opnieuw te interpreteren, omdat we het kunnen opnemen in een moderne omgeving. Daarom gaan we kijken hoe je thuis een moderne, rustieke inrichting kunt creëren om een vleugje van het platteland te krijgen, maar met een moderne ondertoon.

De moderne rustieke inrichting maakt gebruik van accenten met materialen zoals hout, wat essentieel is voor dit soort omgeving. Maar ook hoe je die moderne touch toevoegt, zodat de ruimte niet te rustiek wordt en kan worden aangepast aan nieuwe trends.

Stenen muren

De stenen muren zijn een heel typische touch in rustieke ruimtes, dus op zichzelf kunnen ze die touch toevoegen aan ons hele huis. Tegenwoordig kunnen we de stenen muren bloot laten als ze natuurlijk zijn, hoewel het ook mogelijk is om steenachtige wandbekleding toe te voegen om ze die uitstraling te geven. In deze kamer zien we de mix van stenen muren met houten vloeren, ideaal voor een rustieke en moderne omgeving.

Bruin tinten

De bruine kleur en het vleugje hout kunnen een rustieke sfeer toevoegen aan elke ruimte. Deze keer zien we een zeer moderne keuken met echt elegant wit marmer dat contrasteert met de bruine accenten en die krukken die zich richten op de rustieke toets met hout en metaal in zwarte tinten.Deze mengsels zijn ideaal om de moderne rustieke binominale stijl te creëren. Zeer felle tinten worden meestal niet gebruikt omdat ze te modern zijn en contrasteren met de sobere kleur van het hout. Neutrale kleuren zoals grijs, beige en aardetinten worden naast wit gebruikt om licht te geven.

Vintage rustieke meubelen

De rustieke sfeer kan op veel manieren worden toegevoegd, hoewel het heel gemakkelijk is als we houten meubels hebben, waarvan sommige vintage. Deze woonkamer combineert niet alleen rustieke met bruine tinten, maar ook vintage omgevingen met antieke en lederen meubels. Rustiek meubilair is in veel gevallen oud meubilair dat is hergebruikt en in een houttint of in witte of pastelkleuren is gelaten.

Gebruik de kleur wit

De witte kleur is erg actueel, omdat het een van de kleuren is die in allerlei omgevingen wordt gebruikt om alles licht en duidelijkheid te geven. Rustieke omgevingen hebben soms te veel hout en daardoor zijn de ruimtes donker. Daarom bestaat de ideale mix uit het toevoegen van wit aan alles, om open en modernere omgevingen te creëren. In dit geval zien we de rustieke houten vloer met een oude kruk in de vorm van een tafeltje. De rest zijn witte en ruwe tinten die alles licht geven.

Houten stammen in nieuwe meubels

Meubels kunnen die rustieke toets toevoegen en je kunt stijlen mixen en matchen. De banken zijn in dit geval modern, met basislijnen, maar voeg samen met dat vloerkleed een tafel van boomstammen toe die een heel rustiek tintje heeft. De witte kleur en de houten vloer zijn twee combinaties die passen bij dit type stijl.

Moderne open haarden met rustieke accenten

Moderne open haarden met een bepaalde klassieke stijl zijn ook ideaal voor dit type omgeving. In deze kamer maken ze interessante mixen. De houtblokken geven een realistisch tintje aan de open haard, perfect voor het creëren van een rustieke woonkamer. Het tapijt en het meubilair zijn actueel, om alles moderniteit te geven.

Houten balken

Als de stenen muren een klassieker zijn van de rustieke stijl, zijn de houten balken dat ook. In deze keuken hebben ze veel houten balken in donkere tinten gelaten, iets heel typerend voor de rustieke stijl. Maar ze hebben heldere deuren met chromen deurgrepen en roestvrijstalen apparaten toegevoegd om het een modern tintje te geven. De balken zijn degenen die alles het meest rustieke tintje geven, vandaar dat ze overal in de keuken worden toegevoegd.

Houten meubelen

In deze woonkamer neigen ze veel meer naar de moderne stijl dan naar de rustieke. Soms worden moderne accenten toegevoegd aan de rustieke stijl en in andere gevallen zien we een moderne stijl die slechts enkele rustieke accenten heeft. In deze kamer vinden we enkele kleine bijzettafels van deze stijl terwijl de rest van de kamer erg modern is, met grijstinten en basislijnen.

Originele rustieke details

In deze slaapkamer vinden we een zeer moderne omgeving met een vleugje Scandinavische stijl. Die dekens en ook de witte en neutrale tinten geven alles veel elegantie. In dit geval vinden we de rustieke toets terug in bepaalde details zoals die bijzettafel gemaakt met een houten stam en de lamp in natuurlijke materialen zoals riet.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: