Decoratie-ideeën

Wat u moet weten voordat u een eetkamer gaat inrichten

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

We weten allemaal dat een eetkamer een tafel en stoelen nodig heeft, maar wat voor soort tafel en welke stoelen? U moet uw opties overwegen voordat u zich naar de winkel haast om meubels te kopen. Daarom hierna gaan we je enkele overwegingen geven waarmee je rekening moet houden voordat je je eetkamer gaat inrichten.

Dit zijn algemene overwegingen die u moet aanpassen aan uw persoonlijkheid en levensstijl, maar ze zijn handig om te weten wat het beste voor u is en wat u het beste kunt weggooien en voor uw comfort in uw huis, specifiek voor je eetkamer.

Voordat je eetkamermeubels koopt

Voordat je eetkamermeubels koopt, moet je even de tijd nemen om over deze vragen na te denken:

  • Wat voor ruimte heb je? Is het een eetkamer of een eethoek ?
  • Als je een eetkamer inricht, hoe vaak gebruik je die dan? Hoe ga je je eetkamer gebruiken? Is het alleen voor het diner of wordt het een multifunctionele ruimte? Zullen kleine kinderen het gebruiken?
  • Wat is jouw decoratiestijl?

De grootte van je eetkamer

Een spelonkachtige kamer met een kleine tafel ziet er koud en leeg uit, terwijl een te kleine ruimte met een grote tafel en stoelen er onaangenaam druk uitziet Meet de kamer altijd van tevoren op meubels kopen en vergeet niet om voldoende ruimte rond meubels vrij te laten zodat ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst.

Als het een vrij grote kamer is, kun je overwegen om andere meubels toe te voegen, zoals schermen, dressoirs of servieskasten. Als u de afmetingen wilt minimaliseren, wilt u misschien ook zware gordijnen of grote vloerkleden gebruiken. Brede, grotere of gestoffeerde stoelen of stoelen met armleuningen zijn toegestaan.

Hoe gebruik je je eetkamer?

Bepaal voordat je begint met het inrichten van je eetkamer hoe je deze normaal zou gebruiken. Gebruik je het elke dag of slechts af en toe om te entertainen?

Een weinig gebruikte kamer kan worden ingericht met onderhoudsvriendelijke afwerkingen en stoffen, terwijl een eetkamer die elke dag wordt gebruikt functioneler moet zijn. Zoek naar stevige, gemakkelijk schoon te maken meubeloppervlakken als jonge kinderen daar gaan eten. Let ook op het volgende:

  • Als je je eetkamer gebruikt om te werken, lezen of kletsen, overweeg dan comfortabele stoelen.
  • Gebruiken jonge kinderen het? Overweeg duurzame afwerkingen en stoffen die gemakkelijk kunnen worden gereinigd.
  • In het geval van een eetkamer die weinig wordt gebruikt, kunt u overwegen deze voor een ander doel te gebruiken dat meer geschikt is voor uw manier van leven. Het is alleen een eetkamer als je dat beslist.

Hoe decoreer je je eetkamer

Nu je de beste manier hebt bedacht om je eetkamer te gebruiken in overeenstemming met je behoeften en de hoeveelheid ruimte die je hebt, zou het inrichten ervan gemakkelijk moeten zijn. Het draait allemaal om functionaliteit en persoonlijke voorkeuren.

Voor een grote eetkamer, wil je misschien de grote ruimte visueel verdelen in kleinere ruimtes met behulp van vloerkleden en schermen. Je kunt ook grotere meubels kopen. Grote gordijnen en verfkleur kunnen ook helpen. Het idee is niet om de plek er klein uit te laten zien, maar eerder gezellig en aantrekkelijk.

Open een kleinere ruimte door kleuren te gebruiken die een achtergrond vormen waardoor je ruimte groter lijkt. Maak het niet vol met onnodige versieringen, maar spiegels of andere reflecterende oppervlakken kunnen nuttig zijn.

Eetkamerverlichting

Er zijn veel opties voor eetkamerverlichting: kroonluchters, hangers, schansen of staande lampen die in veel verschillende stijlen verkrijgbaar zijn, van hedendaagse avant-garde tot traditionele nostalgische. Vergeet de kaarsen niet voor die speciale gelegenheden. Welke bron je ook kiest voor verlichting, je moet ervoor zorgen dat het een dimmer heeft, zodat je de hoeveelheid licht kunt aanpassen die je nodig hebt.

Als je je eetkamer als thuiskantoor gebruikt, vergeet dan niet om voldoende taakverlichting te hebben. Als je het van nature niet hebt, dan is het gepast om te investeren in goed licht, zodat wanneer je dat deel van het huis moet gebruiken voor je werk, je dat op de meest comfortabele manier kunt doen manier mogelijk.

Geniet van je eetkamer!

Zoals je kunt zien, hoeft een eetkamer niet alleen gebruikt te worden om te "eten". Het kan veel meer toepassingen hebben, afhankelijk van je levensstijl, de levensstijl van je familie, van uw persoonlijke behoeften. Het is belangrijk om met dit alles rekening te houden, zodat je op deze manier in de toekomst weet dat je eetkamer veel meer kan zijn dan dat.

Je kunt ook nadenken over de meubels die je echt nodig hebt, aanpassen aan de ruimte die je hebt, je behoeften, je budget, je gezin. Maar wat je niet mag vergeten, is dat de meubels die je koopt, als het veel beter is kwaliteit. Zo weet je zeker dat het meubels zijn die lang meegaan en bestand zijn tegen de "draf" die je eraan geeft. Hoewel het je in het begin wat kost om dat geld te investeren, op de lange termijn zul je weten dat het de moeite waard is geweest.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: