Decoratie-ideeën

Hoe versier je je huis met een Andalusische patio

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Plaatsen die het grootste deel van het jaar van mooi weer genieten, streven er vaak naar om buitenruimtes te creëren die perfect zijn om overdag van te genieten. Het Andalusische terras is daar het bewijs van, een plek in huis waar men meestal van een oase van rust geniet. Het is gebruikelijk en traditioneel dat we in Andalusische huizen een centrale patio vinden die de kamers van het huis met elkaar verbindt en dient als ontspannings- en ontmoetingsruimte.

Laten we eens kijken ideeën om een Andalusische patio te creëren of op zijn minst een weergave van hoe het zou kunnen zijn in ons eigen huis.Er zijn veel mensen die verliefd worden op dit geweldige idee om een centrale en binnenpatio te hebben met evenveel charme als de Andalusische patio's.

Je moet de ideale ruimte hebben

Een Andalusische patio kan worden gecreëerd in huizen met een binnenpatio Het is geen tuin, maar een patio die aansluit op het huis. Als je een terras hebt met deze kenmerken, hoef je alleen maar een manier te vinden om het die geweldige Andalusische stijl te geven. Als je overweegt om vanuit het niets een huis te bouwen, zou de Andalusische patio een centrale ruimte zijn, soms samenvallend met de ingang, waar we balkons, trappen of een fontein vinden. Het is een ruime ontmoetingsruimte waar je op verschillende momenten van de dag schaduw kunt hebben, omdat het wordt omringd door de muren van het huis.

Planten en bloemen

Een van de belangrijkste sleutels bij het vertegenwoordigen van een Andalusische patio zijn de bloemen en plantenDeze patio's zijn ruimtes waar leven en veel kleur is. Het is gebruikelijk dat we allerlei soorten planten en vooral bloemen vinden, die zorgen voor dat heerlijke aroma en de kleur die zo typerend is voor deze patio's. Als het klimaat dezelfde bloemen niet toestaat, zoek dan naar bloemen die zich kunnen aanpassen aan de plaats waar je woont, maar geef de kleur niet op. In een patio met deze kenmerken moeten we een beetje natuur in huis hebben.

De muur met potten

Dit is een echte klassieker in Andalusische patio's. Het gaat over potten op de witgekalkte muren zetten met geraniums en kleurrijke bloemen. Het is iets zo typisch dat elke keer dat we aan dit soort patio's denken, dit soort beelden in ons opkomen. Bovendien zijn geraniums behoorlijk resistent en hebben ze veel kleur, wat de muren vrolijk zal maken. Als je de jouwe niet wit kunt wassen, kun je ze altijd wit verven om de kleur van de bloemen en potten naar voren te brengen.

Decoratieve tegels

Hoewel er veel ideeën zijn voor terrasvloeren, is het waar dat vanwege de Arabische invloed in Andalusische patio's we zien hoeveel belang wordt gehecht aan tegels Normaal leggen ze ze op de grond, maar het is ook mogelijk om ze op muren of op elementen zoals fonteinen te zien. Het is iets dat veel leven en een geweldige persoonlijkheid geeft aan onze patio. We kunnen ervoor kiezen om tegels op de middelste muur en terras op de vloer te leggen of tweekleurige tegels die zeer resistent zijn.

Aanwezigheid van water

In Andalusië is het, vanwege de schaarste, erg belangrijk om dit element te hebben dat frisheid en leven brengt in de patio. Normaal gesproken wordt er in het centrale gebied een gat gelaten om een fontein, een plas water of een put te plaatsen.Het is belangrijk dat we dit vleugje water hebben en een van de elementen die we in dit opzicht het leukst vinden, zijn ongetwijfeld de fonteinen, die voor dat geluid van water zorgen en tegelijkertijd de omgeving verfrissen. Als het ook een mooie sierfontein is met tegels of een detail, dan verbaas je iedereen.

Kleurrijk op het terras

In Andalusische patio's is niets saai en ze houden van licht en kleur, dat alles vreugde uitstra alt. Daarom moet u de neutrale tinten die tegenwoordig zo populair zijn bij Scandinavische trends vergeten en kiezen voor heldere tinten. Ze worden meestal gebruikt in potten, op balustrades of sommige details, met tinten zoals rood, groen of blauw. Dit soort felle kleuren in contrast met het wit van de muren geven ons terras veel persoonlijkheid. Ook de ramen, die meestal uit hout bestaan, zijn meestal in deze tinten geverfd om een harmonieus en leuk geheel te creëren.

Terrasmeubilair

Als je wat meubels aan je Andalusische terras wilt toevoegen, ga dan voor de traditioneel ogende, want dat is het terras. Zoek naar die van riet, die heel natuurlijk zijn. De smeedijzeren zijn ook een goede optie, met die vintage look die geweldig staat in dit type terras.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: