Decoratie-ideeën

Luchtverfrissers voor thuis, een natuurlijke optie voor je huis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het koken van bepaalde voedingsmiddelen, de aanwezigheid van een roker in huis of de opeenhoping van vuil of schimmel in de leidingen kan ertoe leiden dat ons huis niet die frisse sfeer ademt die we er allemaal voor willen. Slechte geuren kunnen ons huis op elk moment overnemen en het is in onze handen om ze te elimineren.

Goede ventilatie en reinheid zijn de basis voor een aangename sfeer in huis. Maar er zijn ook bepaalde trucs die ons kunnen helpen slechte geuren te elimineren en te allen tijde een aangename omgeving te creëren. zelfgemaakte luchtverfrissers zijn een geweldig hulpmiddel en heel gemakkelijk te maken.

Bij specifieke gelegenheden gebruik maken van chemische luchtverfrissers is zeer comfortabel, maar die gemaakt met natuurlijke producten zijn veel geschikter voor ons huis. En we kunnen ze thuis maken met relatieve eenvoud. Geloof je het niet? Dat doe je na het lezen van het "recept" van de volgende zelfgemaakte luchtverfrissers:

Citroenwater

Op zoek naar een frisse geur voor in huis? Kokende citroenschillen is alles wat je nodig hebt om de sfeer in je huis op te frissen. De stoom geeft een aroma af dat je helpt nare geurtjes te neutraliseren. Later, als het mengsel eenmaal kookt, kun je het citroenwater in een of meer glazen recipiënten verdelen en deze in verschillende kamers plaatsen om te profiteren van dat aroma dat nu heel zacht zal zijn.

Om het te bereiden, hoef je alleen maar het sap van twee citroenen en hun schil in een liter water te koken. Dus wees simpel. Het duurt niet langer dan 10 minuten om deze zelfgemaakte luchtverfrisser te maken en het is een goede hulpbron om de omgeving op te frissen bijvoorbeeld na een familiema altijd.

Vloeibare luchtverfrisser met sinaasappel, kaneel en kruidnagel

We gebruiken weer citrus om dit tweede alternatief te maken, een vloeibare luchtverfrisser gemaakt van sinaasappel, kaneel en kruidnagel. Een luchtverfrisser met een intenser aroma waar we graag gebruik van maken, vooral tijdens de koudste maanden van het jaar. Bereid het voor na het koken en voor familiebijeenkomsten met Kerstmis om een gezellige sfeer voor uw gasten te creëren.

Voor de bereiding heb je nodig: 1 sinaasappel, twee kaneelstokjes, 10 kruidnagels en 1 liter water. Doe het water in een pan of braadpan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden sinaasappel, kaneel en kruidnagel toe.Zodra het begint te koken, laat het ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur koken. Haal dan van het vuur en laat afkoelen. Eenmaal koud, zeef de inhoud van de pan en vul een spuitbus met de geconcentreerde vloeistof. Je kunt er kamers, tapijten, kussens of lakens mee besproeien, waardoor een fris en aangenaam aroma ontstaat.

Vloeibare luchtverfrisser met essentiële oliën

Essentiële oliën zijn een geweldig hulpmiddel om zelfgemaakte luchtverfrissers te bereiden. Als? Combineer deze met apotheekalcohol en gedestilleerd water in de juiste verhouding: 65% apotheekalcohol van 96ºC, 30% gedestilleerd water en 5% van het totale volume etherische oliën.

Om het klaar te maken, hoef je alleen maar de alcohol en het gedestilleerde water in een glazen bak te mengen. Zodra de basis is voorbereid, kun je de etherische oliën toevoegen die je het lekkerst vindt: citroen, lavendel, oranjebloesem, rozemarijn , schudden en het is klaar.Bewaar de luchtverfrisser in een donkere glazen container om de etherische oliën te behouden. En kies er een met een sproeier, zodat je hem hier en daar comfortabeler kunt gebruiken.

Vaste luchtverfrisser

Er is leven buiten vloeibare luchtverfrissers voor thuis. Met baking soda en essentiële oliën als basis kunnen we stevige luchtverfrissers maken die we in kleine bakjes in verschillende kamers kunnen plaatsen om zo een unieke sfeer in ons huis te creëren.

Om deze te maken heb je zuiveringszout, olie of geuren nodig, en een klein glazen bakje. Vul het glazen bakje voor de helft met zuiveringszout. Giet vervolgens 10-15 druppels van je favoriete aromatische essentie: lavendel, oranjebloesem, citroen en meng met een theelepel. Zodra je dit mengsel hebt, voeg je nog 8 druppels essence toe en plaats je een geperforeerd deksel of een stoffen deksel dat het aroma continu vrijgeeft.

Jelly-blokjes

Net als traditionele lavendelzakjes kunnen geleiblokjes worden gebruikt om kasten en lades te laten ruiken. En dat zijn naam u niet misleidt; Hoewel we ze kubussen hebben genoemd, kun je ze de gewenste vorm geven met behulp van een siliconen mal.

Om ze te maken heb je 200 ml nodig. wasverzachter waarvan je de geur lekker vindt, 5 blaadjes neutrale gelatine en siliconenvormpjes Verwarm de wasverzachter zonder te laten koken terwijl je de gelatineblaadjes hydrateert in koud water. Meng de hete wasverzachter met de uitgelekte gelatine, roer en giet het mengsel in de vormpjes om ze 24 uur te laten rusten.

Als ze eenmaal gestremd zijn, wikkel ze dan in gaas of een andere transparante en fijne doek zodat ze niet vlekken en verdeel ze over verschillende lades. Als ze niet meer ruiken, knip je ze af en ruiken ze je slaapkamer weer een paar dagen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: