Interieur

Leroy Merlin keukenwerkbladen voor thuis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De keuken is het hart van ons huis en de ruimte die we een groot deel van ons budget toewijzen wanneer we ons huis inrichten. Het doel? Esthetiek en functionaliteit combineren En op onze weg om dit doel te bereiken, worden keukenwerkbladen een sleutelelement.

De Leroy Merlin keukenwerkbladen kunnen een sleutelstuk worden in de stijl van je keuken. Functioneel wordt het echter nooit als je bij het maken van je keuze geen rekening houdt met praktische factoren als weerstand of onderhoud.Wil je weten wat het beste aanrechtblad is voor jouw keuken?

Er is geen eenduidig antwoord. Het beste aanrechtblad is degene die het beste bij uw behoeften past. Wat is je budget? Ga je het continu of af en toe gebruiken? Er zijn een aantal factoren die doorslaggevend zijn om een goede keuze te maken en waarover u moet nadenken voordat u de catalogus Leroy Merlin keukenwerkbladen bezoekt.

Keukenwerkbladen per materiaal

In de catalogus van Leroy Merlin vindt u onder andere keukenwerkbladen van laminaat, hout, marmer of kwarts. Welke te kiezen? Elk van deze heeft voor- en nadelen en wij zijn van mening dat u deze moet kennen om een beslissing te nemen.

Laminaat werkbladen

Laminaat keukenwerkbladen zijn gemaakt van een spaanplaat waaraan lagen synthetische materiaalplaten zijn gehecht, waardoor het verschillende technische en esthetische kenmerken heeft.Dit soort werkblad kan de afwerking van andere materialen zoals steen, staal en hout imiteren, waardoor we op een economische manier de gewenste stijl in de keuken kunnen brengen.

De prijs en de verscheidenheid aan afwerkingen en beschikbare kleuren zijn enkele van de meest opvallende voordelen. De duurzaamheid is echter inferieur aan die van andere soorten materialen. Ze zijn relatief schokbestendig, maar gevoeliger dan andere materialen voor vocht en hitte.

Het Delinia werkblad van laminaat in bruin eikenhout met een matte afwerking is een van onze favorieten in de Leroy Merlin-catalogus, samen met die met een witte post-gevormde voorkant met stippen en glanzende afwerking. Ze zijn ook de duurste, met een prijs die drie keer hoger is dan het aanrechtblad met een matte afwerking in een geoxideerde antracietkleur die schittert in de afbeelding er direct boven.

Massief houten werkbladen

De massief houten werkbladen van Leroy Merlin hebben een gemiddelde weerstand tegen schuren, krassen en vlekken. Ze zijn erg poreus, dus vlekken kunnen binnendringen en ze kunnen verslechteren door vocht als ze niet goed zijn afgedicht. Als we ze voor een langere tijd willen behouden zoals op de eerste dag, is het essentieel om ze te behandelen om het hout te voeden en waterdicht te maken zodra het eenmaal is geïnstalleerd.

Ondanks hun nadelen zijn ze een geweldige bondgenoot voor keukens met een natuurlijke en warme uitstraling. Bij Leroy Merlín vind je werkbladen in glad reliëf van beuken en eiken met een genuanceerde afwerking voor een rustieke uitstraling van meerdere tinten. Evenals aanrechtbladen van walnoot en bamboe met een natuurlijke matte afwerking.

Quartz werkbladen

Kwartswerkbladen zijn gemaakt met een aandeel van 90% of meer kwarts en harsen die het een grote hardheid geven. Silestone of Compac zijn enkele van de handelsnamen van deze materialen die bestand zijn tegen schokken, vlekken en vocht en gemakkelijk te reinigen zijn met water en zeep.

U vindt ze beschikbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen met prijzen variërend van € 250 tot € 450 per strekkende meter, Compac-werkbladen zijn goedkoper dan Silestone. Een van de grootste zwakheden van deze werkbladen, afhankelijk van hun kwaliteit, is hun weerstand tegen hoge temperaturen. Daarom wordt over het algemeen aanbevolen om pannen die net van het vuur zijn gehaald niet rechtstreeks op dit materiaal te plaatsen.

Granieten werkbladen

Graniet is een materiaal dat robuustheid aan de keuken geeft en geweldige weerstand en duurzaamheid biedt. Het is goed bestand tegen schokken en hoge temperaturen en ondanks dat het een poreus materiaal is, wordt het meestal behandeld om vlekken "af te weren".

Het is een duurder materiaal dan de vorige, maar het biedt betere voordelen bij continu gebruik dan hout of laminaat. Granieten werkbladen worden op maat gemaakt en hun prijs varieert afhankelijk van het materiaal (natuurlijk of geïmporteerd), de afwerking (gepolijst of vintage), het type dikte en het soort randen. De RRP €/strekkende meter die u in de Leroy Merlin-catalogus vindt, omvat: recht aanrechtblad van 2 cm dik en 65 cm diep, met ingebouwd gat voor aanrechtgootsteen en kookplaat, gepolijste rechte rand en opstaande rand van 5 cm hoog

Porseleinen werkbladen

Het porselein is 100% natuurlijk en is vervaardigd uit een keramisch oplossings- en kristallisatieproces met mineralen zoals kwarts, veldspaat en silica. Werkbladen gemaakt van deze materialen zijn licht, resistent en duurzaam en voorkomen de verspreiding van bacteriën, schimmels en schimmels op hun oppervlak omdat ze niet-poreus zijn.

Onder de keukenbladen van Leroy Merlín vindt u tal van ontwerpen in dit materiaal met verschillende texturen en afwerkingen, zoals u kunt zien op de afbeelding hierboven. Je koopt ze al vanaf €350 per strekkende meter, afhankelijk van hun afwerking, type dikte en type beschikbare randen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: