Decoratie-ideeën

Ontwerp salontafels om je huis mee te decoreren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het kiezen van een salontafel voor in huis is net zo belangrijk als het kiezen van een ander meubelstuk. Een salontafel is een functioneel stuk, dat meestal tussen de tv-kast en de bank in de woonkamer wordt geplaatst. Het moet een zekere eenheid tussen beide creëren en een meubelstuk zijn dat praktisch voor ons is.

De design salontafels kunnen een goed idee zijn om een modern en speciaal tintje aan onze woonkamer te geven. Als we niet hebben willen innoveren in andere details, zoals de bank, kan de salontafel centraal staan. Daarnaast is het een detail dat zal worden omlijst door het tapijt en dat verdient onze aandacht.

Hoe kies je de perfecte tafel

De salontafel is meestal geen cruciaal detail in decoratie en daarom staan we er soms niet bij stil om er veel over na te denken, de stijl die het zal hebben of de functie het zal doen. Maar het is zeker een stuk dat veel samenhang kan geven aan de hele ruimte en daarom mogen we het niet onderschatten. Het is belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte om deze salontafel neer te zetten, aangezien het ervan afhangt of we het ene of het andere ontwerp gebruiken. De stijl en materialen zijn een ander detail waar we rekening mee moeten houden als we de perfecte tafel willen kiezen. In designmeubels worden metaal, hout of glas gebruikt en het is zelfs gebruikelijk om meerdere materialen in harmonie te zien vermengen. Welke we kiezen, hangt af van de stijl van ons huis, aangezien hout klassieker is en glas moderner, terwijl metaal meestal wordt overgelaten aan stijlen zoals industrieel.

Tafel met geometrisch ontwerp

Het geometrische ontwerp kan perfect zijn voor een nieuwe en speciale tafel Geometrische stukken en patronen van dit type zijn momenteel trending dankzij de Scandinavische stijl die ons verfijnde lijnen en functionaliteit brengt . In de salontafels zien we tafels die vormen hebben die niet symmetrisch zijn, of die poten hebben met geometrische vormen. Het resultaat is een moderne tafel die onze aandacht trekt en ongetwijfeld heel bijzonder is.

Glazen tafels

Het design gaat bijna altijd hand in hand met elegantie, en er is geen materiaal dat we eleganter vinden dan glas. We zien dus veel designtafels waarin dit materiaal is verwerkt. Glazen tafels zijn een geweldig idee voor ons huis en geven alles een lichtheid en elegantie die moeilijk te bereiken is met andere materialen.Ze weerkaatsen licht en laten alles groter lijken. Met glas kun je ook verschillende vormen en designmodellen maken om uit te kiezen, met vierkante, ovale of ronde tafels.

Diverse design tafels

We houden echt van een idee dat we in de loop der jaren talloze keren hebben gezien. Het gaat om het kopen van twee of drie tafels met een soortgelijk ontwerp, maar in verschillende maten en zelfs met vormen die enigszins kunnen verschillen. Deze sets salontafels zijn erg origineel en we vinden ze ook terug in designtafels met eenvoudige stukken waarin we asymmetrische vormen zien. De tafels hebben verschillende maten omdat normaal sommige onder elkaar passen en zo kunnen we unieke sets maken.

Designtafels met opbergruimte

Een designtafel kan bijzondere vormen hebben zonder zijn functionaliteit te verliezen.Sterker nog, tegenwoordig worden die meubelstukken die ons echt veel functies bieden en ons helpen jaren mee te gaan, beloond. Daarom kunnen we een design tafel kopen met opbergruimte. Deze tafels hebben meestal lades of gaten aan de onderkant en ruimtes waar je dingen kunt neerzetten, van tijdschriften tot boeken. Op deze manier hoeven we het bovenste gedeelte van de ontwerptafel niet te bezetten.

Scandinavische designtafels

Het ontwerp heeft veel stijlen en onder hen zijn er momenten dat we er enkele uitlichten omdat ze trending zijn. Scandinavisch design is tegenwoordig een van de meest gewilde en we vinden echt mooie en duurzame meubels, met eenvoudige en actuele ontwerpen. licht hout is een van hun favoriete materialen, maar ze kunnen ook metaal of zelfs wit gelakt hout hebben. Het zijn salontafels met ontwerpen die tijdloosheid en eenvoudige lijnen zoeken, zodat ze jarenlang meegaan en goed te combineren zijn met alle soorten meubels.

Industrieel design tafels

Industrieel design is zeer uitgesproken en onderscheidt zich zeer snel van anderen. Het is een stijl die de ruige touch van de industrie zoekt, maar vanuit een elegant en actueel oogpunt. Meestal gebruiken ze metaal in hun ontwerpen, gemengd met hout, met die twee edele materialen die er zo goed uitzien in elke omgeving. Deze tafels zijn perfect voor rustieke, industriële of vintage omgevingen die een vleugje moderniteit willen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: