Decoratie-ideeën

Hoe een houten meubel te restaureren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Oud houten meubelen mogen niet worden weggegooid, omdat het unieke stukken zijn die ook vaak van betere kwaliteit zijn dan de huidige meubelen. Dus als je dit soort meubels hebt of voor een goede prijs vindt, kun je de houten meubels restaureren om ze een nieuwe bestemming te geven.

Houten meubels raken niet uit de mode, het zijn kwalitatieve, warme stukken gemaakt van een zeer gewaardeerd natuurlijk materiaal. Daarom moeten we ze behouden en een nieuwe bestemming geven, iets dat kan als we ze restaureren. Het restauratieproces kan door iedereen thuis worden gedaan als ze over de materialen en de wens beschikken.

Controleer de staat van het meubel goed

Als je het meubel gaat kopen of als je het hebt gevonden, is het goed om de staat van het meubel goed te bekijken aangezien sommige niet kunnen worden hersteld of zal een goede prijs met zich meebrengen. Het is vooral belangrijk dat het geen termieten heeft die op het hout inwerken, omdat we een plaag in huis zouden kunnen brengen die zich zou verspreiden naar andere meubels. Als het hout in orde is, moeten we kijken of er fundamentele stukken ontbreken en of ze vervangen kunnen worden, naast de algemene staat van het meubilair en of het ontwerp ons aanstaat en of het goed te combineren is in ons huis.

Eerste stap, maak het meubilair klaar

Het eerste dat je moet doen, is het meubelstuk op een plek zetten waar je eraan kunt werken. Indien mogelijk een kamer die je gemakkelijk kunt schoonmaken. Bedek de vloer met een doek of krant in geval van vlekken en begin met de restauratie. De eerste stap is zonder twijfel de meubels goed schoon te maken om stof en vuil te verwijderen.Vervolgens moeten we de verf of vernissen verwijderen die het had. Normaal gesproken wordt dit bereikt met een lichte schuurbeurt, maar u heeft mogelijk een oplosmiddel nodig als het zeer oude meubels zijn. Als we oplosmiddel moeten gebruiken, kunnen we de instructies van de fabrikant volgen. Het wordt meestal aangebracht, even laten inwerken en vervolgens verwijderd met een spatel.

Controleer de meubels

Zodra we het kale hout hebben, moeten we kijken of het een behandeling voor de houtworm nodig heeft, iets heel belangrijks. Als er kleine gaatjes zijn, is deze behandeling nodig en zullen we een poriënvuller moeten kopen met een product om dit ongedierte te elimineren. Deze producten moeten worden overgelaten om in te werken. Ze zijn gemakkelijk aan te brengen en maken een einde aan deze houtproblemen. Het is belangrijk om ze te behandelen, omdat de houtworm zich kan verspreiden naar andere meubels en deze uiteindelijk kan beschadigen. De poriënafdekking dient ook voor krassen of beschadigingen die het meubel kan hebben.Het wordt aangebracht, gedroogd en er wordt schuurpapier gebruikt om het hout egaal te maken.

Een ander ding dat we moeten doen is kijken naar de schroeven, pakkingen en alle onderdelen die mogelijk beschadigd zijn of moeten worden vervangen. Het kan zijn dat we nieuwe trekkers moeten kopen of schroeven moeten toevoegen. Als er gebieden zijn die beschadigd blijven, kunnen we in dit stadium altijd de porievuller gebruiken om ze te repareren.

Verf je meubels

Misschien wil je het gewoon vernissen of schilderen. Het is tijd om kleur toe te passen op je meubels. Verven op waterbasis worden aanbevolen omdat ze gemakkelijk te corrigeren en gemakkelijk op te ruimen zijn als ze ermee zijn bevlekt. Gebruik kwaliteitskwasten die erg schoon zijn om de verf aan te brengen en doe dit voorzichtig, genietend van elke hoek. Dit is het deel waar we meer geduld moeten hebben, zodat het meubilair er goed uitziet. Met het effect van de verf weet je al of je één of meerdere lagen nodig hebt. Houd er rekening mee dat matte tinten schade meer opvallen dan satijnachtige of glanzende tinten, die door lichtreflectie beter verbergen.

Hoe de kleur van het meubilair kiezen

Bij het kiezen van de kleur van de meubels is het een goed idee om inspiratie op te doen. Op dit moment zijn witte meubelen erg populair. Als je echter wilt dat dat oude stuk opv alt, kun je een kleur gebruiken die meer opv alt en opv alt in de kamers Van geel naar blauw of zelfs een sterk grijs kan dat stuk maken meubelen komt weer tot leven. Probeer de verschillende kleuren en visualiseer hoe een meubelstuk in die toon eruit zou zien in de kamer waarin je je gerestaureerde meubelstuk gaat plaatsen. Houd rekening met de decoratie, de stijl en de tinten die je hebt gebruikt, zodat de meubels overal goed bij passen.

Laatste details

Het is belangrijk dat terwijl je meubels drogen, je ze beschermt tegen dieren die ze kunnen beschadigen, mensen die ze kunnen aanraken of stof en vuil. Dit is nodig om vlekken te voorkomen die ons opnieuw laten schuren en schilderen.Voor de finishing touch moeten we ervoor zorgen dat de verf niet hoeft te worden bijgewerkt en de handgrepen die tijdens het schilderen zijn verwijderd opnieuw toevoegen. Wil je ook dat je oude meubels die rustieke of shabby chic touch hebben, dan kun je weer schuurpapier gebruiken om de verf een versleten look te geven.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: