Spaces

Hoe het huis grondig te reinigen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Een huis altijd heel schoon houden kan overweldigend zijn omdat het veel tijd en energie kost om alles netjes en goed ingericht te houden. Wat zeker is, is dat u uw deel moet doen, zodat uw huis altijd in goede staat verkeert.

Geef je woonruimte wat extra liefde door deze kamer-voor-kamer-checklist te volgen over hoe je je huis deze lente of het hele jaar grondig kunt schoonmaken.

Voordat je begint

Ruim de rommel op

Voordat je aan een grondige reiniging begint, moet je een lichte reiniging doen. Raap items op die zich op de vloer, op toonbanken en tafels, of op meubels hebben opgehoopt, zodat je op de plekken kunt komen die je nodig hebt.

Heb een actieplan

Plan welke kamers je gaat aanpakken en wanneer, en houd er rekening mee hoe lang je denkt dat het duurt om een volledige klus te klaren. Wees niet bang om het werk over meerdere dagen of zelfs weken te verdelen. Als je weinig tijd hebt of een groot huis hebt, onthoud dan dat een grondige schoonmaak een marathon is en geen lente Als je hulp nodig hebt, kun je altijd schoonmaakdiensten inhuren.

Maak de balans op

Je moet jezelf voorbereiden op succes door ervoor te zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt voordat je begint met schoonmaken. Nadat je bent begonnen, is het laatste wat je wilt doen je ritme verpesten door iets op te raken dat je nodig hebt.

Maak de belangrijkste kamers schoon

Badkamers

Schrob alle oppervlakken. Sproei de oppervlakken eerst in met een allesreiniger en scrub.Op die manier wordt het een stuk makkelijker voor je. Denk ook aan het belang van het schoonmaken van de badkamervloer, die vaak voetstappen en waterdruppels of producten die glad kunnen zijn, bevat.

Schone verlichtingsarmaturen, spiegels en raambekleding. Neem extra de tijd om al het vuil dat in de hoeken en langs de randen is terechtgekomen zorgvuldig te verwijderen. Verwijder al het vuil of stof dat zich heeft opgehoopt door items af te vegen met een beetje azijn op een vochtige doek.

Was de glazen douchedeuren. Om die zeepresten of watervlekken op te ruimen, breng je wat warme gedestilleerde witte azijn aan en laat je het ongeveer een half uur intrekken, indien nodig opnieuw aanbrengen. Sprenkel er dan wat zuiveringszout over en wrijf zachtjes over de vlekken.

Gooi stoffen gordijnen of badmatten in de wasmachine. Je hoeft alleen maar de waslabels te controleren om te zien in welke cyclusartikelen ze moeten worden gewassen.Om kreuken in de droger te voorkomen, zet u de temperatuur laag en ha alt u de artikelen eruit terwijl ze nog licht vochtig zijn. Hang ze daarna terug in de douche om ze volledig te laten drogen. Als je ook een plastic douchegordijnvoering hebt, was deze dan in koud water en hang hem te drogen, of vervang hem door een nieuwe.

Maak schoon onder gootstenen en binnenlades. Na verloop van tijd hebben deze ruimtes de neiging om vol te raken. Haal alles eruit zodat je de onderkant van kasten en lades kunt schoonmaken en eventueel gevormde spinnenwebben kunt verwijderen. Terwijl je items herschikt, gooi je weg wat je niet langer nodig hebt en organiseer je de rest, waarbij je ervoor zorgt dat veelgebruikte items aan de voorkant worden geplaatst voor gemakkelijke toegang. Vergeet niet de was te doen en deur- en raamknoppen en handgrepen te desinfecteren!

Keuken

Maak alle kasten grondig schoon Voor vetspatten, dompel een doek in onverdunde azijn om het vet weg te wrijven en spoel de doek daarna af met warm water om de azijn te verwijderen. Sommige kasten zwellen op als ze te veel vocht krijgen, dus wring de doek goed uit voordat je het hout schoonmaakt en droog het oppervlak na het schoonmaken snel af met keukenpapier.

Maak de koelkast schoon en ontdooi de vriezer. Haal alles eruit, zodat je etensresten van de planken en binnenmuren kunt verwijderen, beginnend bovenaan en naar beneden werkend. Als je het eten terugbrengt, controleer dan de houdbaarheidsdatum en gooi alles weg dat op is. Vergeet niet de fronten van de koelkast en vriezer schoon te maken, en let vooral op het desinfecteren van de deurklinken.

Maak de afzuigkap schoon om hem er als nieuw uit te laten zien en de oven ook. Volg de instructies van de fabrikant om het correct te doen. Je kunt de voorraadkast ook ordenen door de producten op de juiste manier te bestellen en de producten die je nodig hebt voor de hand te houden.

Vergeet niet dat het belangrijk is om de magnetron schoon te maken, de gootsteen te ontsmetten en het aanrechtblad goed schoon te maken om ervoor te zorgen dat alles altijd schoon blijft.

Gemeenschappelijke ruimtes

Reinig al het textiel in de wasmachine en stofzuig alle ruimtes die nodig zijn. Poets houten meubelen als u de mogelijkheid heeft of reinig ze met een geschikt product. Reinig plinten, ramen, verlichtingsarmaturen en plafondventilatoren als je die hebt. Stof het decor af en leg de spullen terug waar ze horen. Het is ook belangrijk dat je de elektronica schoonmaakt.

Slaapkamers

Was al het textiel in de slaapkamers, draai de matras om en stofzuig hem. Tip: gebruik schuimscheerschuim om vlekken van de matras te verwijderen door deze 15 minuten te laten intrekken voordat u afveegt met een licht vochtige doek gedrenkt in een oplossing van half water/half azijn.

Maak verwaarloosde oppervlakken schoon van stof, zoals raambekleding, hoofdeinden en plafondventilatoren. Als je gordijnen hebt, stofzuig of was ze dan ook. Stofzuig en reinig onder meubels en bedden. Besteed speciale aandacht aan hoeken en plinten. Organiseer de kasten zodat alles goed is ingedeeld.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: