Decoratie-ideeën

5 gouden regels voor een goede organisatie

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Een rommelig huis zal ervoor zorgen dat je je altijd slecht voelt, aan de andere kant zal een huis met een goede organisatie je geest helderder maken en bovendien bespaar je tijd en energie omdat je weten waar alles is, zul je je veel beter voelen in je knusse huis. Maar hoe is het mogelijk om altijd een goede organisatie te hebben?

Hier is een geheim. Er zijn vijf kleine gouden organisatieregels die van toepassing zijn op bijna elke situatie, groot of klein. Onthoud deze regels wanneer je je hele huis, een hele kamer, een klein gedeelte van een kamer aanpakt of wanneer je probeert uit te vinden wat de beste manier is om je spullen te sorteren.

1. Een beetje organiseren

Om te beginnen is deze eerste regel een stressverlichter. Als je niet volledig georganiseerd kunt zijn, wees dan half georganiseerd. Semi-georganiseerd zijn is beter dan volledig ongeorganiseerd zijn. Als je geen tijd hebt om een stapel papieren te archiveren, bewaar ze dan op een nette stapel en plaats ze in de buurt van je archiefmappen zodat je een stap dichter bij het correct archiveren bent als je wat meer hebt tijd.

Maar het is in geen geval een goed idee om alles rommelig achter te laten omdat je geen tijd hebt. Verplaats zelfs die items om ze later te sorteren. Onthoud dat wanorde om wanorde vraagt, dus als je het altijd wanordelijk achterlaat, zal de kamer en je gemoedstoestand elke keer erger worden.

2. Heb minder dingen

Is het je ooit opgevallen dat minimalistische huizen er altijd overzichtelijker uitzien? Het is veel gemakkelijker om georganiseerd te blijven als je minder spullen hebt.In die zin hoeft u niet met slechts drie kledingstukken achter te blijven, alles in uw kantoor weg te gooien dat u niet regelmatig gebruikt of al uw kinderspeelgoed te doneren. Verre van dat.

Je moet gewoon minder spullen hebben en langer profiteren van wat je al hebt. Heb minder nieuwe spullen of geef weg wat je niet gebruikt. Wat je niet gebruikt maar toch bewaart, mis je niet en je hebt een heerlijke ruimte. Maak een tel van alle dingen die je hebt, maak een lijst van alles wat je niet gebruikt en je zult beseffen hoe je leven verbetert door minder dingen te hebben.

3. Vergelijkbare items groeperen

Arrangeren is gemakkelijker te onderhouden als het logisch wordt gedaan. Groepeer dingen in vergelijkbare items, zodat u de dingen die u bezit en in uw huis bewaart, kunt bijhouden. Bewaar hetzelfde type item op één plek, zodat je weet waar je ze kunt vinden.

Deze liniaal werkt goed met alledaagse voorwerpen, van keukengerei tot gereedschap en speelgoed. Zet bijvoorbeeld drinkglazen in de ene kast, wijnglazen in een andere. Houd sets van vergelijkbare items zoveel mogelijk bij elkaar. Verzamel boeken uit je woonkamer en leg ze op een stapel. Je ruimte ziet er georganiseerd en netter uit dan wanneer boeken lukraak door de kamer verspreid zouden liggen.

4. Onderhoud een rommellade

Het concept van het hebben van een rommellade bevrijdt je van de druk van het organiseren van kleine rotzooi of kleine stukjes afval en dingen die je niet dienen. Beperk de grootte en het aantal prullenbakken tot een paar lades of kleine dozen in huis.

Te veel rommellades verpesten je organisatie-inspanningen, want dan wordt alles weggegooid. Groepeer soortgelijke items bij elkaar zodat je weet waar je die dingen moet neerzetten.Leg afzonderlijke batterijen in een rommellade, elastiekjes van producten die je mee naar huis neemt en die kleine broodzakbandjes die op de een of andere manier van pas komen op de vreemdste momenten.

5. Heb een tijdperk om je spullen te organiseren

Niets zal uw organisatie-inspanningen snel verpesten dan een stapel tijdelijke items waarvan u niet weet waar u ze moet opbergen. Waar bewaart u kledingdonaties, bibliotheekboeken die moeten worden geretourneerd, artikelen die moeten worden gerecycled of aankopen die moeten worden teruggebracht naar de winkel? Het duurt niet lang voordat overgangsartikelen uw huis kunnen binnendringen. De oplossing is om een klein voorbereidingsgebied voor deze items te reserveren. Denk na over organisatorische elementen die goed werken, zodat je alles op zijn plaats kunt houden.

Zoals je kunt zien, zijn deze 5 regels essentieel voor het organiseren van je huis, maar je zult ze moeten naleven om alles goed te laten verlopen in je huis.Met deze tips is tijdgebrek geen probleem meer en heb je altijd een opgeruimd huis. Besteed elke dag wat tijd, hoe weinig het ook mag zijn, omdat je op deze manier zult beseffen dat het veel gemakkelijker is om je huis goed georganiseerd te hebben dan je nu denkt met een geest vol stress.

Een goed georganiseerd huis maakt je huis niet alleen gezelliger, maar het laat je ook zien hoe ordelijker je geest blijft dan toen je het meest chaotische huis had.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: