Spaces

Basisregels voor decoreren met nachtkastjes

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Nachtkastjes zijn een essentieel meubelstuk voor elke slaapkamer. Ze zijn niet alleen belangrijk voor hun bruikbaarheid, maar ze helpen ook om de goede decoratie in de kamer zelf te voltooien.

Hoewel het bed altijd het belangrijkste stuk in elke kamer is, is geen enkele kamer compleet zonder minstens één nachtkastje (of twee, als je een partner hebt of dat heeft de voorkeur). Lees hieronder veel meer over dit onderwerp en kies de perfecte nachtkastjes voor jou.

Soorten tafels

Nachtkastjes zijn er in verschillende maten en vormen en kunnen allerlei functies hebben. Enkele voorbeelden:

  • Eenvoudige onderdelen ontworpen voor een lamp en een klok.
  • Gerecycleerde stukken die door hun vorm en grootte kunnen worden gebruikt als een eenvoudig stuk om er een lamp en een klok op te zetten.
  • Eenvoudige tafels: kunnen worden ontworpen voor elke kamer in huis, maar klein genoeg om naast het bed te worden gebruikt.
  • Nachtkastjes: kleine ladekasten of kasten met lades en andere opbergruimtes.

Je keuze hangt af van je budget, de grootte van je kamer, de grootte van je bed en je opbergbehoeften. Het is belangrijk dat je, voordat je een nachtkastje koopt, goed nadenkt over wat je echt nodig hebt, zodat je op deze manier in elke slaapkamer kunt genieten van dit broodnodige meubelstuk.Maak het praktisch en decoratief.

Overwegingen alvorens te kopen

Nachtkastjes hebben twee functies. Ze bieden een oppervlak om noodzakelijke items te plaatsen, zoals een lamp, boek, glas water of iets anders dat u in de buurt van het bed wilt bewaren. Veel hebben ook opbergruimte en helpen het bed te verankeren, zodat het niet lijkt alsof het gewoon door de kamer zweeft. Hier zijn enkele dingen waarmee u rekening moet houden bij het kopen of accessoriseren van nachtkastjes.

Grootte

Mensen gebruiken alles van kleine kisten, bureaus, bijzetstoelen en zelfs kleine krukken als nachtkastjes. Als ze er goed en fit uitzien vanwege de ruimte, ga ervoor. Voordat u echter een definitieve beslissing neemt, onthoud deze belangrijke maatregels.

Nachtkastjes moeten altijd dezelfde hoogte hebben als de matras.Alles wat veel groter of korter is, ziet er niet geweldig uit. Als het op diepte aankomt, wil je niet veel dieper dan ongeveer 60 cm. Alles wat groter is, kan het een beetje lastig maken om in en uit bed te komen. Het is prima om zo klein te gaan als je wilt, zolang het maar praktisch is en past bij je behoeften.

Opslag

Veel mensen kiezen nachtkastjes met opbergruimte. Dit soort tafels zijn geweldig omdat je boeken, pantoffels of iets anders kunt opbergen, maar als je de voorkeur geeft aan een minimalistische look, kun je iets kiezen zonder extra opbergruimte. Voor een echt strakke en ingetogen look kun je zelfs een plank of muurbevestiging op matrashoogte installeren in plaats van een traditionele tafel te gebruiken.

Accessoires

Als het om accessoires gaat, moeten nachtkastjes eenvoudig zijn. Een lamp, een klok en misschien een kleine vaas met bloemen of een fotolijstje is alles wat je nodig hebt.Vergeet niet dat nachtkastjes praktisch moeten zijn. Zoek een andere plek om decoraties weer te geven. Je wilt niet per ongeluk in de nacht reiken en een hoop accessoires omgooien.

Het hangt af van uw smaak en interesses dat u kiest voor een of andere stijl van de tafel of een traditionele optie of accessoires. Waar het om gaat, is dat je, voordat je een beslissing neemt, weet hoe je de beste optie voor jou kunt kiezen op basis van je behoeften.

Een of twee?

De meest voorkomende look is om twee bijpassende tafels aan weerszijden van een groot bed te hebben, maar dit is niet nodig. Als je twee aparte tabellen vindt waar je van houdt, gebruik ze dan. Als je wilt dat de kamer er gebalanceerd uitziet, plaats dan bijpassende lampen op elk van de tafels om de twee looks samen te brengen. Natuurlijk, voor een consistente look, voel je vrij om traditionele tafelparen te gebruiken.

In die zin, als er twee mensen in hetzelfde bed in een slaapkamer slapen, is het ideaal altijd om twee nachtkastjes te hebben. Op deze manier kan iedereen zijn eigen kamer hebben en hoeven ruimtes niet gedeeld te worden, naast het comfort van een tafel naast het bedgedeelte waar je elke nacht slaapt.

Aan de andere kant, als er maar één persoon in de slaapkamer is en het bed tegen de muur staat, is het logisch om maar één nachtkastje te gebruiken. Aan de andere kant, als het bed beide kanten van het bed vrij heeft en je balans wilt vinden in de decoratie, kun je twee gelijke nachtkastjes gebruiken, één aan elke kant van het bed. Het voordeel hiervan is dat naast de decoratie die met het blote oog evenwichtiger is, je meer opbergruimte hebt voor je spullen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: