Verlichting

Ikea plafondlampen om de kamers te verlichten

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Wil je een verblijf gastvrijer maken? De hoogte van uw plafonds verhogen? Met lampen van Ikea kan je de sfeer van je woonkamer, slaapkamer of eetkamer volledig veranderen, afhankelijk van de activiteiten die je wilt uitvoeren. Ze helpen je ook om je eigen omgeving te creëren, om persoonlijkheid te brengen in ruimtes die zo koud waren.

Een geschikte plafondlamp kan bijdragen aan het verbeteren van zowel de functionaliteit als de esthetiek van een ruimte. In de Ikea-catalogus vind je ook veel soorten plafondlampen, met zeer verschillende functies en stijlen: lampen gemaakt van plantaardige vezels voor een natuurlijke stijl, metalen lampen om een industrieel tintje toe te voegen, designlampen met organische vormen om moderne ruimtes te decoreren. degene die past bij uw ruimte, uw stijl en uw lichtbehoeften.

Groentevezellampen

Plafondlampen van gevlochten plantaardige vezels zoals bamboe of rotan zijn een trend in de wereld van interieurdesign. Het vlechtwerk zorgt voor warmte en projecteert decoratieve lichtmotieven in de ruimte. En aangezien de lampen handgemaakt zijn, is elk ontwerp "uniek".

Dit type lampen passen perfect in allerlei ruimtes. Ze zijn ideaal om warmte te geven in een moderne ruimte, samen met andere decoratieve accessoires van plantaardige vezels zoals hoofdeinden, vloerkleden of krukken. Het werkt ook heel goed in rustieke en Boheemse omgevingen.

Lampen in industriële stijl

Hanglampen in industriële stijl zijn lange tijd de hoofdrolspelers geweest in belangrijke decoratieartikelen. Keukens en eetkamers profiteren vooral van het gebruik van dit type lamp dat meestal boven het kookeiland of de eettafel hangt.

Hoewel die met metallic afwerkingen een paar jaar geleden de favorieten waren om deze ruimtes te decoreren, zijn het vandaag die in tinten wit, grijs, blauw of zwart De Ikea-catalogus weerspiegelt perfect deze trend, waardoor we een aanzienlijk aantal ontwerpen hebben met sobere ontwerpen en ronde vormen.

Witte moderne lampen

Een snelle blik in de catalogus van Ikea-plafondlampen stelt ons in staat om een derde trend te ontdekken: moderne lampen met organische vormen gemaakt van plastic Ontwerpen die zijn geïnspireerd op vormen die de bloemblaadjes overlappen van een bloem of in de beweging van de bladeren in de wind.

Hiernaast vind je ook futuristische ontwerpen geïnspireerd op sciencefictionfilms waarmee je eenvoudig kunt overschakelen van fellere algemene verlichting naar gedimde sfeerverlichting door simpelweg aan de veters te trekken .En ja, er is ook ruimte tussen de moderne witte lampen voor meer sobere ontwerpen die in elke ruimte passen!

Lampen met verstelbare spots

Een lamp met een tijdloos design en verstelbare spots stelt je in staat het licht te richten in verschillende richtingen, wat erg handig is in onder andere gangen, keukens, pantry's of slaapkamers . Het zijn misschien niet de meest opvallende lampen uit de Ikea-collectie, maar ze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan modellen en ze passen zich aan het hele huis aan.

De eenvoudigste modellen hebben twee spots; de meest complete tot vijf spots De modernste ontwerpen worden gepresenteerd in wit of zwart, hoewel je ook meer gedurfde gecombineerde ontwerpen kunt vinden. Daarnaast vallen degenen met een meer industriële esthetiek met gouden details op.

Blowglass lampen

Op zoek naar een echt speciaal en uniek stuk? Lampen van geblazen glas zijn echte juwelen om je huis mee te decoreren. Elk stuk is uniek, omdat ze door ambachtslieden met traditionele technieken worden vervaardigd. Die met de vorm van een wereldbol zijn de meest populaire, maar niet de enige optie in de Ikea-catalogus.

Ikea raadt aan om bij deze lampen een witte opaallamp te gebruiken als je een gelijkmatige verspreiding van het licht wilt, een transparante glazen lamp bruine als je een warmere en meer decoratieve lichtbron wilt. In de catalogus tonen ze je de meest geschikte lampen voor elke lamp, zodat je ze ook zonder problemen aan je winkelwagentje kunt toevoegen.

Andere plafondlampen

Naast het bovenstaande vind je in de Ikea-catalogus LED-plafondlampen en kroonluchters, een echte klassieker voor het aankleden van woonkamers en slaapkamers in klassieke stijl.Populairder zijn tegenwoordig echter de plafondlampen metgeometrische ontwerpen van staal met een zwarte polyester poedercoating. Zeer lichte lampen die de gloeilamp zichtbaar laten.

De Ikea heeft hangende plafondlampen met drie armen van je leven om je woonkamer aan te kleden, maar ook andere modernere en actuelere ontwerpen waarmee je de ruimte een vleugje kunt geven. Wat voor licht heb je nodig? Een uniform en algemeen licht? Een licht gericht op specifieke punten in de kamer? Houd hier rekening mee bij het kiezen uit de vele die je leuk zult vinden uit de Ikea-catalogus.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: