Spaces

Zo maak je optimaal gebruik van de opbergruimte onder je bed

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De ruimte onder een bed kan een van de handigste verborgen opbergruimtes in huis zijn, als je weet hoe je er het beste van kunt maken. De sleutel tot succes is om het zo netjes en georganiseerd mogelijk te houden. Dat betekent geen stoffige onderdelen, geen verkreukelde stukjes papier, geen vuile gymkleding. De beste strategie is om dingen onder je bed op te bergen in opbergbakken en ervoor te zorgen dat er niets zonder een specifieke opbergruimte gaat.

Opslagoplossingen voor onder het bed

Voordat je op zoek gaat naar bakken of opbergdozen die onder je bed passen, meet je de breedte en hoogte van de ruimte. Schrijf de afmetingen op een kaartje dat makkelijk in je portemonnee past. Zo heb je hem altijd bij je als je gaat shoppen.

Bij het selecteren van containers:

Zoek naar lange, lage plastic bakken die zijn ontworpen voor opslag onder het bed. Je kunt ook canvas bakken gebruiken of zelfs je eigen aangepaste houten bakken op wielen bouwen.

De beste bakken hebben wielen (of schuiven gemakkelijk weg) en kunnen aan elke kant open, zodat je gemakkelijk spullen aan beide kanten of aan het einde van het bed kunt pakken. Aangezien opbergruimte onder het bed niet mooi hoeft te zijn, kun je al die oude kartonnen dozen gebruiken die je hebt staan wachten om iets te maken. Verwijder de bovenste flappen zodat je ze gemakkelijk kunt trekken uit en bekijk de inhoud in één oogopslag.

Op dezelfde manier kun je schoenendozen gebruiken zonder de bovenkant. Nog beter zijn de grotere startersdozen. Overweeg om oude ladekasten een nieuwe bestemming te geven voor opslag onder het bed.

Wat bewaar je onder je bed

Het beste aan opbergruimte onder het bed is dat het dichtbij en handig is, maar ook uit het zicht, dus het hoeft niet mooi of decoratief te zijn. Dit betekent dat je bijna alles kunt opbergen dat in de maat past.

Omdat dit echter een binnenruimte is en handig gelegen, moet je nadenken over het opbergen van de items die je wilt beschermen en die ook regelmatig of op zijn minst seizoensgebonden toegankelijk zijn. Dit kan zijn:

 • Bagage: U kunt ook dingen in uw bagage opbergen en deze aan de kant laten terwijl u reist.
 • Kleding buiten het seizoen: vanwege de nabijheid van je bed tot de kledingkast lijkt dit een goed idee. Probeer geen grote spullen zoals truien of ski-jacks op te bergen, want die nemen te veel ruimte in beslag.
 • Beddengoed: Bewaar je extra set lakens en kussenslopen direct onder je bed.
 • Schoenen: Bewaar alleen je meest gedragen schoenen in je kast en bewaar je minder vaak gedragen schoenen onder het bed.

Wat te bewaren onder kinderbedden

Omdat kinderen veel apparatuur hebben, is het logisch om de ruimte onder hun bed te gebruiken. Als je met je kinderen werkt om het goed te organiseren (en volgens hun logica), moedig je ze aan om de ruimte zelf te onderhouden. Artikelen die goed werken onder kinderbedden zijn:

 • Speelgoed dat ze vaak gebruiken
 • Boeken, opgeborgen in roll-top containers met ruggen naar boven gericht
 • Kleren buiten het seizoen
 • Puzzels en games, vooral platte of smalle pakketten.

Wat op te bergen onder het bed in de slaapkamer

Je kunt echt creatief worden in de logeerkamer, aangezien deze in de meeste huizen ook dienst doet als opbergruimte. Dit kan een geweldige plek zijn om op te slaan:

 • Videogames
 • Media-apparaten
 • Cadeaupapier en wenskaarten.
 • Ambachtelijke of hobbybenodigdheden
 • Beddengoed en handdoeken voor gasten

Als je een hoogslaper hebt

Een hoogslaper verandert de ruimte onder het bed van opbergruimte in leefruimte. is de perfecte plek voor een kinder- of tienerkamer voor een knus bureau of een leeshoekje.

In een kamer voor volwassenen kun je een bureau onder het bed stoppen, of je kunt de verhoogde ruimte gebruiken om al je kleding op te bergen. Overweeg om een diepe, brede ladekast te installeren in de ruimte waar je al je T-shirts, sweaters, sweatshirts, spijkerbroeken en kleding buiten het seizoen kunt opbergen. Het is fijn om uit bed te kunnen komen en je kleren recht onder je te vinden.

Een bureau of werkruimte is vooral waardevol voor mensen die in een studio of appartement met één slaapkamer wonen. Pas op dat de werkruimte uw slaapruimte niet overneemt. Het is belangrijk om deze gescheiden te houden door werkstukken ordelijk op te bergen. Laat papieren of dossiers je kamer niet veranderen in een rommelig kantoor.

Tot slot, vergeet niet dat het met een hoogslaper nog belangrijker is om de ruimte onder het bed schoon, netjes en aantrekkelijk te houden wanneer deze zichtbaar is.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: