Architectuur

Soorten ramen voor de zolder

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Heb je een zolder die je nog niet in je woning hebt verwerkt? Sommige dakramen zorgen niet alleen voor natuurlijk licht, maar zorgen ook voor ventilatie, waardoor de bewoonbare ruimte Alleen zo kun je een nieuwe slaapkamer, een studeerkamer of een speelruimte in je huis inbouwen en maximaliseer de bruikbare ruimte hiervan.

Houd er rekening mee dat de zolder de ruimte is die het meest wordt blootgesteld aan het weer. In de zomer zullen de zonnestralen het plafond raken, waardoor de temperatuur in de kamers stijgt, terwijl ze in de winter koud worden als ze niet goed geïsoleerd zijn.Daarom is het extra belangrijk om te investeren in dakramen met een goede thermische isolatie. Maar wat voor soort? Vandaag delen we met u de verschillende soorten zolderramen, hun voor- en nadelen.

Soorten dakkapellen

Er zijn verschillende dakramen waarmee we de zolder kunnen verlichten en ventileren. Met andere woorden, ramen waarmee we deze ruimte bewoonbaar kunnen maken. Het is echter waarschijnlijk dat niet alle dakramen op hetzelfde kunnen worden geïnstalleerd. Omdat? Omdat elk type raam is aangegeven voor een bepaalde dakhelling. Iets waar je ongetwijfeld rekening mee moet houden als je er een aanschaft.

Velux uitzetdakramen

Projectors

Uitzetdakramen zijn een goede keuze voor licht hellende daken.Door verticaal te openen bieden ze een volledig zicht op de horizon, terwijl ze de hoeveelheid natuurlijk licht in de ruimte maximaliseren. Ze worden over het algemeen bediend met een kruk, maar er zijn ook apparaten voor automatisch en telematisch openen met een afstandsbediening.

Voordat je dit type raam installeert, is het essentieel om rekening te houden met de hoogte waarop het zal komen om het meest geschikte openingssysteem te kiezen. Die met onderopening, bijvoorbeeld, zijn de ideale keuze als u uw raam in een hoge positie wilt plaatsen.

Ze zijn de eenvoudigste, maar ze zullen de ruimte veel voordelen opleveren:

  • Panoramisch uitzicht.
  • Optimalisatie van natuurlijk licht in de kamer.

Swivel

Draaibare dakramen zijn geschikt voor daken met een zeer hoog hellingsbereik, met andere woorden, voor de overgrote meerderheid van de installaties.Ze vertonen ook een ander verschil met de vorige; ze kunnen gemakkelijk worden geopend en gesloten, zelfs als er meubels onder staan. Dankzij de manoeuvreerstang kunt u het raam lager plaatsen dan een vergelijkbaar uitzetdakraam; iets dat kan bijdragen aan betere weergaven.

Velux draaidakramen

De voordelen zijn daarom meerdere:

  • Geschikt voor de meeste installaties.
  • Mogelijkheid van een lage installatie, voor beter zicht (zelfs zittend).
  • Mogelijkheid om ze op meubels te installeren.
  • Eenvoudig te openen of te sluiten.

Vanaf balkon of terras

Kunt u zich voorstellen dat u op uw zolder kunt genieten van een klein balkon of terras? Genieten van buiten van binnenuit op je zolder is mogelijk dankzij de balkon- en terrasramen.Ramen waarvan de bovenste helft opent zoals een traditioneel dakraam en waarvan het onderste deel toegang geeft tot een kleine binnen-/buitenhoek.

Velux balkon- en terrasramen

Met dit soort vensters kun je genieten

  • Extra licht.
  • Beste weergaven.
  • Een deur naar buiten.

Extra's

Elk van deze ramen kan ook worden voorbereid om ons te voorzien van grotere thermische isolatie. Tijdens de winter zijn de zolders erg koud en het tegenovergestelde gebeurt in de zomer wanneer de zonnestralen schijnt direct op het dak. Daarom is een goede warmte-isolatie in de ramen essentieel om een aangenaam binnenklimaat te bereiken.

Sensoren die temperatuur, CO2 en luchtvochtigheid meten, kunnen ook in het raam worden ingebouwd en bedienen uw dakramen, gordijnen en rolluiken dienovereenkomstig. Met deze tools creëer je een gezonder binnenklimaat zonder veel te hoeven doen.

Als je in een grote stad woont, ben je waarschijnlijk ook geïnteresseerd in het verminderen van verkeerslawaai en het isoleren van jezelf tijdens weekendnachten als je huis zich in een feestgebied bevindt. Wist je dat je met de nieuwe akoestische isolatie systemen het tot 50% kunt verbeteren?

Bovendien, en zoals we al eerder hebben vermeld, kunt u, om het voor u comfortabeler te maken om uw dakramen te openen en te sluiten, elektrische of aandrijfsystemen integreren. Tegenwoordig kan bijna alles worden bediend met een afstandsbediening en ramen en zonwering zijn geen uitzondering.

Een extra die net als de vorige echter de prijs van het raam verhoogt en uw budget kan beïnvloeden, houd daar rekening mee! Bereken je budget en probeer je eraan te houden als je later geen problemen wilt hebben.

Kende je de verschillende soorten zolderramen die we je hebben laten zien? Heb je thuis een loft waar je gebruik van wilt maken?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: