Decoratie-ideeën

Decoratieprojecten om te doen tijdens quarantaine

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Eén ding weten we allemaal zeker: de alarmtoestand is nog steeds aan en daarom is het beter om het huis niet te verlaten tenzij het absoluut noodzakelijk is. Het is ieders verantwoordelijkheid om voor de volksgezondheid te zorgen en hiervoor is het meer dan belangrijk om bewust te zijn van de noodzaak om thuis te blijven. Maar dit betekent niet dat je geen decoratieprojecten kunt uitvoeren tijdens de quarantaine.

In een tijd waarin social distancing wordt aangemoedigd en de meesten van ons elke dag vanuit huis werken, is dit een goed moment om aan een thuisproject te werken dat je hebt uitgesteld.

Terwijl we door deze moeilijke tijd gaan, is het vaak nuttig om de tijd te nemen om naar binnen te keren, tijd door te brengen met familie en projecten in huis af te ronden. Werken aan thuisprojecten die je hebt uitgesteld, zal wat afleiding en voldoening geven aan je dagen!

Maak je huis schoon

Clutter voegt stress en angst toe aan ons leven en dat is het laatste wat we nu nodig hebben. Je huis is je toevluchtsoord. Door het netjes en georganiseerd te houden, zul je je meer op je gemak en gelukkiger gaan voelen, wetende dat je huis een licht en helder gevoel heeft. Maak een lijst van alle kamers die je in huis hebt en organiseer vervolgens de schoonmaak van elk van hen volgens de dagen van de week.

Terwijl je opruimt, het afval weggooit en, indien mogelijk, spullen doneert die iemand anders kan gebruiken, zul je je veel beter voelen en een gevoel van vernieuwing van binnen hebben.Als je extra geld wilt verdienen, kun je verkopen wat je niet gebruikt, maar in perfecte staat verkeert.

Vergeet dat "ik doe het morgen" deel

Zoals het gezegde luidt: "Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen". Fotolijsten, planken, haken, onderscheidingen, kunst en spiegels vallen in een categorie die vaak achterin wordt geplaatst voor als er meer tijd is.

De tijd verstrijkt en voor je het weet is er een jaar voorbij en heb je die mooie familiefoto nog steeds niet gepost. Neem een dag de tijd om alles op te hangen wat je hebt uitgesteldjij al jij morgen! Ga aan de slag en doe het!

Om meubels bij te werken

Meubilair is na verloop van tijd bekrast of afgebroken.Dit is een goed moment om meubels die er wat versleten uitzien bij te werken. Houten meubelen kunnen tot leven worden gewekt met meubelwas of houtwas. Er zijn ook lakstiften verkrijgbaar voor kleine deukjes en krasjes. Overweeg een nieuwe verflaag toe te voegen aan meubels die er versleten of oud uitzien. Een verse verflaag kan wonderen doen!

Geniet thuis van de lente

Dat je aan huis gekluisterd bent, wil niet zeggen dat je niet van de lente kunt genieten. We hebben dit seizoen bij ons en op de een of andere manier voelen we het in ons. Dit is een geweldige kans om je huis voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Hier zijn enkele van de beste manieren om aan de slag te gaan:

  • Ruim je huis op. Creëer een gevoel van ruimte in je huis door onnodige spullen op te ruimen, je kunt ze herschikken, weggooien wat nutteloos is of doneren wat andere mensen kunnen gebruiken
  • Verschoon de lakens. Leg je winterlakens weg en maak alle bedden opnieuw op met lichtere springlakens als het weer het toelaat.
  • Maak de ramen schoon. In de winter hoopt zich vaak vuil op op de vensterbank. Ruim het vuil op zodat je ramen klaar zijn om open te gaan voor de komende dagen met mooi uitzicht.
  • Verander kleine decoratieaccenten. Het zijn de kleine speciale details die een huis gezellig en warm maken. Wissel voor het nieuwe lenteseizoen de winterkaarsen in voor kleurrijke bloemen en zoete geuren. Verander uw badkamerhanddoeken van donkere kleuren naar lichte kleuren. Zet vazen in huis zodat je ze in de lente kunt vullen met vers geplukte bloemen.

Ruim je voorraadkast en koelkast op

Een ander geweldig project om aan te pakken is het opruimen en organiseren van je voorraadkast. Volg deze stappen om het proces te vereenvoudigen en gemakkelijker te maken:

  • Leeg alles uit je voorraadkast.
  • Classificeer het eten. Bijvoorbeeld: chips, eiwitrepen, pasta, sapverpakkingen.
  • Gooi voedsel dat over de datum is weg
  • Maak een lijst van alles wat je moet vervangen
  • Gebruik containers om dingen overzichtelijker te houden.
  • Label de blikken

Dit zijn slechts enkele voorbeelden die u kunt volgen om te kunnen doen tijdens de quarantaine, want op deze manier wordt uw huis veel gastvrijer en zult u meer genieten van uw uren in huis!

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: