Decoratie-ideeën

Kleuren die gecombineerd worden met zwart in decoratie

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Voor veel mensen is zwart misschien wel hun favoriete kleur, nummer 1 van alle kleuren. Zwart, de set van alle kleuren, ook voor anderen, kan een te saaie kleur zijn om in de decoratie op te nemen. Ze denken dat het niet alleen saai is, maar ook te belastend in een kamer.

De werkelijkheid is totaal anders. De kleur zwart kan een prachtige kleur zijn als je deze goed weet te combineren met de kleuren die het beste passen in de inrichting van een huis. Zwart kan elegantie, stijl, rust en veel persoonlijkheid brengen.

Als je niet weet welke kleuren het beste bij zwart passen, maak je geen zorgen, want je kunt het combineren en het zal perfect staan in je huis. Mis deze kleurideeën die bij zwart passen niet!

Combineer de kleur zwart

Conventionele decoratiewijsheid heeft altijd verklaard dat elke kamer een vleugje zwart nodig heeft, maar tegenwoordig kiezen meer van ons zwart als het dominante element in elke kamer in huis, van de slaapkamer tot de badkamer, de keuken en zelfs de kinderkamers. Hoewel zwart een sterke, neutrale basis is die op zichzelf al opv alt, past het ook uitstekend bij vrijwel elke kleur. Hier zijn enkele van onze favoriete kleuren om te combineren met zwart.

Met wit

Zwart en wit is het ultieme kleurenschema, net zo'n eeuwige winnaar als een zwart-witte dambordvloer, een kussen met zebrastrepen of een klassiek huis.In een dromerige en luchtige slaapkamer kan dramatisch donker bloemenbehang worden gecombineerd met witte gordijnen en accenten van hout en leer om het op te warmen.

De sleutel om een zwart-witte kamer leefbaar te maken, is patroon en textuur, zoals de vintage-geïnspireerde cementtegels met patronen op de vloeren in de moderne zwart-witte badkamer erboven. En omdat decor, net als het leven, niet allemaal zwart en wit is, is grijs een voor de hand liggende derde kleurkeuze om aan de mix toe te voegen.

Met blauw

Donkere blauwtinten, zoals marineblauw, indigo en kob alt, worden opvallend elegant gecombineerd met zwart, voegen diepte en subtiele nuances toe. In een ontspannende kamer geven zwarte en blauwe accentkussens en een grafische zwarte bedlamp extra aandacht aan gebroken witte muren en beddengoed.Maar je kunt de combinatie van zwart en blauw uitbreiden voor een dramatischer effect met marineblauwe muren en zwart leer, een bank in een mediaruimte of een mix van marineblauw meubilair en zwarte steen in een moderne keuken.

Met geel

Zwart en geel zijn een gedurfde kleurencombinatie die gedurfd en veelzijdig is, of je nu een heldere noot wilt toevoegen aan een serieus zwart-wit badkamerkleurenschema, een gele oorfauteuil in een volledig zwarte kamer of accentzwart in een keuken met gele industriële hanglampen, servies of kleine apparaten.

Met rood

Zwart en rood zijn een van die meerjarige kleurencombinaties die om de paar jaar worden herontdekt in huisontwerp en mode, zonder stijl te verliezen. Rode hanglampen, leren keukeneilandkrukken, kleine apparaten en theedoeken geven deze moderne keuken bijvoorbeeld een vleugje energie en attitude.

Met bruin

Koppel zwart met bruine tinten voor een verfijnde kijk op neutrale aardetinten. In een moderne slaapkamer passen zwarte lakens, zwart-witte nachtkastjes en grafische kunst aan de muur bij een cacaokleurige sprei en taupekleurige muren. Messing accenten op de nachtlampjes en fotolijst zorgen voor de finishing touch. Vind je het idee leuk?

Met goud

Zwart en goud is een luxueuze kleurencombinatie die altijd werkt, of je nu gouden kranen gebruikt in een zwarte keuken of een eigentijdse badkamer ontwerpt die een zwarte ijdelheid, roestvrijstalen gootsteen, sanitair, douche en spiegellijst combineert met gouden onyxtegels. Zandkleurige gemalen kiezels en veel wit zorgen ervoor dat het ontwerp niet zwaar of overdreven aanvoelt en zijn ook een geweldig idee!

Met slagroom

Zwart en crème is de kenmerkende kleurencombinatie van Coco Chanel, een zachte kijk op zwart en wit die luxueus, elegant en gemakkelijk in de omgang is.Voel je vrij om de tinten wit, bruin en beige en accenten van goud of brons te mengen om de ingetogen elegante look af te maken.

Met roze

Zwart en roze zijn kenmerkend voor retro badkamertegels en boudoirkamers uit de jaren 50, maar het werkt net zo goed voor een eigentijdse ruimte met een lichtere toets. In een badkamer vormen grote roze keramische honingraattegels een vrolijk contrapunt voor een zware zwarte gootsteen, zwarte vloeren en een met zwarte steen omzoomde douchewand.

Met grijs

Misschien denk je dat het met grijs te benauwd is of dat het misschien te donker is. Het is eigenlijk een klassieke combinatie die werkt als je in elke kamer een koele, sobere en rustige sfeer wilt creëren. In één slaapkamer passen grijs- en zwarttinten in vergelijkbare tinten bijvoorbeeld harmonieus samen, waarbij de muren, het gestoffeerde hoofdeinde, de jaloezieën en het beddengoed zo nauw met elkaar verweven zijn op het kleurenwiel dat ze lezen als verschillende tinten van dezelfde kleur.Maar elke tint zwart en grijs werkt samen als je een hoger contrast wilt.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: