Interieur

Keukeneilanden van Ikea, vermenigvuldigt de aanrechtruimte

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Ruimte vinden om een keukeneiland te plaatsen is een veel voorkomende wens van degenen die een nieuwe keuken moeten inrichten of de oude opnieuw moeten configureren. Keukeneilanden zijn een "must-have" stuk geworden in open woonconcepten, maar je hoeft geen keukenwanden te slopen om er een in je ontwerp op te nemen.

Keukeneilanden zijn een geweldig hulpmiddel om meer aanrechtruimte en meer opslagruimte te bereiken, wie houdt er niet van om een beetje meer van beide te hebben? De selectie keukeneilanden van Ikea biedt je veel extra ruimte en helpt je keuken aantrekkelijker te maken.Kijk zelf!

Ikea-keukeneilanden helpen je keuken te ontlasten en vergroten ook de oppervlakken die je nodig hebt om je gerechten te bereiden. Je kunt aan de ene kant van het kookeiland zitten om te eten of te werken en de andere kant gebruiken om ma altijden te bereiden en keukengerei op de open planken onderin op te bergen. Hier zijn enkele van onze favorieten:

Tornviken

Ontworpen door Ebba Strandmark, is het Tornviken keukeneiland ideaal als je meer werkruimte, meer opslag en uiteindelijk meer koken nodig hebt. Hij is onafhankelijk en gemakkelijk te plaatsen waar je hem nodig hebt, hij heeft een groot werkblad met dik eiken fineer en twee planken die de opslagcapaciteit van je keuken vergroten.

Dit Ikea-keukeneiland is ideaal voor het creëren van een rustieke keuken waar jullie allemaal samen kunnen koken en genieten van de familietijd.Met afmetingen van 126x 77×90 cm. Je vindt het verkrijgbaar in twee kleuren, bot en grijs, zoals je kunt zien in de volgende afbeeldingen:

Eikenfineer behandeld met hardwaxolie is een natuurlijk en resistent materiaal waarvan het oppervlak indien nodig kan worden geschuurd en behandeld. De overlappende gelaagde structuur zorgt voor stabiliteit, maakt het aanrechtblad minder gevoelig voor vocht en voorkomt kromtrekken, barsten of kromtrekken. Dit alles geeft je de esthetiek van een natuurlijke houten plank dankzij de nerf, die na verloop van tijd de neiging heeft om donkerder te worden en een goudbruine tint te krijgen.

Te groot voor je keuken? In de Tornviken-serie vind je een kleinere versie (Breedte: 72 cm, Diepte: 52 cm, Hoogte: 90 cm) met een uittrekbare lade waarmee je kunt zien en toegang al zijn inhoud comfortabel aan en om stil en soepel af te sluiten.Een eiland dat de esthetiek en kenmerken van zijn oudere zus behoudt, maar met een aangepaste achterkant die de doorvoer van een kabel en een stekker mogelijk maakt, zodat je een magnetron op de plank kunt plaatsen.

Vadholma

Vadholma presenteert, net als het vorige, een aanrechtblad met dik behandeld eikenfineer en een structuur in op elkaar geplaatste lagen van grote stabiliteit en duurzaamheid waardoor het minder gevoelig is voor vocht en voorkomt dat het vervormt, barst of kromtrekt. Het ontwerp varieert echter om een meer industriële stijl aan te nemen hoewel aanpasbaar aan traditionele keukens.

Het keukeneiland (126x79x90 cm.) heeft twee planken met gaas en open zwarte zijkanten. Het kan worden aangevuld met het eilandrek uit dezelfde serie, waarmee je verschillende gebruiksvoorwerpen aan het eiland kunt hangen en er wat borden, kommen of planten op kunt zetten, en met elke kruk waarvan de zitting 63 cm hoog is

Op zoek naar een kleinere versie? Er is, hoewel het niet dezelfde kenmerken vertoont. Zoals bij alle kleine versies van de respectievelijke serie, is er geen ruimte voor krukken, maar je kunt er wel de capaciteit van je keuken mee vergroten

Bror

Je zult Bror niet vinden als een "eiland" in de Ikea-eilandencatalogus, maar je kunt het voor dat doel gebruiken zoals zij dat zelf doen. Gemaakt van metaal om vocht, stof en zware voorwerpen te weerstaan, is Bror een eenvoudig te monteren werktafel die dankzij het strakke ontwerp in elke ruimte past.

De tafel heeft twee metalen planken die je op verschillende hoogtes kunt verstellen en een dennen multiplex blad dat Ikea je adviseert te behandelen met olie of was als je wilt dat het langer meegaat en je vindt het makkelijker schoon te maken.De tafel meet 110x55x88 en heeft een draagvermogen van 60 kg. van gewicht, hoewel je in dezelfde serie een kleinere trolley kunt vinden (85x55x88 cm)

Rimforsa

Ontworpen door Ehlén Johansson, Rimforsa onderscheidt zich door zijn combinatie van materialen. Een combinatie waarin bamboehout verantwoordelijk is voor het brengen van warmte en energie in de combinatie van glas en staal. Het zijn allemaal resistente en duurzame materialen die nauwelijks onderhoud nodig hebben.

Het heeft twee planken, twee lades en 6 zijhaken ideaal voor het ophangen van keukengerei of kleding. U kunt de planken aanpassen aan uw behoeften en ook de poten aanpassen om de oneffenheden van de vloer te corrigeren. Zijn maatregelen? 120×63,5×92 cm.

Welke past het beste in jouw keuken? Voordat je voor een van de Ikea-keukeneilanden kiest, moet je niet vergeten om eerst de ruimte goed op te meten en vervolgens alle informatie en kenmerken van elk kookeiland te lezen om erachter te komen welke het beste bij je past.Alleen dan maak je de juiste aankoop.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: