Decoratie-ideeën

Wat is de beste manier om betonnen vloeren schoon te maken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

We gaan je uitleggen wat de beste manieren zijn om betonnen vloeren schoon te maken voor zowel buiten als binnen. Al was het beton van het bouwmateriaal ooit verbannen naar oppervlakken zoals terrassen, buitenvloeren, kelders of garages. Ze worden nu ook gebruikt voor binnenvloeren en werkbladen. Beton, ook wel beton genoemd, is uitzonderlijk duurzaam en gemakkelijk te onderhouden als het op de juiste manier wordt behandeld.

Om vloeren tegen beschadiging te beschermen en ze zo effectief mogelijk schoon te maken, is het essentieel om te weten wat voor soort afwerking op het beton zit. Vlekken en gemorste vloeistoffen moeten zo snel mogelijk worden schoongemaakt en behandeld op dit type van vloervloeren om te voorkomen dat ze binnendringen.

Aspecten om in gedachten te houden

Enkele aspecten die u in gedachten moet houden:

  • Verzegeld. Verzegeld beton is gecoat met acrylharsen, penetrerende silicaten, epoxy's of urethaan, waardoor het niet-poreus en vlekbestendig is.
  • Gepolijst. Beton kan nat of droog worden gepolijst tot een glanzende afwerking die nooit in de was of opnieuw gecoat hoeft te worden. U kunt het glansniveau kiezen en het beton kan worden gekleurd om eruit te zien als marmer, graniet of een andere gepolijste steen
  • Stained. Als grijs niet je favoriete kleur is, zijn er beitsen in een breed scala aan kleuren om vers gestort of ouder beton te kleuren. De vlekken dringen door in het beton en zijn permanent. Afwerking kan verzegeld of onverzegeld blijven.

  • Verzegeld voor de duur. Vaak gestempeld of getextureerd beton genoemd, kan gestempeld beton steen, baksteen of zelfs hout nabootsen. Beton is meestal bevlekt en kan onverzegeld of verzegeld worden gelaten om het duurzamer te maken.
  • Geverfd. Hoewel beton gemakkelijk vlekken accepteert, is het moeilijker om een duurzaam oppervlak te krijgen met latex- of olieverf. Als het oppervlak gepolijst of verzegeld is, zal de verf niet goed hechten en zullen er schilfers ontstaan.
  • Onverzegeld. Beton gestort zonder enige aanvullende behandeling is open. Hierdoor blijft het oppervlak van nature poreus en vatbaar voor vlekken, met name vloeibare vlekken zoals olie.

Reiniging van verzegelde betonnen vloeren

Omdat verzegelde betonnen vloeren niet-poreus zijn, zijn ze bestand tegen de meeste vlekken, waardoor schoonmaken een fluitje van een cent wordt.Je moet regelmatig stof en vuil van het oppervlak verwijderen door te stofzuigen of te dweilen om krassen door vuil en zand te voorkomen.

Meng de reinigingsoplossing met een vochtige dweil. Meng elke week warm water en twee theelepels afwasmiddel in een emmer of gootsteen. Dweil de vloer met de oplossing. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen die de kit kunnen beschadigen. Verzegel indien nodig. U moet de vloer afspoelen en drogen en de vloer opnieuw laten weken met schoon water om eventuele zeepresten weg te spoelen, en vervolgens de vloer aan de lucht laten drogen.

Gepolijste betonnen vloeren reinigen

Gepolijst beton is het gemakkelijkst te onderhouden voor beton omdat het nooit opnieuw hoeft te worden verzegeld. Gebruik een stofzuiger om stof en vuil van het oppervlak te verwijderen. U kunt schoonmaken met een commerciële reiniger. Bij vervuiling met vuil of morsen, veeg schoon met een in de handel verkrijgbare gepolijste betonreiniger die pH-neutraal is.De meeste schoonmaakmiddelen hoeven niet te worden afgespoeld.

Geschilderde betonnen vloeren reinigen

Geschilderde betonnen vloeren kunnen verzegelde of onverzegelde oppervlakken hebben. Om de verf en kit te beschermen is het belangrijk agressieve reinigingsmiddelen of zuren te vermijden die de afwerking kunnen beschadigen.

Veeg of stofzuig vloeren regelmatig om oppervlaktevuil en roet te verwijderen dat krassen op de geverfde afwerking kan veroorzaken. Meng een reinigingsoplossing en gebruik een doek. Meng na het stofzuigen een reinigingsoplossing van warm water en een allesreiniger.

Gebruik een microvezeldoek die licht vochtig is met de reinigingsoplossing. Gebruik geen overmatig vocht, want dat kan de verf afbreken en ervoor zorgen dat deze gaat schilferen. Daarna afspoelen en drogen. Sspoel de vloer altijd grondig af met een doek die is bevochtigd met stromend water om zeepresten te verwijderen en laat de vloer aan de lucht drogen.

Onverharde betonnen vloeren of buitenbeton reinigen

Hoewel ze gemakkelijk te onderhouden zijn, zullen garagevloeren, trottoirs en terrassen er op hun best uitzien met een goede schoonmaakbeurt. Eerst moet je puin en vuil verwijderen en de rommel opvegen met een harde bezem of een winkelstofzuiger.

De gemakkelijkste manier om buitenbeton te reinigen is met een hogedrukslang. Rubberen handschoenen dragen Als je er geen hebt, bevochtig het beton dan met een tuinslang en gebruik een harde borstel zoals een bezem om de reiniger en schrob te verdelen. Voltooi de reiniging met een goede spoeling en laat het gebied aan de lucht drogen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: