Spaces

Het gebruik van linoleumvloeren in de keuken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Linoleumvloeren zijn een sterk, duurzaam en sterk bouwmateriaal. Wings vlek, antimicrobieel en ecologisch. Alle functies die het perfect maken voor een keuken. Echter, viel in de vroege jaren 1950 uit populariteit, toegeëigend door iets goedkopere en interessante producten van vinyl en rubbertegels.

Linoleumvloeren

In de jaren vijftig leed linoleum aan een duidelijk waarnemingsprobleem. Tegen die tijd was linoleum al meer dan 80 jaar een standaard materiaal voor keukenvloeren, en hoewel het zeer duurzaam was, begonnen mensen de standaard ouderwetse look beu te worden.

Daarentegen kwamen rubber, vinyl en andere innovatieve vloermaterialen net op de markt met opwindende nieuwe ontwerpen, en spraken consumenten die voorop wilden lopen enorm aan.

Dit werd nog verergerd door het feit dat er een aantal materialen van lage kwaliteit werden vervaardigd en op de markt werden gebracht onder de naam linoleum. Toen deze koopjesproducten begonnen te kromtrekken, barsten en uit elkaar te vallen, kreeg het linoleum de schuld.

Onlangs is er echter hernieuwde belangstelling voor linoleum als vloermateriaal voor woningen, dankzij consumenten die zich aangetrokken voelen tot het feit dat linoleum een natuurlijk materiaal is zonder de milieu-nadelen van synthetische vinylvloeren. Hoewel linoleum nog steeds vaker wordt gebruikt in drukbezochte commerciële toepassingen, komt het steeds vaker voor in woningbouw, waaronder keukens.

Voordelen van linoleumvloeren in een keuken

Het gebruik van vinylvloeren in een keuken heeft verschillende duidelijke voordelen:

 • Een milieuvriendelijk materiaal: Linoleum wordt voornamelijk gemaakt van lijnolie, houtmeel, kurkstof en soms kalksteenstof toegevoegd voor stevigheid. De meeste componenten zijn hernieuwbaar en vervuilen geen stortplaatsen. De materialen breken gemakkelijk af op stortplaatsen, in tegenstelling tot vinyl. Linoleum kan ook branden zonder schadelijke dampen te produceren, zoals vinyl dat doet.
 • Krassen zijn minder zichtbaar: In tegenstelling tot vinyl is linoleum een stevig materiaal van boven naar beneden over de gehele dikte en daarom zijn krassen en striae niet zo duidelijk als bij vinyl.
 • Een stevig oppervlak: De aanwezigheid van kurkstof op linoleum zorgt voor wat "meegeven" en stuiteren onder de voeten, wat een belangrijke overweging kan zijn als je langsloopt terwijl je in de keuken staat een lange tijd.
 • Niet-allergeen en antimicrobieel: Voor mensen die gevoelig zijn voor chemicaliën, veroorzaakt linoleum geen allergische reacties, zoals vinylvloeren soms wel doen. Net als vinyl is linoleum gemakkelijk schoon te maken, waardoor het van nature resistent is tegen bacteriën. Het heeft ook de neiging antistatisch te zijn, zodat stof en vuil niet aan het oppervlak blijven kleven en ademhalingsgevaar opleveren voor mensen met ademhalingsproblemen.
 • Een duurzaam oppervlak: fabrikanten geven vaak 25 jaar garantie op linoleum, en in de praktijk zul je zien dat deze vloer zelfs nog langer meegaat; Een levensverwachting van 40 jaar is niet ongewoon.

 • Ideaal voor retro-stijlen: Omdat het een lange en gevarieerde geschiedenis heeft, past dit materiaal beter bij klassieke of retro-ontwerpen dan vinyl, rubber en andere modernere vloeropties.Veel mensen geloven dat de recente heropleving van de populariteit van linoleum te danken is aan de natuurlijk cyclische aard van designtrends. Dit is een ideale vloeroptie waar een modern designgevoel uit het midden van de eeuw gewenst is.
 • Eenvoudig onderhoud: Net als vinyl is linoleum vrij eenvoudig schoon te maken en te onderhouden, en heeft het weinig meer nodig dan af en toe een veeg en een vochtige doek. Voor vlekken kunnen vlekken worden verwijderd met een niet-schurend, pH-neutraal reinigingsmiddel. Hoewel het niet wordt aanbevolen om een linoleumvloer in water onder te dompelen, kan deze ongeveer een keer per maand met een vochtige doek worden schoongemaakt.
 • Goedkoop: In vergelijking met hardhout of keramische tegels is linoleum een relatief goedkoop vloermateriaal, vooral als je kijkt naar de lange levensduur.

Nadelen van linoleumvloeren voor keukens

Niet alles hoeft zo goed te zijn, dus het heeft ook als nadeel dat het gevoelig is voor vochtschade. Water is het grootste probleem bij het gebruik van linoleum op een keuken. Linoleum is gemaakt van natuurlijk materiaal (voornamelijk lijnolie, kurkstof en houtmeel). Het oppervlak van linoleum is poreus en kan gemorste vloeistoffen en vloeistoffen absorberen.

Als gemorst materiaal onbeheerd wordt achtergelaten, kan het linoleum onherroepelijk worden beschadigd. Afdichting is essentieel om schade door water en kleurstoffen te voorkomen. Linoleum is niet geschikt voor gebruik in een keuken die zich onder het maaiveld bevindt, waar vocht dat uit een betonnen plaat sijpelt, het kan aantasten. Het heeft ook andere nadelen waarmee rekening moet worden gehouden:

 • Installatie is moeilijker
 • Het kan worden ingedeukt
 • Geel of donker worden na verloop van tijd

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: