Decoratie-ideeën

Ontdek wandplanken voor in huis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De wandplanken zijn een van de elementen die we het meest hebben kunnen zien bij het creëren van een eenvoudige opbergruimte voor in huis. Het zijn stukken die in bijna elke ruimte kunnen worden geplaatst en die ons op veel manieren van dienst zijn. We kunnen niet alleen dingen opbergen, maar ze kunnen ook deel uitmaken van de decoratie, want als het open planken zijn, kunnen we decoratieve elementen toevoegen.

Laten we eens kijken naar ideeën voor wandplanken om ons huis te versieren die erg handig, functioneel en decoratief kunnen zijn. Stukken die voor verschillende kamers in ons huis worden gebruikt en die worden gebruikt om voorwerpen op te bergen en interessante details te laten zien.

Waar de planken te plaatsen

Het toevoegen van planken in huis is een beslissing die we moeten overwegen, aangezien we er ruimte voor moeten hebben en ze moeten ook toegankelijk en comfortabel zijn Nadenken over wat de ideale plek waar we de muren kunnen opmeten en minimale en maximale afmetingen kunnen bepalen om deze planken toe te voegen, naast het nadenken over de benodigde hoogte om ze te plaatsen. In de woonkamer worden ze meestal achter de bank of in de tv-ruimte geplaatst. Er zijn ook plaatsen zoals de badkamer, waar we moeten zoeken naar ruimtes zoals plaatsen tussen kolommen om planken te plaatsen en die niet storen. Je moet altijd eerst nadenken over functionaliteit en dan pas waar je het moet plaatsen.

Planken in de woonkamer

De woonkamer is een van de belangrijkste plekken waar je boekenplanken kunt toevoegenWe houden echt van de smalle waarmee je foto's erop kunt toevoegen. Het is een geweldig idee om het gebied boven de bank te versieren. Het is heel gebruikelijk om dit soort prints te zien in Scandinavische omgevingen, dus het is een zeer geschikte stijl voor deze planken.

Het is ook een geweldig idee om boeken op lange planken te zetten die dienen om ze op te zetten en ook om een gezellig tintje aan onze woonkamer te geven. Zodat de boekenplanken niet te vol blijken te zijn, is het belangrijk om andere objecten in te voegen die lichtheid aan het geheel geven. Van een vaas met bloemen tot wat kaarsen of een schilderij met een foto.

Een andere modaliteit die we meestal in de woonkamer zien, zijn de planken die deel uitmaken van een meubelstuk Ze worden meestal toegevoegd aan de televisiekast. Deze planken zijn onderdeel geworden van de meest gebruikte meubels in de woonkamer. We zullen onze planken hebben als onderdeel van een homogene set die er geweldig uit zal zien in dit gebied.

Klassieke houten planken

Als we het hebben over het type planken, moeten we beginnen met de klassieke. We hebben het dan over houten planken, een detail dat we in alle soorten woningen zien. Als we ons leven niet te ingewikkeld willen maken, kunnen we eenvoudige houten planken kopen om aan de muur te schroeven en vast te blijven zitten. Ze zijn ideaal voor zowel klassieke, vintage of moderne stijlen Planken zijn tegenwoordig heel eenvoudig, met rechte vormen en geen toevoegingen.

Touwplanken

We vinden het een goed idee om een van deze planken toe te voegen. Ze zijn ideaal voor beide slaapkamers en de woonkamer. Het gaat om enkele planken die zijn gemaakt met houten planken verbonden door touwenZe zijn erg creatief en worden meestal gezien op plaatsen zoals kinderkamers, omdat ze de ruimtes een ander tintje geven. Ze zijn meestal niet erg groot, maar ze helpen ons om wat details te plaatsen, zoals een kleine plant of een pop.

Origineel gevormde planken

Andere wandplanken die populairder zijn geworden, zijn die met vormen. We hebben het over planken die vierkant of driehoekig zijn. Ze hebben meestal geen bodem, zodat de kleur van de muur te zien is, waardoor ze perfect zijn voor witte muren. Deze planken zijn erg populair geworden bij de Scandinavische stijl, omdat we vinden dat geometrische en basisvormen erg belangrijk zijn. Daarom vind je dit soort planken in kinderkamers met een Scandinavische trend.

Planken met metaal

Om een beetje materiaal te veranderen, kunnen we altijd teruggaan naar de wandplanken met metaal In de vintage stijl hebben we er een aantal met een mooie stijl kunnen zien. Maar er zijn er ook die zijn geïnspireerd door de industriële trend en die zijn gemaakt met metaal in donkere tinten of zelfs met hergebruikte pijpen. Metalen planken kunnen alles een koudere uitstraling geven, dus het moet worden geneutraliseerd met houten meubels en textiel die warmte toevoegen.

Gekleurde planken

Als je van kleur houdt, is er geen reden waarom je je houten of metalen planken niet kunt verven. Hoewel de kleur wit populair is, kun je ook inzetten op andere tinten zoals pastelkleuren of meer levendige kleuren zoals rood. Houd natuurlijk rekening met de dingen die je op het schap gaat zetten, want alles moet goed te combineren zijn.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: