Decoratie-ideeën

Wat zijn de beste vloeren als je huisdieren hebt

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De vloerproblemen waarmee eigenaren van gezelschapsdieren worden geconfronteerd, zijn tweeledig: de schade die kan optreden door huisdieren met teennagels of klauwen, en de vlekkenproblemen door vloeibare of vaste "ongelukken" die af en toe voorkomen ze komen voor bij bijna alle huisdieren op een of ander moment.

Deze gecombineerde problemen kunnen sommige vloerbedekkingen uitsluiten, tenzij je voorbereid bent op een frequente en grondige reiniging en af en toe een vervanging van de hele vloer. Tapijt is bijvoorbeeld een moeilijk materiaal voor huizen met veel huisdieren, omdat vlekken er doorheen sijpelen en klauwen de vezels kunnen vernietigen.Een eersteklas hardhouten vloer zal vrijwel zeker krassen en moeten opnieuw worden afgewerkt als ze worden aangevallen door actieve honden.

De meest huisdierbestendige vloer is er een die volledig bestand is tegen vocht en vlekken, en zeer moeilijk bestand is tegen nagelbeschadiging, maar dergelijke vloermaterialen voldoen mogelijk niet aan de ontwerpdoelen.

Nog beter is een vloer die antislip is om letsel bij uw huisdieren te voorkomen. Als u huisdieren heeft, moet u bij het kiezen van de juiste vloer een afweging maken tussen ontwerpvoorkeuren, weerstand tegen schade door huisdieren en uw tolerantie voor het regelmatig vervangen of grondig reinigen van materialen. Beginnend met de meest huisdierbestendige vloeren, zijn hier enkele materialen die je kunt overwegen.

Gegoten, verzegeld beton

Betonvloeren worden soms als hard en industrieel beschouwd, maar de percepties veranderen en beton kan een uitstekende vloer zijn voor veel huizen, vooral die met een moderne inrichting.Beton kan op verschillende manieren worden behandeld, waaronder polijsten, textureren, beitsen en chemische behandelingen, waarmee verschillende visuele effecten kunnen worden bereikt die goed passen in moderne en hedendaagse kamerstijlen.

Beton is hard en, indien verzegeld, vrijwel ongevoelig voor vlekken van huisdieren. De hardheid van het oppervlak kan ook worden verzacht in een woonkamer met vloerbedekking. Als huisdieren deze stukken beschadigen, zijn ze eenvoudig genoeg om in de machine te wassen of te vervangen. Ondergrondse stralingsverwarmingssystemen kunnen ook het koude gevoel elimineren dat gepaard gaat met betonnen vloeren.

Houd er rekening mee dat gepolijste betonnen vloeren glad onder de voeten kunnen zijn en misschien niet de beste optie zijn als honden door het huis rennen. Van sommige honden is bekend dat ze heupblessures oplopen door uitglijden op gladde vloeren.

Keramische tegels

Keramische vloeren (zowel traditionele keramische tegels als porseleinen tegels) zijn een uitstekende keuze voor eigenaren van gezelschapsdieren, omdat het materiaal zo duurzaam is dat zelfs de grootste hondenpoten en scherpste kattenklauwen het niet kunnen beschadigen. Als u geglazuurd keramiek gebruikt, is het materiaal ook ongevoelig voor vlekken en het binnendringen van vloeistoffen.

Tegelijkertijd kan de fabrikant het glazuur printen om een verscheidenheid aan ontwerpen of patronen aan te nemen, waardoor je een breed scala aan decoratieve opties voor je woonkamer krijgt. Groutlijnen kunnen worden bevlekt door huisdieren, maar dit kan worden voorkomen door af en toe voegen te dichten.

Ongeglazuurd keramiek, zoals terracotta, is van nature niet ondoordringbaar voor vlekken, tenzij het regelmatig wordt afgedicht. Deze vloeren zijn over het algemeen gladder dan geglazuurd keramiek en kunnen worden beschadigd door klauwen van huisdieren.De beste keramische tegels voor huizen met huisdieren zijn geglazuurde tegels met een mat oppervlak.

Natuursteen

Dezelfde deugden die geassocieerd worden met keramische tegels zijn ook aanwezig bij de meeste vormen van natuursteen, zoals leisteen. Veel mensen vinden steen natuurlijker en mooier dan keramiek. Natuursteen moet worden behandeld met een chemisch afdichtmiddel om het ondoordringbaar te maken voor het binnendringen van water en vlekken, maar als het goed wordt onderhouden, kan het een uitstekende duurzame vloeroptie zijn voor eigenaren van gezelschapsdieren.

Het is belangrijk om gepolijste materialen zoals marmer en graniet te vermijden, omdat deze onder de nagels van huisdieren kunnen krassen. Kies in plaats daarvan voor producten met natuurlijke inkepingen, zoals leisteen en kalksteen, die een ruwere textuur hebben. Kies een veelkleurige steen om vuil, haar en puin te verbergen.

Kurk

Natuurkurk is een ander relatief nieuw type vloer dat een zeer goede optie kan zijn voor eigenaren van gezelschapsdieren. Het is een goede keuze voor huiseigenaren die de uitstraling van hardhout willen in een kras- en vlekbestendig vloermateriaal. Weerstaat ook de groei van bacteriën en schimmels.

Kurk is sterk genoeg om geluid te absorberen en sterk genoeg om enigszins krasbestendig te zijn. Het is echter niet krasbestendig en je moet de teennagels van huisdieren netjes geknipt houden. Maar het is beslist een betere optie dan hardhout voor huizen met actieve huisdieren. Voor de beste prestatie moeten kurkvloeren periodiek worden verzegeld met een goede, sterke oppervlakteverzegeling.

Bamboe

Een andere vloer die opvallend veel op hardhout lijkt, is bamboe, een natuurlijk materiaal gemaakt van verwerkte vezels van gekweekte bamboe.De meeste mensen zijn verrast te horen dat de meeste vormen van bamboe eigenlijk harder zijn dan hardhout, waardoor het extreem krasbestendig is.

Bamboe is er echter in verschillende soorten en je moet ervoor zorgen dat je een vloer kiest met een hoge hardheidsgraad. Geweven bamboevloeren houden beter stand in huizen met huisdieren.

Bamboe is ook vrij goed bestand tegen vocht en vlekken, dankzij de harsen die in het fabricageproces worden gebruikt. Vlekken van huisdieren zijn heel gemakkelijk schoon te maken. Als bamboe een keerzijde heeft, is het dat de klauwen hoorbaar klikken als je huisdier over het oppervlak loopt. Dit is geen geluiddichte vloer.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: