Decoratie-ideeën

Hoe u uw laminaatvloeren kunt beschermen tegen waterschade

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Laminaatvloeren en water hoeven niet te worden gemengd omdat water een element is dat laminaatvloeren ernstig kan beschadigen, hoewel er soms lekken kunnen zijn of lekkages die niet kunnen worden verholpen.

Een aantal vloerbedekkingen wordt als ondoordringbaar voor water beschouwd, zoals keramische of porseleinen tegels, luxe vinyl plankenvloeren en vooral laminaat vinylvloeren. Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich vloeren zoals hardhout, bamboe en bewerkt hout waarover je misschien veel wilt nadenken voordat je naar bed gaat in een complete badkamer met douche of bad.

Laminaatvloer v alt op de laatste schakel. Als laminaatvloeren ondeskundig worden gelegd, zullen ze een ramp zijn in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid. Indien gelegd volgens de instructies van de fabrikant, heeft laminaatvloeren op zijn minst een behoorlijke kans om beschermd te zijn tegen water.

Watertesten

Wat gebeurt er als water in contact komt met laminaatvloeren? Hoewel de industriespecificaties voor laminaatvloeren natte tests voorschrijven waarbij de vloer een hele dag onder water wordt ondergedompeld, treedt al lang daarvoor onomkeerbare schade op.

Laminaatvloeren met open randen behouden over het algemeen hun oorspronkelijke afmetingen na ongeveer twee uur blootstelling aan ondergedompeld water. Na ongeveer vier uur begint de grond water op te nemen en dit wordt als het punt van geen terugkeer beschouwd.Hogere temperaturen verhogen de absorptiesnelheid.

Delaminatie

Langzaam beginnen de afbeeldingslaag en de slijtlaag te delamineren vanaf de bovenkant van het bord. Omdat laminaat een dichte vezelplaat is, duurt het meer dan twee volle dagen om te drogen.

Gelegen laminaatvloeren kunnen weken nodig hebben om te drogen, of helemaal niet. Na volledige droging zal het nooit meer terugkeren naar zijn oorspronkelijke afmetingen. Daarom is het absoluut essentieel dat water zo veel mogelijk van laminaatvloeren blijft.

Water op laminaatvloeren

Laminaatvloeren kunnen nat worden, dit is zo en u hoeft zich geen zorgen te maken. Maar alleen de bovenkant. Laminaatvloer zijkanten, open naden, beschadigde delen en bodems mogen nooit nat worden.

Als dit gebeurt, moet u stilstaand water snel opruimen, aangezien water in de naden van het laminaat kan migreren. De randgebieden van het laminaat zijn problematischer omdat de randen zijn afgesneden en zichtbaar zijn. Als het water randgebieden of open naden heeft bereikt, moet u het water volledig verwijderen met een natzuiger.

Als je laminaatvloeren in een complete badkamer installeert, moet je extreme voorzorgsmaatregelen nemen die door laminaatfabrikanten worden gegeven. Installatie in gasten- of mediabadkamers zonder voorzorgsmaatregelen is acceptabel omdat water niet vaak voorkomt zoals in kamers met badkamerfaciliteiten. In deze kamers zouden de belangrijkste aandachtspunten rond het toilet en onder de gootsteen zijn.

Water onder laminaatvloeren

Als er water onder de laminaatvloer komt, moet het water onmiddellijk worden verwijderd. Als er een kleine hoeveelheid water naar de randen van de vloer is ontsnapt, til dan eventuele kwartrondes (voetlijst) of plinten rond de omtrek op.Als het water niet doordringt, kun je het mogelijk opzuigen met een nat-droogzuiger.

Uw beste optie is om de aangetaste vloerplanken te verwijderen. De vloerplanken die evenwijdig lopen aan de mors kunnen eenvoudig worden verwijderd (nadat de kwartronde en plinten zijn genomen) omdat de laatste laag parallelle gelamineerde planken omhoog moet lopen. U kunt dan tabellen zo vaak nemen als u nodig heeft.

De vloerplanken die loodrecht op de lekkage lopen, evenals de eerste rij planken, kunnen niet zo gemakkelijk worden verwijderd. In dit geval moet je alle planken van de laminaatvloer verwijderen.

Herstel beschadigde delen van waterlaminaatvloeren

Veel soorten vloeren, niet alleen laminaatvloeren, kunnen beschadigd raken als ze met voldoende water worden geraakt.Massief houten vloeren zullen kromtrekken en zwellen als er water op v alt. Aangezien de houtvezels in echt hout in de lengterichting lopen, is de zwakke richting lateraal.

Wanneer natuurlijk hout in deze richting wordt gebogen, kroont of holt het uit. Zelfs waterbestendige vloeren zoals vinyl kunnen worden aangetast als er water onder de vloer komt en de papieren achterkant begint aan te tasten.

Het verschil tussen echt hout en laminaat is dat echt hout kan worden bespaard. Zelfs uitgehold of gekroond hout kan vlak worden geschuurd. Laminaatvloeren kunnen niet worden geschuurd. Betekent dit dat het niet kan worden opgelost?

Hoewel beschadigde planken niet kunnen worden gerepareerd, kunnen ze wel één voor één worden vervangen. De meeste installaties gebruiken gelamineerde bordpakketten. Omdat er in elke verpakking een bepaald aantal boards zit, zullen er onvermijdelijk wat restjes overblijven. Als het bord aan het einde zit, verwijdert u het moederbord en verwijdert u het betreffende bord.Als de beschadigde plank in het midden zit, zaag hem dan met een fijn afwerkmes op een cirkelzaag.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: