Spaces

Ideeën voor kinderkamervloeren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Vloeren in kinderkamers kunnen verschillen van die in de rest van het huis. Er zijn plekken in huis waar de vloer anders is dan in de rest van de kamers, zoals: de badkamers zijn bekleed met waterdichte materialen en de keukens hebben duurzame vloeren om de grote hoeveelheid verkeer te weerstaan.

Kinderkamers kunnen daarom verschillende verdiepingen hebben met specifieke behoeften in gedachten. Immers, huizen zijn geen statische creaties; Ze zijn flexibel en passen zich aan de behoeften van de bewoners aan.

Kinderen slaapkamer vloerdoelen

Maar wat zijn precies de doelen? Kinderen vanaf de kruipfase (ongeveer 6-9 maanden) tot het einde van hun levensjaren op de vloer (8-10 jaar) hebben behoefte aan comfort, warmte en zachtheid. Vaak is de vloer meer voor het comfort van de ouders dan voor de troost van kinderen.

Ouders die met hun kinderen op de vloer spelen, houden zelden van harde en koude vloeren van keramiek, porselein of steen. Duurzaamheid en reinigbaarheid spelen ook een rol bij uw keuze. Krassen, groeven en deuken zijn routine voor vloeren in kinderkamers, net als het hebben van een hond.

Kinderen betekenen ook rommel. Wedden dat kinderen een dure vloer niet vervuilen, is dat die vloer uiteindelijk verwend wordt. Geluid wordt overgedragen tussen verdiepingen.Als een geluidsgevoelige ruimte, zoals een kantoor, zich onder de slaapkamer van het kind bevindt, is geluidsisolatie erg belangrijk en neig je naar zachte vloeren zoals vloerbedekking.

Kurkvloeren

Kurken vloeren bieden het beste van twee werelden. De kurk is glad, maar niet bepaald luxueus, en het is comfortabel om te spelen. Kurkvloeren zijn gemakkelijk schoon te maken. De vlekken zullen zich uiteindelijk op de kurk nestelen, maar als je ze snel genoeg bereikt, zul je nooit weten dat ze er waren.

Kurkvloeren zijn geen nieuwigheid meer. Ze hebben zeer reële en substantiële eigenschappen die huiseigenaren genoeg waarderen om evenveel uit te geven als voor een goede luxe vinyl plankenvloer of zelfs een aantal goedkopere soorten samengestelde houten vloeren. Als je denkt dat de kamer van je kind eruit zal zien als een gigantische wijnkurk, dan heb je het mis.De kurkvloeren van tegenwoordig zijn er in verschillende afwerkingen, van houtlook en effen kleuren tot steenlook.

Wall-to-wall tapijt voor kinderkamers

Hoge waardering op het comfortniveau maar lager op de reinheidsschaal, kamerbreed tapijt is al lang de klassieke keuze voor huizen met kinderen. Er is geen beter oppervlak dan kamerbrede tapijten waarop kinderen kunnen rennen, springen, spelen, lezen en vallen.

Als je deze eigenschappen op prijs stelt, kun je serieus een goed gewatteerd kamerbreed vloerkleed overwegen dat is behandeld met vlekbestendige technologie. Zoek naar tapijten van nylon, polyester en polypropyleen voor duurzaamheid en kleurvastheid. Vermijd wollen of ruwpolige tapijten, die kunnen blijven haken.

Als het tapijt hopeloos vies of gerafeld wordt, of als de kinderen het tapijtstadium ontgroeid zijn, kunnen tapijttechnici het tapijt in de kinderkamer gemakkelijk verwijderen. Kamerbreed tapijt sluit doorgaans onzichtbaar bij deuren, waardoor deurkozijnen een natuurlijk scheidingspunt worden.

Laminaatvloer met ondervloer

Wat je kunt bedenken zijn misschien geen visioenen van harde vloeren met een zachte onderkant: laminaatvloer gecombineerd met een hoogwaardige ondervloer. Laminaatvloeren zijn op zichzelf gebouwd met een spaanplaatkern bedekt met een beeldlaag en een slijtlaag en zijn verrassend goed in het absorberen van schokken. Maar een extra materiaal maakt laminaat nog zachter: de ondervloer.

De schuimondervloer kan los van de vloer worden gelegd of vooraf aan de onderzijde van de vloer worden gelegd.De schuimonderlaag van laminaatvloeren zorgt voor een bepaalde zachtheid, of maakt plaats, die andere harde vloeren missen. Wanneer laminaat in de keuken wordt gelegd, kan het vaak opmerkelijk goed voorkomen dat vallende borden en glazen breken.

Elke harde vloer kan worden gecombineerd met een karpet om de perfecte combinatie te creëren. Zolang je geen mooi antiek vloerkleed gebruikt voor de kamer van je kind, kun je het schoonmaken als er vlekken op komen en het dan vervangen met weinig schuldgevoel en geld.

Hoewel laminaatvloeren en ondervloeren op zichzelf vrij warm blijven, kunnen ze ook over een stralingsverwarming worden gelegd om de comfortmarge verder te vergroten.

Het reinigen van laminaatvloeren is net zo eenvoudig als altijd. Omdat er geen naden zijn om vuil op te vangen, wordt het gladde oppervlak van laminaatvloeren geveegd met een zachte bezem en blik.Daarna met een uitgewrongen vochtige doek, tot het punt dat de doek bijna droog aanvoelt. Of gebruik een schoonmaakmiddel samen met de schone doek, en beperk opnieuw elke scheut reinigingsvloeistof tot het oppervlak van het laminaat tot een absoluut minimum beperken.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: