Decoratie-ideeën

Ideeën voor het decoreren van de muren van de woonkamer

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Vind je de muren van je woonkamer saai? Het is gebruikelijk dat wanneer we ons concentreren op het vinden van het juiste meubilair om deze ruimte in te richten, we de details vergeten, die een ruimte uitnodigender maken. Het veranderen van deze situatie is echter eenvoudig; het volstaat om enkele ideeën op te nemen voor de decoratie van de muren van de woonkamer die we vandaag met u delen.

Schilderijen, foto's, wandtapijten en bekledingen zijn slechts enkele van de elementen die je kunnen helpen om persoonlijkheid aan je woonkamer te geven.Daarnaast zijn ze erg effectief als je de aandacht wilt vestigen op een bepaalde muur, bijvoorbeeld die waar je de bank op hebt staan of als je een leeshoek wilt creëren.

Wandbekleding

Wandbekleding is niet alleen een geweldige decoratieve hulpbron, maar kan je ook helpen de isolatie of geluidsisolatie van de woonkamer te verbeteren. Hout is een van de meest gebruikte materialen als bekleding omdat het warmte geeft aan de ruimte. Zet in op verticale lamellenbekledingen als u wilt dat de plafonds hoger en meer horizontaal lijken wanneer u de ruimte visueel wilt verlengen. Of wandtegels met panelen als je een klassieke en verfijnde toets aan de kamer wilt geven.

U kunt ook gecapitonneerde panelen gebruiken als bekleding, OSB-platen of natuursteen. Elk van hen zal een andere stijl in uw woonkamer brengen, zoals u op de afbeeldingen kunt zien.Welke je ook kiest, denk dat de decoratieve kracht van deze coatings zodanig is dat als je ze op meer dan één muur aanbrengt, deze buitensporig kan zijn.

Tapijten

Als het gaat om het verfraaien van de muren, zodat kamers minder koud en gastvrijer zijn wandtapijten zijn altijd een goed alternatief. Nu kunst met een lange traditie wordt teruggevonden en gewaardeerd, waarom zou u dan geen wandtapijt gebruiken om de muren van de woonkamer te versieren?

Het is niet de meest gebruikelijke weddenschap, die karakter en een unieke sfeer aan uw woonkamer zal geven. Degenen met rechthoekige vorm,die in de lengterichting zijn gerangschikt zodat ze de muur van plafond tot vloer bedekken, zijn waarschijnlijk het interessantst. Je vindt ze in wol of zijde, of in macramé.

Schilderijen en foto's

De schilderijen en foto's vertegenwoordigen het meest klassieke en populaire alternatief voor het decoreren van de muren van de woonkamer.Niet alle manieren om deze te gebruiken zijn echter aantrekkelijk. Tegenwoordig is het de trend om te wedden op een galerij boven de bank of een dressoir die foto's uit dezelfde serie op een symmetrische manier combineert, of een reeks schilderijen, gravures, illustraties en/of foto's op een asymmetrische manier ,Wedden op frames van dezelfde stijl maar met verschillende maten om een meer informele samenstelling te bereiken.

Een andere zeer originele optie is om de vierkanten in de hoek te plaatsen, zoals geïllustreerd in deze afbeelding. Het is meestal niet de meest voorkomende en toch is het een fantastisch hulpmiddel om de blik van degenen die ons huis voor het eerst bezoeken naar een speciale hoek te leiden, zoals de leeshoek.

Spiegels

Grote gouden spiegels kunnen op zichzelf een muur vullen. Ze worden meestal op de open haard geplaatst in klassieke woonkamers, maar het is niet nodig om er een te hebben om het volledige potentieel te benutten.Een andere optie, actueler en in overeenstemming met de Scandinavische stijl die een trend is geworden, is om te kiezen voor een enkele ronde spiegel boven de bank. Als de kamer klein en donker is, kan dit een goede manier zijn om de kamer visueel te vergroten en licht te reflecteren.

En als we het over trends hebben, kunnen we niet anders dan bamboe spiegels noemen. Hiervan zijn die met een afgeronde vorm waarin de stukjes bamboe de zonnestralen imiteren het populairst. Combineer designs van verschillende vormen en/of maten op de bank en je trekt alle ogen aan.

Planken

Plaats wat planken en op deze herinneringen of kunstwerken die we leuk vinden is een ander van onze ideeën voor het decoreren van de muren van de woonkamer. Een economisch en gemakkelijk idee om bovendien te implementeren als u inzet op eenvoudige natuurlijke of gelakte houten planken. Hoewel je meer originele opties op de markt hebt, zoals de hangende planken of die modulaire in de vorm van een kubus.

Planten

Het creëren van een verticale tuin of het plaatsen van planten op de planken die we eerder hebben voorgesteld, is een geweldige manier om de buitenkant in de woonkamer te brengen en er frisheid in te brengen. Kies planten die passen bij jouw levensstijl. Als je er nog nooit een hebt gehad, begin dan met de eenvoudigste, degenen die bijna voor zichzelf zorgen.

Dit zijn slechts enkele ideeën. Je zou de muren ook kunnen versieren met borden of hoeden; elk element dat je leuk vindt en welke winkels je mee moet nemen van elk van je reizen. Je kunt ook een muurschildering schilderen met eenvoudige geometrische vormen of vinylstickers gebruiken.

Welk idee om de muren van de woonkamer te versieren vind je het leukst?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: