Spaces

De beste accenten voor je slaapkamerdecoratie

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Accenten worden gebruikt in interieurdecoratie en design om een onderscheidende stijl te creëren. Denk in termen van mode en hoe een top past bij een broek. Voeg nu sieraden en accessoires toe en creëer "accenten" in de outfit, hetzelfde in je slaapkamer.

In slaapkamers kunnen accenten beddengoed, raambekleding, kussens en kunstwerken zijn die kleur, textuur en patroon toevoegen. Je kunt ook accenten aanbrengen met verf, behang, verlichting en planten om kleurcontrast en persoonlijkheid toe te voegen.

Hier gaan we je enkele ideeën geven zodat je de beste accenten kunt leggen in de inrichting van je slaapkamer en een heel persoonlijk verblijf kunt creëren.

Decoratieve muren in de slaapkamer

Als je slechts één muur in een kamer schildert of behangt, creëer je een accentmuur. Deze muur heeft meestal een andere kleur, patroon of textuur dan alle andere muren in de kamer. In slaapkamers werken accentmuren het best aan het hoofdeinde van het bed (achter het hoofdeinde).

Met een accentmuur kun je een effectief en dramatisch kleurstatement maken, de illusie van een grotere kamer creëren of een interessante textuur en patroon aan de kamer toevoegen. Hoewel verf de meest voorkomende afwerking is voor een accentmuur, kan ook gestreept behang worden gebruikt, evenals hout, metaal, accentverf,muurstickers en een muurschildering.

Verlichting

Lampen (kroonluchters, lampen en plafondventilatoren) zijn niet alleen functionele decoratiestukken, maar dienen ook als decoratieve accenten. Een nachtlamp is zelfs het belangrijkste accessoire in je kamer, dus mis deze gemakkelijke kans niet om je kamer een opvallende look te geven.

Lichtarmaturen, met name hangende verlichting en inbouwplafondarmaturen, bieden ook een geweldige manier om het uiterlijk van uw slaapkamer bij te werken. Als je kamer klein is, kies dan minstens twee lichtbronnen naast het natuurlijke licht van de ramen. Grotere ruimtes hebben minimaal drie lichtbronnen nodig.

Decoratieve kussens

Een decoratief kussen is, zoals de naam al doet vermoeden, anders dan het kussen dat je hoofd wiegt terwijl je slaapt. Deze complementaire kussens worden gebruikt om een vleugje kleur, patroon en textuur in je slaapkamer te creëren

Het is ook een van de gemakkelijkste en meest kosteneffectieve manieren om een ruimte bij te werken. Koop gewoon nieuw beddengoed en wat kussens voor een frisse, nieuwe look. Elk bed kan baat hebben bij één tot drie kussens (samen met een paar kussenslopen). Alles meer dan dat wordt overweldigend en omslachtig wanneer het tijd is om het bed op te maken of tussen de lakens te glijden. Met bijna oneindige beschikbare kleuren, patronen, vormen en ontwerpopties kun je veel verschillende looks combineren.

Kleine meubelen

Er zijn grote meubels in de slaapkamer waar je niet omheen kunt, zoals de kleerkast of het bedmaar er zijn ook andere kleine meubels, zoals een bank aan het voeteneinde van het bed of een fauteuil of tafel, die over het algemeen als accent worden gekwalificeerd.

Je kunt zelfs een accentdecor geven met items zoals een opvallend hoofdeinde voor je bed.Gewoonlijk zijn een of twee unieke stukken voldoende om overdaad aan decoratie te voorkomen, hoewel een grote en zorgvuldig ingerichte kamer meer kleine meubels aankan.

Tapijten

In tegenstelling tot kamerbrede vloerkleden kunnen vloerkleden van verschillende afmetingen een statement maken in elke kamer. Ze bieden ook bescherming voor hardhouten vloeren en warmte aan je voeten als je net uit bed bent gerold.

Kies er een die bij je kleurenthema past en patronen of textuur bevat. Er zijn veel verschillende stijlen vloerkleden beschikbaar om aan uw smaak te voldoen. Kies een rond gevlochten vloerkleed voor een rustieke hardhouten vloer of een groot wollen vloerkleed met motief onder het bed voor een opvallende toevoeging.

Foto's

Elke kamer heeft minstens één groot of meerdere kleine hangende kunstwerken nodig.U kunt kunst gebruiken als een centraal punt in een kamer of als inspiratie voor het kleurenschema van een kamer. Er zijn meer soorten hangende kunst dan decoratiestijlen. Kies een stuk dat je aanspreekt of je persoonlijkheid weerspiegelt, en ook een stuk dat past bij de meubels en andere accessoires in de kamer.

Om ervoor te zorgen dat elk van deze elementen een accentelement in je slaapkamer kan zijn, is het belangrijk dat het opv alt. Het moet opvallen om een echt accent te zijn. In het ideale geval zou je maar één accentitem in de slaapkamer moeten hebben, alsof je meer dan één accentitem tegelijkertijd zou plaatsen, dan zou je een overbelaste omgeving kunnen creëren die helemaal niet uitnodigend is. Een slaapkamer vereist balans en goede smaak, maar bovenal moet je een soort decoratie vinden waardoor je je comfortabel voelt in je huis.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: