Decoratie-ideeën

Bamboe spiegels, een trend om de muren te versieren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Bamboe meubels en accessoires zijn helemaal in. Vooral de bamboe spiegels, die, ondanks hun kleine formaat, ons helpen persoonlijkheid toe te voegen aan de muren van de hal, woonkamer of slaapkamer. De warmte en het exotisme van dit materiaal blijven niet onopgemerkt, ook al zijn dit niet de enige redenen om erop te wedden.

Waarom kiezen voor accessoires van bamboe?

Bamboo-accessoires hebben de afgelopen jaren veel bekendheid gekregen. Het is geen toeval; ze zijn duurzaam en resistent, zelfs in buitenruimtes zoals het terras.Bovendien is bamboe een natuurlijk materiaal dat van ons huis een warme, exotische en milieuvriendelijke plek zal maken. Wil je alle redenen weten om te kiezen voor accessoires van dit materiaal om je huis te decoreren?

 • Ze roesten niet door vocht en ze zijn gemakkelijk te onderhouden, zelfs buitenshuis.
 • Ze zijn licht; ze wegen minder dan houten meubels en accessoires.
 • Ze hebben een ambachtelijke uitstralingl. Zelfs serieproducties geven dat gevoel weer.
 • Ze zijn een trend, net als al het andere biologisch afbreekbaar en handgemaakt.
 • Je vindt ze in de winkels van kleine ambachtslieden of giganten zoals Ikea of Maisons du Monde.

Bamboe spiegels

De mogelijkheid om ons huis een modern tintje te geven door middel van een praktisch element vinden wij altijd aantrekkelijk.Daarom vinden we graag bamboe spiegels tussen de trending accessoires om ons huis mee te decoreren. Want afgezien van de esthetiek mogen we niet vergeten dat spiegels

 1. Maak spaties breder.
 2. Ze stellen ons in staat details weer te geven die we in een kamer willen benadrukken.
 3. En ze helpen ons om de laatste hand te leggen voordat we het huis verlaten.

Soorten spiegels

De meeste spiegels die je op de markt vindt, zijn in natuurlijke kleur De meest populaire zijn die met een zonvormig ontwerp, maar dit zijn niet de enige optie Van de markt. Er zijn zowel eenvoudige rechthoekige ontwerpen die zijn geïnspireerd op oude modellen, als originele en unieke voorstellen.

 • Spiegels rechthoekig met bamboe lijst Als je op zoek bent naar oude tweedehands ontwerpen van bamboe, dan is dit type spiegel iets voor jou.Dit type rechthoekige spiegel met een frame van bamboe werd een populair stuk in de jaren '70 en dankzij de opkomst van dit materiaal is het ook teruggekeerd om deel uit te maken van de catalogus van huidige merken. Ze zijn favoriet voor het inrichten van badkamers en damestoiletten.

1. Bosspiegel, 2. Gouden bamboe spiegel, 3. Bot bamboe spiegel, 4. Jaren 70 spiegel

 • Zonnespiegels. Als er een populair model is onder de bamboespiegels, dan is het wel deze afgeronde waarin de stukken bamboe de stralen van de zon imiteren. Het integreert perfect in natuurlijke en Scandinavische omgevingen en v alt op door zijn gevlochten ontwerp waarin rieten van verschillende groottes worden gemengd.

1. Sebina ronde spiegel, 2. Forest ovale spiegel, 3. Rotan spiegel, 4. Sol spiegel

 • Overige bamboe spiegelsSpiegels met een eigentijds design met strakke lijnen, afgeronde vormen en een frame van bamboe zijn de nieuwe trend voor het inrichten van moderne en minimalistische ruimtes. Ze hebben weinig of niets te maken met die in de vorm van een oog, een variant van zonnespiegels die een originele en boho-touch geven aan de muren.

1. Hedendaagse wandspiegels, 2. Spiegel met ovale riem, 3. Oogvormige spiegel

Waar plaats je ze?

Maak het het eerste wat je ziet als je het huis binnenkomt! De hal is een van de meest populaire plekken om bamboe spiegels te plaatsen. Op de console, de ladekast of het meubilair dat de ingang siert, geeft het persoonlijkheid. En ja, we spreken in het meervoud, want zelden vinden we een enkele spiegel in uitgevers; ze worden meestal in drieën geplaatst.

Op dezelfde manier waarop we ze op de halconsole plaatsen, kunnen we het op elk laag meubelstuk doen dat onze woonkamer siert. Hoewel de meest populaire optie in woonkamers is om de spiegels op de bank te plaatsen, waar alle ogen op gericht zijn. Het combineren van bamboe spiegels van verschillende vormen en/of maten is de sleutel tot het creëren van een opvallend geheel.

En als ze in de woonkamer op de bank worden geplaatst, worden in de slaapkamer de zonnespiegels geplaatst op het bed Als de bedden geen hoofdeinde hebben, ze bieden moeiteloos een aandachtspunt. We kunnen ze ook op de nachtkastjes of de ladekast plaatsen, hoewel in deze gevallen de rechthoekige exemplaren meer geaccepteerd worden.

Rechthoekige bamboe spiegels zijn ook favoriet voor badkamerdecoratie. Het is logisch, aangezien zij ons het grootste spiegeloppervlak bieden en dus degenen die ons in staat stellen onszelf beter te zien. Kies ze met eenvoudige of ingewikkelde lijsten, afhankelijk van de stijl van je badkamer.

Bamboe spiegels, vooral die van het type zon, zijn een geweldige bron voor het verfraaien van de muren Ze nemen weinig ruimte in beslag en kunnen in een groep worden geplaatst om aantrekkelijke composities te creëren in de hal, badkamer woonkamer of slaapkamer. Hoewel, zoals je hebt geverifieerd, ze niet de enige optie in dit materiaal zijn.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: