Decoratie-ideeën

Versier met meubels van riet en rotan

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De rieten en rotan meubelen zijn weer in de mode, daarom vinden we ze op veel plekken terug, van het terras tot de woonkamer of slaapkamer. Met deze materialen kun je ongelooflijke meubels maken met prachtige ontwerpen en die zeer resistent zijn. Bovendien is het mogelijk om ze toe te voegen en een natuurlijk tintje te creëren dat er geweldig uitziet.

Als je de voordelen van dit type meubelen wilt zien en je op zoek bent naar inspiratie om het in je interieur te verwerken, dan zijn hier enkele voorbeelden. U zult ongetwijfeld genieten van dit soort originele meubels die ook een klassieker zijn in decoratie.

Voor- en nadelen van meubels

Rieten en rotan meubelen zijn gemaakt van natuurlijke materialen Dit geeft het een andere uitstraling. Het zijn resistente meubelen, maar tegelijkertijd kunnen ze om meerdere redenen beschadigd raken. Vochtigheid is niet goed voor ze, maar je moet ook oppassen als je ze direct zonlicht geeft. Het zijn goede meubelen voor binnen, hoewel ze vaak buiten worden gebruikt. Tegenwoordig worden voor de buitenkant imitaties van riet en rotan gebruikt, die even mooi zijn en niet bederven.

Rieten en rotan verschillen

Hoewel dingen voor ons misschien hetzelfde lijken, is de waarheid dat rieten en rotan verschillend zijn. Beide zijn natuurlijke en resistente materialen die worden gebruikt om allerlei soorten meubels te maken. Rotan is afkomstig van een druivensoort die voorkomt in landen van het Verre Oosten en kan vele meters lang worden.Deze meubels hebben een lichte uitstraling, maar deze liaan biedt een stevige en sterke kern en gezien zijn grote lengte kunnen meubels gemaakt worden met een enkele liaan.

Aan de andere kant komt het vlechtwerk uit een struik en wordt vaak gebruikt om allerlei dingen te maken, waarbij die takken met elkaar verweven zijn. Het is een zeer flexibel materiaal en dit is de beste kwaliteit, aangezien rotan resistenter is. Dat is de reden waarom beide soms worden gemengd om het beste uit elk te halen. Bovendien kan het vlechtwerk worden geverfd zonder de verf op te nemen, dus het geeft ons veel speelruimte in decoratie.

Rieten of rotan stoelen voor thuis

Een van de dingen die we het meest zien bij rieten en rotan zijn de stoelen. Deze stukken zijn ideaal voor een eetkamer of ook om een enkele stoel, die een opvallend design heeft, bij de bank te plaatsen. Rotan stoelen komen veel voor in eetkamers, omdat ze meestal comfortabel en duurzaam zijn, passend bij die klassieke houten tafels.We houden van ontwerpen die verrassend zijn, zoals die met een grote rug of gevormde benen.

Originele bedden

De bedden zie je meestal niet, maar we weten wel dat er enkele zijn gemaakt van riet en de ontwerpen zijn spectaculair. Het zijn meestal kinderbedden, die niet veel gewicht nodig hebben, maar ze zijn zeker een goede keuze. Ze hebben meestal een klassiek ontwerp dat bij veel stijlen past.

Een bankje voor in de woonkamer of hal

De rieten banken zijn een ander meubelstuk dat we graag persoonlijkheid geven aan elke hoek van het huis. Je kunt wat vintage vinden om het een nieuw leven te geven. Je kunt het zelfs wit schilderen om het een actueler tintje of een andere kleur te geven. Deze banken zijn perfect voor de entree maar ook voor de eethoek of zelfs voor de woonkamer.

Wicker Cribs

Dit is een trend die we al een tijdje zien. Babybedjes gemaakt van riet, met klassieke en zeer mooie ontwerpen zijn populair geworden in boho-chic en Scandinavische stijlen, als een terugkeer naar traditionele waarden en natuurlijke materialen als het gaat om duurzaam maken meubilair. Voeg een hoogpolig vloerkleed en wat details toe en je hebt de ideale wieg.

Een schommelstoel met karakter

Als je van dit soort rieten en rotan meubels houdt, kan je niet anders dan een prachtige schommelstoel toevoegen aan de meubels voor je huis. De schommelstoelen zijn zeer comfortabel en hebben meestal mooie ontwerpen. Als we een dekentje of een paar mooie kussens toevoegen, kunnen we die in een hoek leggen en zo een mooie leeshoek creëren.

Buitenmeubels

In de buitenomgeving worden rotan meubelen vaak gebruikt meer dan riet, omdat het beter bestand is tegen vocht en zon. Er is een tendens om ze te vervangen door pvc-meubels die rotan imiteren, hoewel het niet zo authentiek is. De echte rotan exemplaren zien er veel beter uit, met bijpassende fauteuils en tafels.

Beschilderde rieten meubels

We kunnen ook, hoewel minder vaak, rieten meubels vinden die met allerlei kleuren zijn geverfd. Deze meubels zijn erg actueel en kunnen worden aangepast aan de stijl van ons huis, met de tinten die we het mooist vinden.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: