Spaces

De beste wandopties voor je badkamer

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De muren van de badkamer zijn anders dan de muren van andere delen van het huis. In woonkamers, slaapkamers, gangen en andere volledig droge ruimtes is elk type wandbekleding geschikt. Zelfs keukens, die meestal droog zijn, kunnen bijna elk type wandbekleding hebben.

Backsplashes beschermen belangrijke gebieden in keukens om dit mogelijk te maken. Maar in de baden komt het water van alle kanten. Vocht, zowel van directe spray uit het bad en de douche als van met vocht beladen lucht, is verwoestend voor badkamermuren.Badkamerventilatoren helpen, maar zelfs goed geventileerde badkamers kunnen vochtproblemen hebben.

Hier gaan we je enkele ideeën geven zodat je de perfecte bekleding voor de muren van je badkamer kunt hebben.

Vinyl Wallpaper

Vinylbehang is qua functionaliteit een van de beste opties voor badkamermuren (alle papieren bekledingen verslechteren in de vochtige omgeving). Vinylbehang is gegroeid en verfijnd geworden. Retailers bieden prachtig vinylbehang dat in stijlmagazines in huizen siert.

U hoeft er alleen maar voor te zorgen dat uw huidige muuroppervlak geschikt is voor afpelbaar vinylbehang. Omdat het minder plakkerig is dan permanent behang, hecht afpelbaar vinylbehang niet aan matte, vlakke of ruwe oppervlakken.Ook werkt vinylbehang het beste bij indirect omgevingsvocht. Gebruik het daarom in combinatie met een oppervlak dat het onderste gedeelte van de muren bedekt.

Een voordeel van vinylbehang is dat je het kunt testen voordat je het aanbrengt. Koop een rol of monster en plak het in de kamer. Grote patronen verkleinen visueel de grootte van je badkamer Verticale elementen trekken de aandacht naar boven en laten de kamer groter lijken. De horizontalen lijken het breder te maken.

Halfglanzende verf of gewone binnenverf

Badkamerverf is een normale interieurverf die eigenschappen heeft die hem geschikter maken voor badkamers. Bij regelmatig binnenschilderwerk is het belangrijkste dat u moet vermijden een vlakke of matte verflaag te krijgen, omdat de poriën in de verf water vasthouden.Een klassieke manier om dit te omzeilen is het gebruik van een halfglans of zelfs een hoogglansglans; water v alt op deze oppervlakken. Maar met hoogwaardige verven met schimmeldodende toevoegingen kun je die plattere, mooiere flitsen in de badkamer hebben.

Het beste aan het gebruik van verf voor je badkamermuren zijn de kosten. Halfglanzende interieurverf is niet duur. Zelfs aangewezen badkamerverf, die tot twee keer zoveel kan kosten als acryllatex-binnenverf, is veel goedkoper dan het gebruik van behang, tegels of andere harde oppervlakken.

Keramische of glazen tegel

Keramische tegels zijn een klassieke keuze voor badkamermuren. Met tegels, zolang het correct wordt aangebracht, zal vocht nooit een probleem zijn. Sinds de tijd van de oude Romeinen worden tegels zelfs gebruikt voor oppervlakken met stilstaand water, zoals de binnenkant van badkuipen en zwembaden.

Design is uw belangrijkste overweging. Alle tegels hebben voegen en lijnen. De lijnen creëren patronen die het uiterlijk van de badkamer kunnen verbeteren of verminderen. Te veel tegels kunnen een kamer druk, zwaar, steriel en zelfs deprimerend maken. De muur gedeeltelijk betegelen is een goed compromis. Keramische tegels die als bekleding worden gebruikt, stoppen meestal op een bepaald punt op de muur.

Tegelbord

Op het eerste gezicht lijkt het tegelbord op keramische tegels. Wordt geleverd in panelen van groot formaat waarmee je binnen enkele minuten wandbekleding van meerdere vierkante meters kunt installeren die er nominaal uitziet als een tegel.

Een betere tegelrug lijkt meer op echte keramische tegels en het slijtoppervlak is gecoat zodat het vocht afstoot.Goedkoop en eenvoudig te installeren, tegelpaneel kan het best worden gebruikt voor een gastenbadkamer of kelderbadkamer vanwege het goedkope uiterlijk. Het is een goedkoop materiaal dat muurproblemen snel oplost, maar op de lange termijn weinig waarde toevoegt aan je huis.

Een nadeel van het tegelbord is dat het snel opzwelt en niet terugkeert naar zijn oorspronkelijke afmetingen als het water zijn rug bereikt. Een manier om dit probleem te voorkomen, is door alle naden en randen af te dichten met siliconen badkamerkit.

Dit zijn slechts enkele van de opties die je hebt om prachtige en duurzame muren in je badkamer te hebben. Als geen van deze je overtuigt, informeer dan naar andere opties, maar Kies degene die het beste bij uw portemonnee past en die u waar voor uw geld biedt!

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: