Interieur

Kura bed, het ideale Ikea bed voor kinderen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Bedden of stapelbedden? Stapelbedden of treinbedden? Er zijn zoveel alternatieven om de slaapkamer van de kleintjes in te richten dat het overweldigend kan zijn om een beslissing te nemen. Ikea is zich hiervan bewust en heeft daarom een ideaal bed voor jongere kinderen gecreëerd, het Kura omkeerbare bed.

Als het Kura-bed zich ergens voor onderscheidt van andere op de markt, dan is dat vanwege zijn vermogen om aan te passen aan verschillende situaties Als kinderen klein zijn, biedt het hen een laag bed om op te rusten en als ze groot zijn doet het bed het met ze: gewoon door de onderkant naar boven te draaien wordt het een hoogslaper met ruimte eronder om te spelen.

Kura-bedkenmerken

Ontworpen door T. Christensen en K. Legaard, heeft het Kura bed de uniekheid dat het omkeerbaar is. Door het om te draaien kun je snel een laag bed veranderen in een hoog bed waarin het kind vanaf 6 jaar kan slapen. Houd er rekening mee dat de hoogslapers en het bovenste bed van de stapelbedden niet geschikt zijn voor kinderen onder de 6 jaar, vanwege het risico op schade als ze vallen.

Als de kamer voor een alleenstaand kind is, is een optie na de leeftijd van 6 om de matras erop te leggen en de ruimte eronder te gebruiken om bijvoorbeeld wat lades met hun speelgoed of een leeshoek met wat matten en wat planken voor verhalen. Naarmate het groeit en zijn behoeften veranderen, zal het voor jou niet moeilijk zijn om het voor andere doeleinden te gebruiken.

Het Kura-bed kan ook een stapelbed worden; korter, ja, dan conventionele stapelbedden.Als er een tweede kind komt, is het voldoende om een boxspring en een matras in het onderste gedeelte te plaatsen om het onderste bed functioneel te maken. Je kunt zowel het een als het ander krijgen bij Ikea.

Gemaakt van massief grenen en vezelplaat, het is een product dat kan worden gerecycled of kan worden gebruikt voor energieterugwinning (indien beschikbaar in jouw regio). Een hernieuwbaar materiaal dat ook gemakkelijk door u kan worden aangepast, zoals we hieronder zullen zien.

Ideeën om het te personaliseren

Ben je net niet overtuigd door het ontwerp van dit bed? Wil je dat het eruit ziet als geen ander? U kunt dit bereiken door u te laten inspireren door enkele van de vele hacks die u online zult vinden. Dit bed aanpassen zoals je zult zien, is het heel eenvoudig met een paar kleine veranderingen.

  • Speel met het beddengoed: Leuk beddengoed in felle kleuren laat het bed eruit zien als een ander. Hoewel als je de Scandinavische stijl ervan wilt versterken, je misschien liever gokt op zwart en wit om het aan te kleden.
  • Voeg een baldakijn toe: Bij Ikea verkopen ze felgekleurde "luifels" -zoals degene die je op de hoes kunt zien- die speciaal zijn ontworpen voor het Kura-bed. In Decoora overtuigen ze ons echter niet helemaal. Wij geloven dat de slaapkamer uitnodigender en persoonlijker kan zijn als we er een stoffen baldakijn in verwerken. Het kan op het bedframe worden geplaatst als alleen het onderste bed wordt gebruikt of aan het plafond worden bevestigd om hoogte te winnen wanneer het bovenste bed wordt gebruikt.
  • Ingebouwd in een gordijn: Een gordijn geeft het kind privacy wanneer het dat wil, of het nu gaat om rusten of spelen. Je kunt dit gordijn ook gebruiken om kleur toe te voegen aan de slaapkamer en de aandacht te vestigen op dit meubelstuk, zoals op de eerste omslagafbeelding.

  • Schilderen, behangen en/of stickers: Wat dacht je van het personaliseren van het Ikea Kura stapelbed met een beetje verf? Helemaal wit verven is een simpele optie.het produceert echter een geweldig effect. Ook grijs- en mosterdtinten zijn erg populair, zou jij het aandurven? U kunt het bed ook transformeren door de zijpanelen te bedekken met op maat gesneden vinyl. En op dezelfde manier kun je behang gebruiken: we houden van het idee om het Kura-bed in de muur te integreren door het met hetzelfde behang te bedekken.
  • Shape Home: Wie droomde er niet van om een eigen speelhuis te hebben toen ze klein waren? Op internet vind je talloze tutorials om het Kura-bed aan te passen en er een huis van te maken met behulp van latten en houten panelen. En wie zegt in een huis, zegt in een boerderij of in een kasteel, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Het Kura bed is een geweldige optie voor het decoreren van een kinderkamer vanwege zijn veelzijdigheid en zijn vermogen om aan te passen aan de verschillende behoeften van de kleintjes. Een mening die wordt versterkt na het ontdekken van de vele aanpassingsmogelijkheden die het ons biedt.Het stelt ons in staat om op een eenvoudige manier van onze kinderkamer een unieke en bijzondere ruimte te maken en dat is toch wat we willen?

Als je nog steeds niet overtuigd bent, zal de prijs waarschijnlijk een andere factor zijn die in je voordeel speelt. Het Kura bed heeft een prijs van €149, inclusief lattenbodem maar exclusief matras. Houd hier rekening mee bij het maken van getallen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: