Decoratie-ideeën

Een broodrooster of broodroosteroven schoonmaken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Er is niets lelijker aan het inrichten van een keuken dan een vieze broodrooster te hebben tijdens het inrichten van deze kamer. Om deze reden is het erg belangrijk dat je voor een goede inrichting van je huis, vooral de keuken, de broodrooster altijd heel schoon hebt.

Of je je broodrooster nu veel of slechts af en toe gebruikt, je moet weten hoe je hem moet schoonmaken, zodat hij er geweldig uitziet in je keukeninrichting. Je hoeft het niet elke keer dat je het gebruikt op te bergen, als het schoon is, kan het een prachtig decoratief accessoire zijn.

Hoe vaak een broodrooster schoonmaken

Als je de broodrooster dagelijks gebruikt, kun je het beste wekelijks schoonmaken om kruimels en etensresten te verwijderen die een verbrande smaak kunnen veroorzaken of brand kunnen veroorzaken.

Als je een broodroosteroven hebt, weet je dat ze voor zoveel meer worden gebruikt dan alleen roosteren, dat ze regelmatig moeten worden schoongemaakt. Als je de oven alleen gebruikt om toast, wekelijkse schoonmaak zal meer dan genoeg zijn. Als u echter voedsel verwarmt of ander voedsel grilt, moet de oven, met name de voedsellade, na elk gebruik worden schoongemaakt.

Wat heb je nodig om schoon te maken?

  • Warm water
  • Afwasmiddel met ontvetter
  • Baking Soda
  • Gedistilleerde witte azijn
  • Melaminespons
  • Gebakborstel
  • Gootsteen of bord
  • Spons of keukenpapier
  • Microvezeldoek
  • Vuilniszak

Instructies voor het schoonmaken van een broodrooster

Koppel de stekker uit het stopcontact en laat de broodrooster afkoelen

Trek altijd eerst de stekker uit het stopcontact voordat je probeert je broodrooster schoon te maken. Als u iets anders dan voedsel in een broodrooster stopt terwijl de stekker in het stopcontact zit, kan dit een elektrische schok of brand veroorzaken. Als de stekker uit het stopcontact is gehaald, laat je hem volledig afkoelen voordat je hem gaat schoonmaken.

Schud de kruimels

Verplaats de broodrooster naar een prullenbak of houd hem boven een gootsteen met een afvalverwijderaar. Als uw apparaat een verwijderbare lade in de bodem heeft of een bodem die open kan, open deze dan en gebruik een deegborstel om kruimels uit de broodrooster te verwijderen en in de prullenbak te deponeren.Draai de broodrooster ondersteboven en schud de kruimels uit de toastgleuven in de prullenbak.

Maak een reinigingsoplossing

Meng in een gootsteen of kom een oplossing van warm water en afwasmiddel. Als uw broodrooster een verwijderbare kruimellade heeft, laat u de lade weken in een sopje en wast u deze grondig met een spons of theedoek. Spoel de lade af met schoon water en droog af met een absorberende doek.

Voor het beste schoonmaakresultaat kies je best een afwasmiddel dat een ontvetter bevat. De ontvetter zal eventuele opbouw sneller doorbreken.

Borstel de kruimels naar binnen

Als de kruimellade verwijderd is, gebruik dan de deegborstel om de kruimels te bereiken die nog aan de binnenkant van de broodrooster blijven kleven. Werk indien mogelijk vanaf de boven- en onderkant van het apparaat.

De buitenkant van de broodrooster schoonmaken

Doop een spons of theedoek in het sopje om de buitenkant van de broodrooster schoon te maken. Knijp het meeste water eruit zodat de spons vochtig is. Besteed speciale aandacht aan de draaiknoppen of hendels van de bedieningselementen, evenals aan de handgrepen. Mogelijk kun je de wijzerplaten verwijderen, zodat ze in de zeepoplossing kunnen worden gewassen.

Als de buitenkant schoon is, afvegen met een spons gedrenkt in schoon water om zeepresten te verwijderen. Droog het apparaat grondig af met een zachte microvezeldoek.

Om de buitenkant van een roestvrijstalen broodrooster te laten glanzen, gebruik je een in de handel verkrijgbare roestvrijstalen reiniger of bevochtig je een schone doek met een beetje gedistilleerde witte azijn en veeg je de buitenkant schoon om vlekken te verwijderen en een streeploze glans achter te laten.

Plaats de broodrooster weer in elkaar

Om het schoonmaakproces af te ronden, plaats je de kruimellade terug, zet je de knoppen terug op je favoriete stand en sluit je de broodrooster aan.

Een broodroosteroven schoonmaken

Aangezien een broodroosteroven vaak wordt gebruikt om voedsel op te warmen en te koken, en ook om brood te roosteren, moet de binnenkant grondiger worden schoongemaakt.

Haal de stekker uit het stopcontact

Haal altijd de stekker uit het stopcontact en zorg ervoor dat het volledig is afgekoeld voordat je begint met schoonmaken.

Verwijder en reinig onderdelen

De meeste ovens hebben een bakplaat en rek die kunnen worden verwijderd Eenmaal verwijderd, kunnen deze worden gewassen in een warm sopje of in de vaatwasser worden geplaatst. Als er etensresten zijn achtergebleven, laat u de onderdelen een nacht weken in een sopje om ze gemakkelijk schoon te maken.

Schud de kruimels

Verplaats de broodroosteroven naar een prullenbak of gootsteen. Open indien mogelijk de bodem en schud goed om kruimels en etensresten te verwijderen. Gebruik een bakkwast om kruimels die aan vettige oppervlakken kleven, weg te borstelen.

Meng een reinigingsoplossing

Meng twee kopjes zeer warm water, een paar druppels afwasmiddel en een halve kop gedestilleerde witte azijn. Het kan verleidelijk zijn om een commerciële ovenreiniger te pakken om de binnenkant van een broodroosteroven aan te pakken. Dat is een slecht idee, want de meeste interieurs zijn gemaakt van aluminium en ovenreiniger kan aluminium beschadigen.

Schoon van binnen

Doop een spons in de oplossing om de binnenkant van de broodroosteroven schoon te maken. Wring de spons uit zodat hij vochtig is maar niet druipt. Reinig elk binnenoppervlak (muren, vloer en plafond) door de spons regelmatig af te spoelen.

Als er verbrand voedsel is dat niet wil bewegen, maak dan een pasta van zuiveringszout en een paar druppels water. Doop een plastic scrubber of melaminespons in de pasta en schrob lichtjes.Gebruik nooit staalwol of een overmatig schurende schraper Probeer de verwarmingselementen niet schoon te maken en probeer ze niet te nat te maken tijdens het schoonmaken.

Laat de glazen deur glanzen

De meeste broodroosterovens hebben een glazen raam in de deur. Gebruik gedestilleerde witte azijn met hoge sterkte Spray of veeg op glas en laat het een paar minuten intrekken om vet te verwijderen en het te laten glanzen. Schoonmaken met een zachte doek voor een streeploze glans.

Maak de buitenkant schoon

Dezelfde reinigingsoplossing die voor de binnenkant wordt gebruikt, kan worden gebruikt om de buitenkant van de broodrooster te reinigen. Gebruik een zachte spons die de afwerking niet aantast. Aan het einde met een zachte doek besproeid met alleen azijn om het roestvrij staal te laten glanzen. Vergeet niet de bedieningselementen schoon te maken. Als de wijzerplaten kunnen worden verwijderd, kunnen ze in een warm sopje worden gewassen, gespoeld en grondig worden gedroogd voordat ze weer in elkaar worden gezet.

Als alles schoon en droog is, zet je alles weer in elkaar en kun je de oven weer aansluiten voor gebruik.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: