Decoratie-ideeën

Hoe versier je een zwart-witte kamer

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Kleur en het mengen van kleuren hebben ons altijd geholpen om onszelf uit te drukken, maar momenteel hebben we ook een trend kunnen zien die ons aanspreekt van eenvoud en minimalisme. Met de komst van de Scandinavische stijl vinden we doorzichtige omgevingen in zwart-wittinten, zonder meer kleur. Deze omgevingen zijn elegant en bieden ons een contrast dat altijd werkt.

Laten we eens kijken hoe we een zwart-witte kamer voor ons huis kunnen inrichten. Deze combinatie zal altijd werken, omdat overmatig wit zijn tegenpool nodig heeft, namelijk zwart. Als je met deze trend durft, geven we je wat inspiratie.

Eerst je muren

Een van de eerste dingen waar je aan moet denken is hoe het de basis zal worden van alle decoratie Dat wil zeggen, in welke toon zijn de muren, het plafond en de vloer . In deze gevallen waarin we naar deze zeer eenvoudige koppeling willen verwijzen, kunnen we witte muren gebruiken. Deze toon op de muren heeft veel voordelen, al moeten we zeggen dat het ook wel eens saai kan worden. Witte muren reflecteren licht, laten onze slaapkamer veel groter lijken en laten ook alles helder lijken, dus het is altijd de beste optie. Blinde muren zijn als een canvas waarop we bijna alles kunnen plaatsen omdat het opv alt, van schilderijen tot wandtapijten of decoratieve prints.

In deze gevallen vinden we ook degenen die iets meer riskeren en kiezen voor zwarte muren Het wordt niet aanbevolen, omdat alles erg donker zal lijken, maar het heeft een elegante touch dat is ongeëvenaard.Je kunt in ieder geval maar één muur schilderen en de rest blanco laten. Door deze muren v alt het veel meer op als we licht hout of witte meubels gebruiken.

Voeg zwart-wit textiel toe

Een van de manieren om elke ruimte met charme in te richtenis om het textiel goed te kiezen Textiel is ongetwijfeld een zeer belangrijk onderdeel en vormt de finishing touch bij het inrichten van onze kamers . In dit geval zouden we naar ideeën in zwart en wit moeten zoeken, die erg populair zijn in de Scandinavische stijl. Zodat we een kamer niet te basic of saai vinden, kunnen we altijd onze toevlucht nemen tot enkele patronen in het textiel. In dit geval hebben ze gezocht naar een klassieker, namelijk het streeppatroon. Het is ook een goed idee om een mooi vloerkleed toe te voegen dat de vloer kleedt en eenvoudige witte gordijnen.

Kleine kleuraccenten

De kleurenaccenten in kleine hoeveelheden kunnen ons helpen om de decoratie in zwart en wit te variëren. Deze combinatie kan snel saai worden, dus ons idee is om een paar kussens met een bijpassende deken toe te voegen aan de set. We kunnen variëren met een vleugje roze of met een vleugje geel of oranje. Tonen die opvallen door de eenvoud die we hebben gekozen voor onze slaapkamer.

Help jezelf met de patronen

De patronen kunnen de sleutel zijn tot het gebruik van zwart en wit maar het creëren van een originele en andere omgeving. In deze slaapkamer kunnen we verschillende dingen zien die voor ons interessant zijn. Ze hebben kleine gele accenten toegevoegd. Maar ze hebben ook een vloerkleed met een dierenprint die contrasteert met het patroon op de muren.Aan de andere kant zien we op de zwarte muur een reliëf dat textuur geeft aan de hele muur. We staan dus voor verschillende elementen die veel spel geven aan zoiets als zwart en wit. Als we elementen als deze gebruiken, kunnen we genieten van zwart-witte kamers die origineel zijn.

Zwart-witte kinderkamers

Kinderkamers zijn vaak vol kleur. In dit geval zien we hoe een Scandinavische kamer zwart en wit als basistinten heeft gekozen, met wat grijs in het midden om dat contrast te verminderen. Het resultaat is absoluut geweldig en blijft een leuke ruimte voor kinderen ondanks dat er geen kleur in zit. Ze bereiken dit door de toevoeging van unieke en kinderstukken zoals Lego-opbergkubussen, poppen of quilts met patronen.

Grijs is de middenweg

De kleur grijs is het midden tussen dat contrast van zwart en wit Daarom is het een kleur die kan worden gebruikt om beide te verzachten zonder dat contrast en eenvoud te verbreken. In veel Scandinavische omgevingen gebruiken ze de kleur grijs om soberheid en ontspanning aan het geheel te geven. In deze kamer kunnen we zien hoe goed het eruit ziet op de muren. De set is helemaal Scandinavisch, met eenvoudige stukken, basic zwart-wit textiel en details zoals die bontdeken of de glazen vazen.

Minimalistische stijl

Het minimalisme is een van die stijlen waarbij je zoekt naar de basis. Daarom is het, als je het leuk vindt, waarschijnlijk een goed idee om de omgevingen in zwart-wit te maken.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: