Spaces

Hoe roestvrijstalen kookgerei schoon te maken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Alle huizen ter wereld hebben keukengerei van roestvrij staal, het is zelfs een veelgebruikt materiaal dankzij zijn veelzijdigheid en duurzaamheid. Het is noodzakelijk om in gedachten te houden dat roestvrij staal niet bepaald roestvrij is. Het is zeer goed bestand tegen permanente vlekken, maar bijna niets is echt roestvrij.

Aan de positieve kant kan de meeste verkleuring op roestvrijstalen kookgerei worden verwijderd. Sommige vlekken, zoals watervlekken, kunnen meestal worden verholpen door een simpele verandering in de wasmethode.Anderen vragen om een relatief sterke reiniger en wat schrobben. Maar met de juiste zorg en onderhoud kan roestvrijstalen kookgerei een leven lang meegaan. En als je een beetje extra moeite doet, kun je ervoor zorgen dat het er als nieuw uitziet gedurende de levensduur van het kookgerei.

Om ervoor te zorgen dat je roestvrijstalen kookgerei zo lang meegaat als je het nodig hebt, en zelfs een leven lang, mag je onderstaande schoonmaaktips niet missen. Op deze manier en met de juiste dagelijkse schoonmaakgewoonten zul je beseffen hoe lang dit keukengerei meegaat.

Algemene zorg

De beste optie voor dagelijkse reiniging is om kookgerei met de hand af te wassen in warm zeepsop en grondig af te drogen met een zachte doek voordat je het opbergt. Het gebruik van een vaatwasser is controversieel Deskundigen zijn verdeeld over het effect van wasmiddelen op roestvrijstalen afwerkingen.Als u de vaatwasser gebruikt en vlekken wilt voorkomen, verwijdert u het kookgerei na de wascyclus en droogt u het met de hand af. Op deze manier verliest het de glans die dit materiaal heeft niet en je kunt ook controleren of het perfect gewassen en droog is voordat je het opbergt.

Harde watervlekken

Als je kraanwater een hoog calciumgeh alte heeft (hard water), zul je waarschijnlijk kalkwitte resten op kookgerei zien. Om dit residu te verwijderen, vult u de pot of pan met een deel azijn op drie delen water. Breng het mengsel aan de kook, haal het dan van het vuur en laat het afkoelen. Was de pan goed af met warm zeepsop en droog hem af met een handdoek. Je zult versteld staan van het resultaat, hij zal zo goed als nieuw zijn!

Als er aangebrand voedsel is

Om verbrand voedsel op te ruimen, moet je de pan vullen met voldoende warm zeepsop om de rommel te bedekken en het een uur laten staan.Plaats de pan vervolgens terug op de brander en kook het zeepsop gedurende 10 tot 15 minuten. Laat het water afkoelen en schrob de pan vervolgens met een nylon scrubber. Was het opnieuw met warm zeepsop, spoel het af en droog het af. Herhaal hetzelfde proces voor hardnekkige resten.

Wat je niet mag vergeten

Roestvrijstalen kookgerei vereist vaak sterkere reinigingsmiddelen dan andere soorten kookgerei. Het goede nieuws is dat je het kunt nemen. Met dat in gedachten, moet u een niet-schurend reinigingsmiddel gebruiken voor algemene reiniging, vlekverwijdering en om uw kookgerei sprankelend als nieuw te houden. Volg de gebruiksaanwijzing van de fabrikant voor een spectaculaire afwerking.

Het is belangrijk dat je geen metalen schuursponsjes of schuurmiddelen gebruikt. Hoewel ze uitstekend werk leveren bij het verwijderen van vastzittend voedsel, waarschuwen alle fabrikanten van roestvrijstalen kookgerei dat schuurmiddelen krassen kunnen maken op het oppervlak van het kookgerei.In plaats daarvan kun je kiezen voor nylon schuursponsjes of plastic of nylon borstels.

Het is belangrijk dat je geen chloorbleekmiddel gebruikt op je roestvrijstalen kookgerei. Bleekmiddel maakt vlekken op roestvrij staal en beschadigt het.

De glans herstellen

Om die nieuwe glans te herstellen, bevochtigt u het oppervlak van uw kookgerei en besprenkelt u het met een beetje zuiveringszout. Schrob voorzichtig met een synthetisch schuursponsje of groene doek, spoel goed af en handdroog. Vingerafdrukken kunt u ook verwijderen met glasreiniger en een stuk keukenpapier of een zachte doek, maar breng geen glasreiniger aan op oppervlakken die in contact komen met voedsel. Je kunt proberen kleine krasjes weg te poetsen met een pasta van water en een niet-schurend reinigingsmiddel.

Met deze tips ziet elk keukengerei dat je in je roestvrijstalen keuken hebt staan er geweldig uit en gaat het lang mee.Als u zich om welke reden dan ook realiseert dat sommige van uw roestvrijstalen keukengerei in slechte staat verkeren en hoewel u het hebt geprobeerd, kunt u het niet terugkrijgen, dan kunt u het het beste weggooien en vervangen door nieuw keukengerei. Natuurlijk, in deze nieuwe gebruiksvoorwerpen moet je goed onderhoud hebben zodat ze langer meegaan.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: