Decoratie-ideeën

Wat te doen en wat NIET te doen bij het decoreren met grijs

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Voor sommigen, lijkt de kleur grijs misschien saai, maar het is eigenlijk een levendige kleur als je weet wat je wel en niet moet doen als je ermee decoreert. Het grijs is niet saai, het is elegant en kan een kamer die elegante toets geven die zo ontbreekt om een precieze decoratie af te ronden.

Je hebt misschien gemerkt dat grijs de laatste tijd een van de belangrijkste neutrale kleuren is geworden in de decoratie van veel huizen. Beige en brons zullen waarschijnlijk altijd de meest neutrale kleuren zijn, maar decoreren met grijs geeft je opties die je niet hebt met andere neutrale kleuren.Als je palet een koel grijs of een warm grijs (grijs en beige hybride) bevat, wil je dan de geheimen leren om het meeste uit grijs te halen.

De juiste manier om grijs te dragen

Hier zijn enkele van de kamerdecoratiegeheimen die de professionals gebruiken om kleurenschema's te ontwerpen.

 • Je moet vertrouwd raken met het brede scala aan grijze kleuren die er zijn. Als het eerste beeld van grijs dat in je opkomt koud en industrieel is, dan heb je om vertrouwd te raken met alle tonen die in de decoratie bestaan.
 • Maak kennis met greige. Dit is een gemakkelijk grijs met een vleugje beige of bruin. Als je bang bent dat grijs te koud is voor je kamer, kan het mengen van kleuren de oplossing zijn om het juiste grijs te vinden.

 • Leer de basisprincipes van koele kleuren en warme kleuren. Als je de kleurtemperatuur kunt herkennen van het grijs dat je overweegt, wordt het kiezen van een palet een stuk eenvoudiger eenvoudig. Kleurtemperatuur of niet-overeenkomende tint is bijna altijd de boosdoener wanneer kleuren niet "helemaal goed" bij elkaar passen.
 • Overweeg houtskoolgrijs als alternatief voor zwart of donkerblauw: houtskoolgrijs kan het perfecte donkere accent zijn zonder te donker of te saai te zijn. Houtskoolgrijs is prachtig als gestoffeerde meubels of vloerkleden.
 • Pas op voor ondertonen. Sommige grijstinten kunnen perfect neutraal van kleur zijn zonder duidelijke ondertonen. De meeste grijstinten hebben een tint die je kleurenpalet helpt of belemmert. Als u het verschil kent tussen een grijstint en een tint blauw of bruin, of zelfs een tint groen, kunt u kleuren als een professional mengen.
 • Veel plezier met grijs. Het is jaren geleden dat grijs als zwaar en conservatief werd beschouwd. Met de groeiende populariteit van grijs, bieden verf- en woondecoratiebedrijven uitgebreide kleuropties. Als je een kleurencombinatie in gedachten hebt, is er een grijze die perfect bij jou en je decoratie past.

Wat je NIET moet doen als je decoreert met grijs

De meeste hiervan zijn eigenlijk geen goede en positieve dingen om met grijs te decoreren. Vergeet bijvoorbeeld de veelzijdigheid van grijs niet en doe ook geen van deze dingen:

 • Vergeet niet dat grijs neutraal is: Er zijn enkele kleurenschema's die grijs en beige samen bevatten, maar het is waarschijnlijk een goed idee om je palet op één of de ander.
 • Wees niet bang om te experimenteren met grijs en beige als je geïnspireerd bent door een complexe maar ingetogen look. Een warm grijs of grijs kan de perfecte aanvulling zijn op het juiste beige.

 • Voel je vrij om grijs te gebruiken in een natuurlijke kleurstelling: grijs is een mooie aanvulling op strand, zen of wat voor motieven dan ook. Warme grijstinten zijn beter te combineren met andere natuurlijke kleuren en roepen beelden op van steen en verweerd hout.
 • Zie het grijs dat al in een kamer aanwezig is niet over het hoofd: grijs is te vinden in open haarden, vloerkleden en werkbladen. Als u in een gebied woont met een eeuwig grijze lucht, kan een witte muur er vaak grijs uitzien en moet u er rekening mee houden. Als je grijs toevoegt aan een kamer, moet je rekening houden met elk ander grijs dat er al is.
 • Zie creatieve kleurencombinaties met grijs niet over het hoofd: Het juiste grijs kan mooi zijn met de nieuwste snoepkleuren zoals grijs en roze, geel of blauw. Grijs kan ook worden gecombineerd met zwart en wit om het palet te verzachten.

Zoals je kunt zien, heeft grijs eindeloze mogelijkheden, ideaal om je huis mee te decoreren, zolang je maar weet wat je wel en niet moet doen met deze kleur. Als je dit eenmaal duidelijk hebt, kun je je huis of wat je maar wilt decoreren met deze kleur en het zal zowel elegant als prachtig zijn.

Je gasten zullen jaloers zijn op de manier waarop je kunt decoreren met de kleur grijs. Wie het saai vond, zal bij het zien van de kleurencombinatie samen met grijs in je huis beseffen dat het een kleur is vol mogelijkheden en zal het eventueel in huis nadoen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: