Decoratie-ideeën

Kookgerei en bakvormen met anti-aanbaklaag reinigen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Kookgerei en bakgerei met anti-aanbaklaag kunnen resultaten van chef-kokkwaliteit opleveren als u de tijd en moeite neemt om het op de juiste manier te gebruiken en te onderhouden. Onjuiste reiniging kan kookgerei met anti-aanbaklaag vervormen of ruïneren.

Hoewel je altijd contact moet opnemen met de fabrikant van het product voor specifieke aanbevelingen, zijn er enkele algemene reinigingsregels die je zullen helpen om de beste prestaties en een lange levensduur te halen uit je kookgerei met anti-aanbaklaag.

Voordat je nieuw kookgerei gebruikt

Voordat je nieuw kookgerei voor het eerst gebruikt, was je het in warm zeepsop, spoel je het goed af en droog je het goed af met een zachte katoenen of linnen handdoek. Om vanaf het begin antiaanbakprestaties te garanderen, is het standaardpraktijk om de pan te "kruiden" of "conditioneren" door het oppervlak lichtjes te bedekken met elk type kook-, bak- en veegolie. Deze unieke smaakmaker is niet nodig voor kookgerei met anti-aanbaklaag.

Hoe vaak pannen met anti-aanbaklaag schoonmaken

Reinig pannen met anti-aanbaklaag na elk gebruik. Door pannen met anti-aanbaklaag schoon te houden, zorgt u voor meer consistente, hoogwaardige prestaties. Overgebleven etensresten of vet koken op het oppervlak en verkolen, waardoor het voedsel gaat plakken.Die aangekoekte resten zijn moeilijk te zien en nog moeilijker te verwijderen, dus was ze elke keer zorgvuldig en grondig.

Wat heb je nodig

  • Heet zeepwater
  • Afwasmiddel of handen wassen
  • Een washandje, spons, nylon scrubber of spons gewikkeld in nylon gaas.

Hoe maak je kookgerei met anti-aanbaklaag met de hand schoon

Begin met het kookgerei waar je het meest van houdt. Het is essentieel om keukengerei volledig te laten afkoelen voordat je het afwast; door een hete pan in koud water te dompelen, kan deze permanent kromtrekken en kapot gaan.

  • Was altijd je handen. Hoewel het verleidelijk is om de pannen in de vaatwasser te doen, moet u het gemak weerstaan en kookgerei met anti-aanbaklaag altijd met de hand afwassen in warm zeepsop en alleen een afwasmiddel of afwasmiddel gebruiken.De hoge hitte van een standaard huishoudelijke vaatwasser kan niet alleen anti-aanbakoppervlakken beschadigen, maar ook uw garantie ongeldig maken. Pas op dat je nooit agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt, zoals bleekmiddel, schuurmiddelen of andere chemicaliën op anti-aanbakoppervlakken.

  • Zacht wassen. Hoewel je deze potten en pannen het beste kunt behandelen alsof ze kwetsbaar zijn, kun je hardnekkige rommel opruimen met een beetje elleboogvet en een washandje, spons, nylon scrubber of spons gewikkeld in nylon gaas. Om het risico van residu en resulterende verkoling te voorkomen, is het een goede gewoonte om elk stuk twee keer te wassen om ervoor te zorgen dat elk laatste spoor van voedsel en olie of boter wordt verwijderd. Het is belangrijk om nooit schuurmiddelen te gebruiken, zoals staalwol, harde borstels of schuursponsjes, die het oppervlak krassen en je kookgerei ruïneren.
  • Spoelen. Zorg ervoor dat je goed afspoelt en zorg ervoor dat alle zeepresten zijn uitgespoeld en verwijderd.
  • Droog volledig. Droog elk stuk volledig af. Gebruik een schone theedoek of doek.
  • Juiste opslag. Zorgvuldige opslag is belangrijk voor de levensduur en prestaties van kookgerei met anti-aanbaklaag. De meeste fabrikanten raden aan om je kookgerei in een hangende pot te bewaren met voldoende ruimte tussen de items. Maak je geen zorgen als je geen plank hebt om aan op te hangen. U kunt kookgerei veilig in een kast bewaren door een zachte doek, zoals een babydeken of een grote theedoek, tussen elke pot en pan te plaatsen om te voorkomen dat de anti-aanbaklaag in contact komt met blank metaal, wat krassen kan veroorzaken of dat beschadigen.

Tips om je kookgerei met anti-aanbaklaag langer schoner te houden

Waarschijnlijk is de belangrijkste regel bij kookgerei met anti-aanbaklaag nooit metalen keukengerei op anti-aanbakoppervlakken te gebruiken. Ze kunnen de coating in een fractie van een seconde beschadigen. Kies in plaats daarvan voor materialen zoals hout, nylon, plastic, rubber of siliconen, of gebruik speciaal gecoat keukengerei dat is ontworpen voor anti-aanbakoppervlakken. Snijd het voedsel dat je kookt nooit met een mes.

Het is een trefzekere manier om het oppervlak te beschadigen en je garantie te laten vervallen. Gebruik ook geen pan met anti-aanbaklaag onder de grill of bak bij temperaturen boven 450F. De intense hitte beschadigt de afwerking.

Tips voor koken met kookgerei met anti-aanbaklaag

Kookgerei met anti-aanbaklaag werkt het beste bij iets lagere temperaturen dan standaard kookgerei; experimenteren zal u helpen de perfecte opstelling te vinden. Idealiter doe je de "botertest": verwarm de pan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe als de rand heet aanvoelt.Als het bubbelt, is de warmte goed. Als het snel bruin wordt en aanbrandt, maak je de pan schoon en probeer je het opnieuw op een lagere temperatuur.

Het grootste voordeel van kookgerei met anti-aanbaklaag is dat je geen boter of olie nodig hebt om voedsel schoon te koken, maar je kunt zeker vetten toevoegen voor smaak en textuur. Het is het perfecte kookgerei voor mensen die op hun gewicht of cholesterolgeh alte letten of een hartgezond menu volgen. Er zijn vetloze kooksprays, perfect voor gebruik met kookgerei met anti-aanbaklaag; ze zorgen voor gemakkelijke afgifte en voeg geen vet of calorieën toe aan voedsel.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: