Interieur

Hoe de keuken te verdelen om de ruimte te maximaliseren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Heeft u een nieuwe keuken in te richten? Wil je een nieuwe lucht geven aan degene die je al hebt? Beginnen met het bestuderen van de mogelijkheden van de ruimte is de sleutel tot het vinden van de beste manier om de keuken te verdelen. Omdat het bereiken van een volledig functionele en comfortabele ruimte uw doel moet zijn.

Welke vorm heeft je keuken? Is het gesloten of open naar andere ruimtes? Is het meer of minder dan 20 m2? Als je zowel de antwoorden op deze vragen kent als de minimale veiligheidsafstanden die tussen sommige keukenelementen moeten worden gerespecteerd, heb je het halve werk gedaan.Wij helpen je met de rest.

Overwegingen vooraf

Er zijn basisaanbevelingen die van invloed zijn op de verdeling van essentiële elementen in de keuken zoals de kookplaat, de gootsteen en de koelkast en die gericht zijn op onze veiligheid en comfort. de afstand tussen deze elementen is bijvoorbeeld essentieel om van de ene kant van de kamer naar de andere te moeten gaan om af te wassen, het koken van voedsel te regelen of de benodigde ingrediënten uit de koelkast te halen.

We moeten op zoek naar comfort, ja, maar altijd rekening houdend met basisveiligheidsregels Het wordt aanbevolen om aan elke kant van de kookplaat een ruimte van 50 cm vrij te laten. zodat het gescheiden is van de rest van de apparaten en dit moet groter zijn dan 80 centimeter als het de gootsteen was. Andere belangrijke afstanden om te respecteren zijn 65 cm.tussen de afzuigkap en de kookplaat zodat de dampen correct worden aangezogen en afgevoerd. Evenals de minimale hoogte tussen het aanrechtblad en het bovenmeubel, 50 cm. om het u gemakkelijk te maken om te koken.

Manieren om de keuken te verdelen

De grootte van uw keuken, de vorm en de verdeling ten opzichte van andere kamers, zullen de ene of de andere verdeling van het keukenmeubilair geschikter maken. Je moet weten dat er vier meest voorkomende manieren zijn om de keuken te verdelen en dat we er een eiland aan kunnen toevoegen.

U-vormig

Bijzonder geschikt voor: vierkante keukens met een minimale breedte van 240 cm en open keukens

240 cm. Het is de benodigde breedte om de kasten zonder problemen te kunnen openen terwijl jij of iemand anders door de keuken loopt. Als je de ruimte niet respecteert, is het praktisch onmogelijk voor twee gezinsleden om de ruimte tegelijkertijd te gebruiken, houd daar rekening mee!

In U-vormige keukens is het gebruikelijk om de zogenaamde werkdriehoek te tekenen met basisgebieden zoals gootsteen, fornuis en oven/pantry als hoekpunten. Hoe perfecter deze driehoek is, hoe comfortabeler en wendbaarder de route is die we volgen tijdens het werken in de keuken. Deze indeling is echter niet altijd de meest geschikte vanwege de indeling van deuren en ramen.

In parallel

Speciaal geschikt voor: keukens tussen de 10 m2 en 15 m2. met deuren of balkons aan de uiteinden

De parallelle verdeling is het meest geschikt voor keukens met stopcontacten aan beide uiteinden. Wel zullen ze, net als die met een U-vormige verdeling, een minimale breedte van 240 cm moeten hebben. zodat ze functioneel en comfortabel kunnen zijn voor een gezin.

In deze keukens is het gebruikelijk dat spoelbak en kookplaat tegenover elkaar staan. Een formule die echter mogelijk niet werkt als de keuken erg smal is en er twee mensen in werken tegelijk in de keuken, omdat ze elkaar in de weg kunnen zitten.

L-vormig

Vooral aangewezen in: keukens van minder dan 20 m2. erg smal

Als de keuken heel smal en lang is, is de L-vormige configuratie de beste optie om een doorgang te creëren die breed genoeg is om comfortabel door de keuken te bewegen. Als de keuken erg klein is, is het meestal een noodzaak om zowel lage als hoge kasten tot aan het plafond te installeren om de opslagruimte te maximaliseren. Een andere manier om efficiënt gebruik te maken van de ruimte is om de elektrische apparaten: koelkast, oven en magnetron, aan het einde van de "L" te plaatsen.

Inzetten op de kleur wit zal de ruimte visueel groter doen lijken dan hij is. Om warmte te winnen, hoeven we deze witte meubels alleen maar te combineren met houten details of kleine kleuraccenten te introduceren door middel van accessoires of kleine apparaten.

Wil je een tafel in de keuken plaatsen? Als het open is, kun je het aan de andere kant van de L plaatsen. Als dat niet het geval is, overweeg dan om een klaptafelte plaatsen om aan te eten aan de muur tegenover de muur met de meeste meubels.

Online

Bijzonder geschikt voor: hele kleine gesloten keukens of grote open keukens

Als een keuken lang genoeg is om alle meubels en apparaten aan één muur te huisvesten, is het niet meer nodig. Dit is echter misschien niet de meest comfortabele indeling om te koken als de keuken extreem lang is. Vandaar dat veel keukens van dit type die open zijn naar de woonkamer, een eiland in het ontwerp opnemen om borden en spoelbak te verdelen en af te dekken.

In heel kleine gesloten keukens of met vervelende deuren en ramen zal dat niet kunnen. We zullen genoegen moeten nemen met een rij meubels en de opbergruimte maximaliseren door bovenkasten tot aan het plafond in te bouwen. Als het onvoldoende blijft, kunnen we ook een beroep doen op karren of serveersters.

Met eiland

Vooral aangewezen in: keukens van meer dan 20 m2.

Om een eiland praktisch te laten zijn, mag het oppervlak van het werkblad niet kleiner zijn dan 100×100 cm. de breedte kunnen verkleinen tot 60 cm, in meer langwerpige modellen vanaf 160 cm. Omdat eilanden een trend zijn, kan het aantrekkelijk zijn om er een in onze keuken op te nemen, maar we moeten er van tevoren voor zorgen dat het praktisch is en niet in de weg zit.

Kende je de verschillende manieren om de keuken te verdelen? Denk jij de juiste keukenopstelling te hebben?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: