Decoratie-ideeën

Ontdek het kleurenpalet om de woonkamer mee te decoreren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De woonkamer inrichten is een belangrijke stap die we allemaal moeten doen. Bovendien is het mogelijk om het opnieuw in te richten wanneer we maar willen, aangezien er veel manieren zijn om het een nieuwe stijl te geven. Een daarvan is een nieuw kleurenpalet kiezen om de woonkamer te decoreren Kleuren kunnen ons helpen de focus van deze kamer volledig te veranderen.

Als je de stijl van je woonkamer wilt decoreren of veranderen, is het kiezen van kleuren een van de belangrijkste stappen die we kunnen nemen. Op basis van de kleuren die we kiezen, kunnen we dingen op de een of andere manier ordenen.Er zijn ook heel uiteenlopende manieren om de tonen in onze woonkamer op te nemen.

Kleuren kiezen

Bij het kiezen van de tonen voor onze woonkamer moeten we er rekening mee houden dat er een bepaald percentage moet zijn. Normaal worden er drie tonen gekozen waarrond de stijl wordt gecreëerd De ene is de hoofdrolspeler, die we als hoofdtoon gebruiken, er is een neutrale basistoon om de andere toe te voegen en een secundaire kleur die zich vermengt met de belangrijkste die overeenkomt. Op deze manier bereiken we ruimtes met meer harmonie en gratie. Het is duidelijk dat de vraag welke tint je moet kiezen veel te maken heeft met persoonlijke smaak en huidige trends.

Hoe we de tonen toevoegen in de woonkamer

Bij het toevoegen van kleuren aan de woonkamer zijn verschillende dingen aan te raden. Het is heel gemakkelijk om de kleuren op de muren en ook in het textiel te veranderenDit zijn dus de twee punten waarop we ons zullen concentreren. Als we de tonen veranderen in die dingen die we gemakkelijk kunnen variëren, zal het voor ons veel gemakkelijker zijn om de decoratie te veranderen als we ons vervelen of als we verschillende tonen willen, afhankelijk van het seizoen. De sleutel is dat de basis neutraal is met meubels in witte of ecru tinten, licht hout en vloeren met dezelfde kleuren.

Gebruik basistonen

Dit is een truc die we altijd in gedachten moeten houden bij het inrichten van een kamer, niet alleen de woonkamer. Als we de meest neutrale en basale tonen als basis gebruiken, zal het voor ons heel gemakkelijk zijn om variaties aan te brengen en de stijl en tonen in de omgevingen te veranderen. Stel je een woonkamer voor met lichte houten vloeren, witte muren en meubels in lichte tinten. We hoeven alleen maar wat kleurrijke kussens, wat gordijnen, een vloerkleed en kleine details zoals enkele decoratieve vazen toe te voegen om de ideale set te hebben. Het is een decoratieve truc die ons altijd zal dienen om omgevingen te creëren waarin we overtollige kleur of zinloze mengsels vermijden.

Pasteltinten

Als er tonen zijn die dankzij de Scandinavische stijl in veel omgevingen slagen, dan zijn het wel pasteltinten. We hebben het over de lichtste kleuren in het palet, de die zorgen voor een grote helderheid en de mogelijkheid om serene omgevingen te creëren. Pastelkleuren kunnen lichtgrijs, mintgroen of lichtroze zijn. Het zijn de meest gebruikte tinten in dit kleurenpalet om delicate ruimtes te creëren. Ze stellen ons in staat veel kleur toe te voegen zonder licht uit de omgeving te halen.

Sterke kleuren in de woonkamer

Hoewel lichte tinten populair zijn omdat ze ruimtes vergroten en licht geven, is de waarheid dat het ook mogelijk is om woonkamers te decoreren met sterke kleuren Met deze tinten we moeten heel voorzichtig zijn en contrasteren met veel witte en lichte kleuren, zodat de ruimtes niet te donker worden.Het grote voordeel van deze kleuren is dat ze veel persoonlijkheid en vooral elegantie in de kamers brengen als we kleuren als donkergroen of marineblauw gebruiken. Het nadeel is dat het zulke intense tonen zijn dat ze ons kunnen vermoeien en ook niet zo'n goede sfeer creëren om te rusten.

Inzetten op wit

Er is een trend die ons vertelt dat we alles moeten inzetten op de kleur wit, een toon die altijd werkt. Deze kleur is puur licht en als we hem als basis gebruiken, hebben we ruimtes die gemakkelijk te combineren zijn, zoals we al eerder zeiden. We kunnen verschillende tinten wit gebruiken, met meer sneeuwachtige tinten en andere zoals gebroken of vuil wit. En als we helemaal wit beu zijn, kunnen we altijd beginnen met het toevoegen van kleine kleuraccenten in sommige kussens, een schilderij of een vloerkleed. Het is een van de eenvoudigste ideeën en het is ook een trend, dus het is een groot succes.Als je ook een Scandinavische sfeer creëert, heb je de ideale keuze voor je.

Warm of koud

Een keuze die we in gedachten kunnen houden, is of we de voorkeur geven aan warme of koude tinten. De warmere zijn meestal een goed idee voor het winterseizoen en de koelere voor de zomer. Zo kunnen we onder de warme kleuren de oranje, gele, bruine of beige onderscheiden. In de koudste en meest frisse tinten zijn blauw, grijs of groen. Houd er rekening mee dat elke kleur verschillende dingen kan uitdrukken.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: