Decoratie-ideeën

Hoe maak je een strijkijzer schoon

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als u iemand bent die vaak thuis kleding strijkt, dan is de kans groot dat u wilt weten wat u moet doen om uw strijkijzer schoon te houden. Er is niets zo vervelend als het strijken van je favoriete kleding en ineens laat het strijkijzer een bruine vlek op je kleding achter. Je kunt je kleding verpesten! Het is niet te tolereren en om dat te voorkomen moet je weten hoe je moet schoonmaken een strijkijzer effectief.

Oorzaken

De oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat een strijkijzer vuil wordt, kunnen kalkaanslag, verbrand aerosolzetmeel, gesmolten synthetische stof of roestig water in de tank zijnWat de reden ook is, de zoolplaat van een strijkijzer moet worden schoongemaakt als er duidelijke resten achterblijven of als de zool niet meer soepel glijdt.

Als je merkt dat je strijkijzer niet strijkt zoals het hoort vanwege vuil, moet je het zo snel mogelijk schoonmaken. Alleen als u dit in gedachten houdt, kunt u uw kleding en de stoffen die u wilt weer correct strijken. U wilt niet strijken met een vies of beschadigd strijkijzer, want dan verpest u ongetwijfeld alles wat u onder de hete metalen plaat .

Als je de volgende tips volgt om een strijkijzer schoon te maken en je kleding schoon en onberispelijk te houden, dan behoren de sporen die de ijzeren plaat op je kleding achterlaat tot het verleden.

Als er kleverige dingen zijn

Als je een krant in huis hebt, is dit een geweldig hulpmiddel om de ijzeren plaat van je strijkijzer schoon te maken. Als je echter geen krant hebt, kun je andere, net zo effectieve hulpmiddelen gebruiken, zoals keukenpapier of een droge katoenen handdoek.

Je moet beginnen door het strijkijzer op het hoogste niveau aan te zetten zonder stoom te gebruiken en heel voorzichtig te zijn om jezelf niet te verbranden Haal de hete en droge plaat over de papier of handdoek totdat u de schone basis ziet. Als je extra schuren nodig hebt, moet je een eetlepel zout op een stuk krant strooien en het proces herhalen. Om ijzerresten op een schone, vochtige handdoek af te spoelen nadat deze is afgekoeld, maar houd deze niet direct onder stromend water.

Oliestoffen

Als je pancha olieachtige substanties op de bodem heeft, moet je eerst de stekker uit het stopcontact halen en het strijkijzer laten afkoelen. Eenmaal afgekoeld, veegt u de hele zoolplaat af met een doek gedrenkt in witte gedistilleerde azijn en spoelt u af met een vochtige doek. Als er nog steeds olievlekken zijn, moeten deze worden afgeveegd met een doek gedrenkt in ammoniak. Afspoelen op een vochtige doek en vervolgens grondig afdrogen.

Om andere vlekken te verwijderen

Als het strijkijzer vuil is met andere vlekken, blijf dan de volgende punten lezen om te weten hoe je ze kunt verwijderen:

  • Om minerale afzettingen van de ijzeren plaat van je strijkijzer te verwijderen, breng een pasta van zuiveringszout en water aan op de aangetaste plekken en wrijf met een vochtige doek. Veeg vervolgens af met een andere schone, vochtige doek.
  • Als je minerale afzettingen uit de ventilatieopeningen van de bakplaat wilt verwijderen, schrob je de ventilatieopeningen met een wattenstaafje en wat zuiveringszoutpasta. Veeg af met een vochtig wattenstaafje om het schoonmaken te voltooien.
  • Als je strijkijzer bruine watervlekken op je kleding achterlaat wanneer je de stoom gebruikt, betekent dit dat het tijd is om het reservoir schoon te maken. Leeg het reservoir volledig en vul het met 1/4 kopje gedestilleerde witte azijn en 3/4 kopje gedestilleerd water.Zet het strijkijzer aan op stoom en beweeg het over een oude handdoek tot het reservoir leeg is. Als je strijkijzer een sprayoptie heeft, spray dan totdat het water niet meer verkleurd lijkt. Vul het reservoir met gedestilleerd water en herhaal het proces om er zeker van te zijn dat alle minerale resten verdwenen zijn.
  • Om toekomstige vlekken en ophoping van mineralen te voorkomen, gebruik alleen gedestilleerd water (bevat geen opgeloste mineralen) en leeg het reservoir volledig voordat u het strijkijzer opbergt.

Volg de instructies van de fabrikant

Naast het advies dat we je in dit artikel hebben gegeven, is het ook erg belangrijk dat je de instructies en aanbevelingen van de fabrikant opvolgt om het strijkijzer schoon te maken of er goed gebruik van te maken. Hoewel strijkijzers meestal op dezelfde manier worden schoongemaakt, kan het zijn dat uw model strijkijzer een aantal speciale overwegingen vereist waarmee u rekening moet houden. Je weet dit alleen als je de instructies bekijkt en de aanwijzingen goed opvolgt.

Als uw strijkijzer, ondanks het schoonmaken van het strijkijzer en het opvolgen van de instructies van de fabrikant, al een lange tijd in gebruik is en uw kleding niet goed strijkt of te veel oververhit raakt, waardoor bruine vlekken of directe brandwonden op uw kleding achterblijven, zal tijd zijn om na te denken over het vervangen van het strijkijzer en het kopen van een nieuwe. Als u uw nieuwe strijkijzer heeft, onthoud dan natuurlijk dat onderhoud en reiniging essentieel zijn zodat het langer meegaat.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: