Interieur

Toetsen om gaskookplaten te kiezen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

In de keukens van de belangrijkste restaurants van ons land vind je altijd gaskookplaten. Chef-koks geven er de voorkeur aan boven andere alternatieven die zo wijdverspreid zijn in onze huizen, zoals keramische kookplaten, en het is geen toeval.

Met gaskookplaten kunnen wesneller opwarmenwat we op het vuur zetten en vervolgens de warmte gemakkelijk regelen. Ze zijn ook de enigen die zichtbare vlammen hebben, een feit dat een zekere onzekerheid overbrengt op sommigen en op anderen, een zekere romantiek.

Ben je je keuken aan het inrichten en weet je niet welk type "kookplaten" je moet gebruiken? Om u te helpen vandaag een beslissing te nemen, laten we u niet alleen de voor- en nadelen van gaskookplaten zien, maar benadrukken we ook op welke kenmerken u moet letten bij uw aankoop.

Voor- en nadelen

Gaskookplaten hebben talrijke voordelen ten opzichte van andere alternatieven, maar ook enkele nadelen. Van de voordelen is de belangrijkste waarschijnlijk de snelheid waarmee ze opwarmen. En een van de nadelen? Twee zijn het meest zorgwekkend: enerzijds veiligheid; aan de andere kant efficiëntie.

Voordelen

  • Warmt snel op en het is gemakkelijk om de warmte te regelen.
  • De prijs van gas is lager dan die van elektriciteit.
  • Er kunnen talloze containers worden gebruikt.
  • De voor de hand liggende vlam maakt het moeilijk om jezelf te verbranden bij contact, vergeet het vuur te doven, etc.

Nadelen

  • Het is schoonmaken is ingewikkelder dan keramische kookplaten.
  • De plaatsing van potten en braadpannen vereist aandacht.
  • Het gebruik van gas brengt altijd bepaalde risico's met zich mee.
  • Het is een systeem niet erg efficiënt in vergelijking met andere.

Kenmerken bepalen voor uw keuze

Als we eenmaal hebben besloten dat we een gaskookplaat in onze keuken willen, wat is dan de volgende stap? Voordat u begint met het kopen van een gaskookplaat, is het essentieel om na te denken over onze behoeften, en om duidelijk te zijn welke beveiligingssystemen we van de kookplaat zouden moeten eisen.

Butaangas versus aardgas

Butaangas of aardgas? Dit was een beslissing waar velen een paar jaar geleden voor stonden en die vandaag de dag maar weinig mensen in twijfel trekken. Het gebruik van butaan neemt af, vooral omdat het een onpraktisch product is. Laten we eens kijken waarom.

  • Butaangas. Butaangaskookplaten zijn goedkoper. Desondanks hebben ze de afgelopen jaren aan populariteit verloren. Omdat? Waarschijnlijk vanwege het ongemak van het vaak moeten vervangen van de flessen en de noodzaak om thuis te zijn op het moment van service om ze niet met de auto op te halen en naar huis te brengen. Als je toch voor dit type gas kiest, denk er dan aan om de veiligheidsinstructies te volgen en periodieke inspecties te ondergaan om ervoor te zorgen dat het hele systeem in perfecte staat verkeert.
  • Aardgas. Hoewel de prijsklasse tussen de verschillende gaskookplaten groot is, is een gaskookplaat altijd duurder dan een butaankookplaat.Het grote voordeel is dat het niet nodig is om een fles te gebruiken, dus het is comfortabeler. Daarom zijn bijna alle gasfornuizen die vandaag geïnstalleerd worden aardgas.

Aantal branden

Kook je dagelijks? Voor hoeveel mensen? Wat is de afmeting van je keuken? Welk budget heb je? Om het aantal pitten op de gaskookplaat te bepalen, is het interessant om jezelf deze en andere vragen te stellen. Gaskookplaten hebben tussen de 2 en 5 branders, normaal gesproken, en het aantal branders is een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van hun prijs.

Voor één of twee personen kunnen twee vuren genoeg zijn. Gezinnen van drie of meer leden die dagelijks koken en van hun kant gasten ontvangen, hebben meestal minimaal drie vuren nodig, waarvan één groot. De meest voorkomende zijn zonder twijfel die met vier vuren waarin vuren van verschillende grootte worden gecombineerd

Beveiliging

Gasfornuizen hebben, in tegenstelling tot keramische kookplaten, een zichtbare vlam. Dit maakt het moeilijk voor ons om te vergeten het vuur te doven of onszelf te verbranden door niet op onze hoede te zijn. Het verergert echter ook de angst om het gas open te laten of een incident te veroorzaken.

Ongevallen voorkomen is echter eenvoudig als we werkbladen met bepaalde veiligheidssystemen kopen. De meest complete modellen hebben momenteel een zelfontbrandingsapparaat en bevatten een veiligheidssysteem (“gasstop”) dat de gasstroom afsnijdt als de vlam om welke reden dan ook uitgaat. Dit is iets heel interessants en het is de moeite waard om er meer geld aan uit te geven als we met een gerust hart kunnen koken, vind je niet? Als we ook nog kinderen of huisdieren in huis hebben, worden deze systemen nog noodzakelijker.

Zoals je hebt gezien, zijn gaskookplaten een geweldig alternatief in onze keukens.Behalve dat ze (niet voor niets) het systeem zijn dat door chef-koks wordt gekozen voor hun keukens, zijn ze tegenwoordig een veilig systeem voor het hele gezin, vooral als de nodige maatregelen worden genomen en een aanrechtblad in de keuken wordt gekocht. kwaliteit gas.

En jij, welk systeem gebruik je om te koken? Omdat? Waarom koos je voor dat type aanrechtblad en niet voor een ander? Vertel het ons!

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: