Interieur

Hangmatten voor baby's, een bondgenoot om ze altijd dichtbij te houden

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Hangmat Blisss van BabyBjörn

Krijg je binnenkort een baby? Dan is het tijd om jezelf uit te rusten om het te ontvangen De wieg, de kinderwagen, de kinderwagen, de kinderstoel zijn veel aankopen en veel uitgaven. En ook veel twijfels over wat wel of niet essentieel is voor jou en je baby, heb ik het mis?

We kunnen niet zeggen dat de hangmatten voor baby's een essentieel element zijn, maar ze zijn een geweldige bondgenoot tijdens de eerste momenten van zijn leven om hem altijd dichtbij te hebben terwijl jij andere doet taken.Als je vastbesloten bent er een voor je baby te kopen, geven we je vandaag enkele tips zodat je weet waar je op moet letten bij het kopen en hoe je het moet gebruiken, zodat het comfortabel en veilig is.

Baby's brengen de eerste maanden de meeste tijd door in de wieg, kinderwagen of reiswieg, slapend en relatief geïsoleerd van hun omgeving. Zodra ze echter op bepaalde prikkels beginnen te reageren, kan het voor hen interessant zijn om vertrouwd te raken met wat erin huis gebeurt. Een van de manieren om dit te doen is door ze altijd mee te nemen bij jou in de hangmat. Maar niet alle hangmatten zijn hetzelfde en bieden u ook niet dezelfde functies.

Babymoov Graphik Ligstoel

Belangrijke functies

Je zult veel babyhangmatten op de markt vinden die het kiezen van een hangmat waarschijnlijk niet zo eenvoudig maken als het lijkt. Naar welke functies moet ik zoeken? Hoe weet ik of het veilig is voor mijn baby? U zult duizenden van dit soort vragen hebben die we vandaag proberen te beantwoorden door u een lijst met kenmerken of specificaties te laten zien waar u speciaal op moet letten.

 • Ergonomische zitting: De hangmat moet de rug, nek en hoofd van de baby ondersteunen. De zitting moet zich naar uw lichaam vormen en het gewicht gelijkmatig verdelen. Hierdoor krijg je voldoende ondersteuning, wat erg belangrijk is voor jonge baby's die hun spieren nog niet volledig hebben ontwikkeld.
 • Natuurlijk zwaaien: De laatste studies hebben aangetoond dat hangmatten die een natuurlijke zwaai veroorzaken, een minder constante beweging dan klassieke hangmatten, geschikter zijn voor de ontwikkeling van de allerkleinsten . Het helpt hem niet alleen zijn evenwicht en motorische vaardigheden te ontwikkelen, maar voorkomt ook dat hij afhankelijk wordt van beweging om te slapen.
 • Zachte en veilige stoffen. De stoelbekleding is ook belangrijk, niet alleen het ontwerp. Het moet gewatteerd zijn en zacht aanvoelen, bij voorkeur gemaakt van materialen met een hoog aandeel katoen, zodat de babyhuid er niet onder lijdt wanneer het ermee in aanraking komt.Het is ook belangrijk dat ze veilig zijn wanneer ze in contact komen met de mond.
 • Het veiligheidssysteem: De veiligheidsgordel moet perfect aan de stoel zijn bevestigd en moet gemakkelijk kunnen worden losgemaakt en vastgemaakt. Het is belangrijk dat het ook bij voorkeur omhuld is. En als er meerdere posities zijn, is het essentieel dat de hangmat een sluitsysteem heeft.
 • Lichtgewicht en draagbaar: Het is belangrijk dat de hangmat gemakkelijk te vervoeren is, zowel thuis als op reis.
 • Schadelijke stoffen: De Hangmat mag geen schadelijke stoffen bevatten en moet zijn goedgekeurd volgens de Oeko-Tex 100 standaard, klasse 1, voor babyproducten.

1. Chicco Hooplá Hangmat 2. Fisher-price opvouwbare hangmat voor dieren

Beveiligingsaanbevelingen

Naar aanleiding van de problemen die zich in het verleden voordeden met een specifiek hangmatmodel, meldde de OCU (Organization of Consumers and Users) dat het niet wordt aanbevolen om een product te gebruiken om te slapen waarbij het kind moet worden vastgehouden met behulp van een harnas en waarin de baby in een schuine positie wordt geplaatst, aangezien baby's op een vlakke ondergrond en op hun rug moeten slapen.Daarnaast presenteerde hij andere basisveiligheidsaanbevelingen voor iedereen die hangmatten gebruikt die we belangrijk vonden om met u te delen:

 • Babyhangmatten moeten altijd op de grond worden geplaatst en op geen enkele andere harde ondergrond, ook al is deze breed en vlak. Evenzo mogen ze nooit op fauteuils of banken worden geplaatst, omdat hun evenwicht dan niet gegarandeerd is.
 • Gebruik altijd het bevestigingssysteem als je je kind in een stoeltje zet, is dat voor hun veiligheid, zodat ze niet draaien, maar ook om vallen te voorkomen.
 • Gebruik alleen het kussen dat bij het wipstoeltje wordt geleverd, gebruik nooit andere kussens onder of naast de baby.
 • Stop met het gebruik van het wipstoeltje zodra je baby kan omrollen.
 • Gebruik de hangmat niet om haar te laten slapen: voor hun veiligheid moeten baby's op een vlakke ondergrond slapen.
 • Lees alle instructies voordat je dit en alle babyproducten gebruikt.

1.Stokke Steps Hangmat van Stokke, 2. Vouwhangmat van Jané

Met deze aanbevelingen van de OCU willen we je niet bang maken, helemaal niet! Hangmatten voor baby's, zoals alle artikelen die voor hen worden vervaardigd, ondergaan strikte veiligheidsvoorschriften om op de markt te worden gebracht. Zorg ervoor dat u modellen koopt die voldoen aan de in ons land vereiste regelgeving en volg de veiligheidsvoorschriften voor correct gebruik. Dit zal een item zijn waar jullie allebei van zullen genieten, jij en je baby, in hun eerste levensmaanden.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: