Decoratie-ideeën

De sleutels tot het inrichten van een mediterraan huis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De nauwe band met de zee waaraan het zijn naam dankt, bepa alt de Mediterrane stijl. Een frisse en vitale stijl die vooral in de kustplaatsen wordt ingeademd, maar die we kunnen overbrengen naar ons huis in de stad, waardoor die eeuwige smaak van de zomer ons huis binnenkomt. Wit, blauw, natuurlijke materialen, maritieme details zijn enkele sleutels om een mediterraan huis te realiseren, wil je de rest weten?

De kleur wit

Als er een kleur is die de mediterrane stijl definieert, is het wit.We vinden het al terug op de gevels, waar de kleur gereserveerd is voor de luiken en/of de deuren, meestal blauw geschilderd. En zijn domein strekt zich ook uit tot het interieur, waar de muren, vaak witgekalkte samengaan met houten meubels en wit textiel om een zeer lichte en frisse stijl te bereiken.

Blauwe tinten

Een andere kleur zonder welke de mediterrane stijl niet begrepen zou worden, is blauw. In al zijn nuances, van de zachtste tonen (hemelsblauw of turkoois) tot de meest intense (indigo, kob alt of lapis lazuli), is verantwoordelijk voor het overbrengen van de essentie van die zee die naam geeft en dat we ademen elke keer dat we een van zijn oude havens bezoeken.

De blauw-witte combinatie is ongetwijfeld de essentie van de mediterrane stijl. Door de combinatie creëren we een verfrissende, vrolijke en vitale sfeer waarmee we het hele jaar door van de zomer kunnen genieten.Van die ontspannen en informele sfeer die ons in die tijd van het jaar overv alt.

Lichte interieurs

Licht is mogelijk een van de meest aantrekkelijke kenmerken van de mediterrane stijl. Laat haar het huis binnen door de zwaardere gordijnen te vervangen door andere gemaakt van lichtere en luchtigere stoffen zoals linnen of katoen die de zonnestralen doorlaten en ze lichtjes kleuren. Of doe het zonder als je rolluiken hebt waarmee je op piekmomenten het licht kunt regelen.

Om de lichtinval niet te belemmeren, is het ook belangrijk om grote en grote meubels die bij de ramen worden geplaatst, een obstakel te laten vormen. Zet in op schone ruimtes zodat natuurlijk licht nog een hoofdrolspeler wordt.

Natuurlijke materialen

De natuur is een van de ruggengraat van een mediterraan huis. Daarom is het gebruikelijk om er kleivloeren, stenen muren, houten meubels in te vinden.Ook de plantaardige vezels worden een prachtige grondstof om zowel binnen als buiten het huis te gebruiken.Een rotan stoel, een jute vloerkleed of een raffia lamp worden geweldige accessoires om in gelijke delen een frisse en warme sfeer te creëren.

Wat betreft stoffen, de meest gebruikte om ruimtes in mediterrane stijl te creëren zijn die van natuurlijke aard zoals linnen en katoen In de gordijnen, om het bed aan te kleden, om op te maken kussenhoezen voor op de bank, kies altijd natuurlijk textiel in neutrale kleuren, voornamelijk wit.

Meubels zonder kunstgrepen

De mediterrane stijl is een organische stijl die esthetische excessen vermijdt. In een mediterraan huis is geen plaats voor meubels die, door luid te zijn, de sfeer van rust doorbreken die moet worden ingeademd. Evenmin wordt een teveel aan meubels overwogen; Ze mogen niet ontbreken, maar ook niet te veel. Het is ook belangrijk dat ze zowel esthetisch als functioneel comfort combineren.

Rustieke stijl houten meubels is de favoriet voor het inrichten van ruimtes in deze stijl. Maar die wit geverfd of gemaakt, zoals we al zeiden, van plantaardige vezels, passen ook perfect.

Mariene details

Mariene motieven mogen niet ontbreken in een decoratie in een mediterrane toets. Zeester, schelpen, koralen De zee inspireert deze stijl en een van de middelen om het over te brengen naar het interieur van het huis is om het te besprenkelen met op de zee geïnspireerde details. De rechtvaardige, niet één meer.

Buitenleven

Door het mediterrane klimaat kunt u een groot deel van het jaar genieten van het buitenleven, daarom is het zorgvuldig ingericht patio's en terrassen als een natuurlijk verlengstuk van het huis. Het is gebruikelijk dat deze een ruimte hebben waar u kunt eten en elke vrijetijdsbesteding kunt uitvoeren, altijd beschermd tegen de zon.

Pergola's komen veel voor in deze decoratiestijl en beklimmen vaak jasmijn, wijnstokken en bougainvillea. Rozemarijn, lavendel, olijf, citroen, oregano, tijm spelen ook een hoofdrol in deze ruimtes aromatische planten die, naast het decoreren van buitenruimtes, dienen als smaakmaker voor tal van recepten. En dat we ook in de keuken kunnen integreren.

Zoals je hebt gezien, is de mediterrane stijl een organische stijl die streeft naar eenvoud, zowel in het kleurenpalet als in het meubeldesign. Een stijl waarin natuurlijk licht een essentiële rol speelt en waarbij het exterieur opgaat in het interieur. Een ontspannen omgeving om het hele jaar door van de zomer te genieten.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: