Decoratie-ideeën

Chinese decoratie-ideeën: versier je huis in Chinese stijl

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aziatische of Chinese interieurs roepen direct een beeld van sereniteit en kalmte op. Nu de meesten van ons verdiept zijn in een snelle stedelijke levensstijl, helpt het enorm als we thuis kunnen komen in een vredige woning die ons in staat stelt om aan deze eindeloze drukte te ontsnappen.

Aziatisch getinte interieurs bereiken dit doel in een onnavolgbare stijl door harmonie en evenwicht te markeren. Maar het creëren van een Aziatisch geïnspireerde kamer is veel meer dan alleen het toevoegen van een paar verschillende decoraties.Het vereist zorgvuldigheid, precisie en een helder denkproces om ongewenste toevoegingen te verwijderen.

Als we ons richten op Aziatisch design, is het een samensmelting van verschillende stijlen, variërend van Japanse en Chinese tot exotische Indiase thema's. Voor de meesten wordt het echter vaak gedomineerd door oosterse invloeden die enkele eeuwen geleden in het Verre Oosten zijn ontstaan. Hier leest u hoe u enkele van deze fascinerende elementen kunt integreren in uw eigen huisontwerp terwijl u de frisse, eigentijdse sfeer intact houdt. Laten we je wat Chinese decoratie-ideeën geven.

Chinese stijl: onderscheidende kenmerken

Geen randen

Na het zorgvuldig bestuderen van de interieurkenmerken van Chinese woningen, zul je beginnen te begrijpen dat het aanzienlijk verschilt van de tradities van andere oosterse volkeren. Helemaal goed - de zoektocht naar een filosofisch begin in alles en de vreedzame manier van leven van de Chinezen.Het interieur in Chinese stijl is de afwezigheid van scherpe hoeken en overdreven omslachtige meubels.

Materialen

Het belangrijkste materiaal voor de vervaardiging van interieurartikelen is elastisch, maar sterk bamboe. Bij het maken van meubels gebruiken de meesters een complexe meerlaagse laktechniek als decorelement. En snijwerk in zwarte lak blijft tot op de dag van vandaag de beste decoratiemethode.

Ceremoniële meubelen

Ceremoniële meubels in het Chinese interieur worden harmonieus gecombineerd met gewone voorwerpen: kasten, aangevuld met prachtig gedecoreerde laktafels die dienen als dragers voor luxe vazen en ornamenten.

De intarsia-techniek

Het gebruik van intarsia-techniek, die bekend is bij Europeanen, is een ander onderscheidend kenmerk van Chinees meubilair. de techniek is in feite een inlay die is gedecoreerd met dun multiplex in verschillende tinten, voor de oppervlakken van meubels en tafels.

De materialen van het interieurmeubilair zijn gemaakt van natuurlijke materialen en hebben meestal een rechthoekige vorm, we verwijzen naar meubels zoals tafels, stoelen of bedden.

Belangrijkste interieurelementen

De overgrote meerderheid van meubels kan worden gemaakt met bamboe en in het algemeen met rechthoekige vormen. Een ander onderscheidend kenmerk van het Chinese interieur, dat tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven, is de afwezigheid van gordijnen voor de ramen. Interieur in Chinese stijl betekent altijd harmonie, exotisme, beknoptheid - alles wat helpt om een gezellige en ontspannen sfeer te creëren.

Kleuren

Chinese stijl is een combinatie van karakteristieke accenten, dus een dergelijk interieur onthult niet alleen de individuele kenmerken, smaken en voorkeuren van de eigenaar, maar creëert ook een passende sfeer. Het wordt een perfecte omgeving voor de eigenaar.Kleuren zijn niet zomaar kleuren, maar zijn symbolisch voor de Chinezen en betekenen veel meer dan alleen kleuren gebruiken om kamers te decoreren. Het gebruik ervan is goed doordacht.

Geel wordt beschouwd als de kleur van de keizer, de nationale kleur. Groen betekent rust en blauw is een teken van adel, dat de adel zorgvuldig en discreet toepast op het interieur. Natuurlijk hangt de keuze voor deze of een andere kleur af van de voorkeuren van de eigenaren, hun smaak en opvattingen.

De grond

Vloerindeling in het Chinese interieur wordt gereduceerd tot het gebruik van een grote stenen tegel of een massief bord met lichte of donkere verzadigde kleuren, soms met een discrete rode tint. De ideale optie is bamboe vloeren. Als alternatief gebruiken ze een as-type tapijt of een laminaat, in sommige gevallen tapijt.

Wanneer graniet of keramische tegels worden gebruikt, doe dit dan in direct lichte of donkere tinten, zonder patronen of iets dat te opzichtig of opzichtig is.

Wanden en plafonds

De muren zijn meestal geverfd en er wordt ook behang toegevoegd. Muurverf kan worden gebruikt. In de meest moderne wordt donker hout op de muren gebruikt, waardoor een gevoel van contrast ontstaat met lichte muren.

Wat het plafond betreft, ze zijn gemaakt in lichte kleuren en hebben een ontwerp met meerdere niveaus waarmee een illusie van volume kan worden gecreëerd en zonlicht of lucht kan worden gesimuleerd met behulp van verlichting. Ook worden vaak verschillende decoratieve elementen van hout gebruikt. De rechthoekige vorm, versierd met verlichting, wordt vaak aan het plafond toegewezen.

Interieurdecoratie in de Chinese stijl volgt strikt feng shui, dus de plaatsing van vergelijkbare elementen van het interieur wordt in paren genomen, in een bepaalde compositie. Het kan bijvoorbeeld een tafel zijn waar aan beide zijden dezelfde gelakte krukken staan.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: