Decoratie-ideeën

Vinylvloeren: resistent en gemakkelijk schoon te maken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Zijn de vloeren in je woning beschadigd en wil je deze vervangen? Wilt u de uitstraling van uw huis een nieuwe draai geven maar geen zin hebben in ingrijpende verbouwingen? Bent u op zoek naar vloeren die uw gezin kunnen bijbenen? Vinylvloeren zijn slijtvast, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Een modern voorstel en een geweldig alternatief voor laminaatvloeren waarvan we u uitnodigen om meer te weten te komen over de voordelen.

Wat is een vinylvloer?

Vinylvloeren zijn een plastic coating gemaakt van Polyvinyl Chloride, beter bekend onder de afkorting PVC.Het bestaat uit een kern, een bedrukte vinyl decoratieve laag en een hoogwaardige beschermende toplaag, beter bekend als een slijtlaag. Een formule die, afhankelijk van de fabrikant, enigszins kan variëren, zoals bij andere soorten vloeren.
We kunnen twee soorten vinylvloeren op de markt vinden: de flexibele, de meer traditionele degenen, en de stijve, nieuwe generatie en perfect om op onregelmatige oppervlakken te plaatsen. Ze hebben meestal een dikte tussen 5 en 7 mm, waardoor ze een ideaal voorstel zijn voor hervormingen. Bovendien kunnen ze met een beetje handigheid en dankzij het kliksysteem dat vloeren voor huishoudelijk gebruik hebben, zelf worden geïnstalleerd.

Voordelen van vinylvloeren

Dat vinylvloeren een alternatief zijn geworden voor laminaatvloeren, is geen toeval. Ze zijn sterk, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken; drie kenmerken waardoor ze compatibel zijn met het gezinsleven. En ze bieden daarnaast nog vele andere voordelen:

  • Veerkrachtig en duurzaam: Zoals eerder vermeld, bestaan vinylvloeren uit meerdere lagen, inclusief de slijtlaag. Dit is niemand minder dan de laag waarmee onze voeten in contact komen en heeft de grootste invloed op de weerstand en duurzaamheid van de vloer. Over het algemeen geldt: hoe groter de dikte, hoe beter het bestand is tegen water, krassen en vlekken. Een hoogwaardige vinylvloer kan er dus jarenlang hetzelfde uitzien als toen hij voor het eerst werd gelegd.
  • Eenvoudig schoon te maken: De slijtlaag voorkomt dat water de vloer beschadigt, waardoor schoonmaken veel gemakkelijker wordt. Op de meest beschadigde vloeren kan de schoonmaak worden opgenomen in de wekelijkse routine, dieper dan die van de stofzuiger, met een dweil, warm water en een neutraal schoonmaakmiddel.
  • Eenvoudige installatie: Vinylvloeren zijn heel eenvoudig te installeren, zoals we al hebben gezien, dankzij het zelfklevende of kliksysteem dat de meeste hebben.Bovendien heeft de opname van harde vinylvloeren in de vinylvloerencatalogus het mogelijk gemaakt om ze op verschillende vloeren te plaatsen: vlak, onregelmatig of zeer onregelmatig, dus het werk is snel en gemakkelijk.

  • Verscheidenheid: Vinyl kent vele vormen. Je vindt ontwerpen met verschillende tafelbreedtes, patronen, kleuren, texturen en afwerkingen waarmee je je huis met verschillende stijlen kunt aankleden. Ben je op zoek naar een vloer die hout imiteert maar makkelijker te onderhouden is? Geeft u de voorkeur aan vloeren die het uiterlijk van marmer imiteren, maar die goedkoper zijn? Het zal niet moeilijk voor je zijn om ze te vinden.
  • Op een vinylvloer lopen is prettig: Op een vinylvloer lopen is een prettige ervaring. Het feit dat ze thermische en akoestische isolatoren zijn, betekent dat we kunnen genieten van een stille en thermisch aangename omgeving.
  • Compatibel met vloerverwarming: Tegenwoordig zijn er veel modellen die kunnen worden gecombineerd met vloerverwarming.
  • Hygiënisch: De samenstelling voorkomt de groei van schimmels en bacteriën, waardoor het een geweldig alternatief is voor het plaveien van de vloeren van kinderkamers of plaatsen waar vochtigheid heerst. De materialen voorkomen ook de ophoping van mijten, waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen met mensen met allergieën en astma.

Soorten afwerkingen

De vinylvloer kan verschillende afwerkingen hebben waarmee je je huis de stijl kunt geven die je wilt. Ben je op zoek naar een vloer die je huis warmte geeft zoals houten vloeren dat doen? Ben je op zoek naar een alternatief waarmee je de industriële stijl versterkt?

Houtafwerking

De afwerking van vinylvloeren van vandaag heeft weinig te maken met wat ze in de jaren '70 hadden.De vinylvloer met een houtafwerking heeft daar momenteel grote gelijkenis mee qua uitstraling. En het bereikt het brengt warmte in ruimtes zoals deze, maar geeft ons andere kenmerken. De voordelen zijn dat we ons in keukens en badkamers kunnen installeren zonder angst voor vocht; de nadelen dat we, ondanks het succesvolle uiterlijk, nooit de warmte zullen krijgen die de originelen ons bieden als we erop stappen.

Betonafwerking

Na hout is de meest populaire afwerking die imitatie van beton. Iedereen die de esthetiek van de grote industriële loft in New York wil nabootsen, heeft hier een geweldig hulpmiddel. Je vindt ze met verschillende tegelformaten en in verschillende grijstinten. Modern en schoon, dus we konden het resultaat definiëren.

Andere afwerkingen

Heb je altijd al gehouden van de elegantie die wit marmer uitstra alt, maar kun je het niet betalen? De vinylvloer met marmerafwerking laat je genieten van zijn esthetiek tegen een veel toegankelijkere prijs. We vinden ze ook erg leuk op vloeren die leisteen imiteren en de "oude" hydraulische vloeren. En jij?

Hou je van meer functies die laminaatvloeren je bieden? Zou je erop wedden om je vloeren te bedekken?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: