Decoratie-ideeën

Vlekken uit kleding verwijderen: onfeilbare trucs

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Niemand houdt van vlekken, noch op hun kleding, noch op hun huishoudtextiel. Vlekken brengen alleen vuil en een onhygiënische uitstraling over. Om deze reden zijn vlekken op kleding voor veel mensen ondenkbaar, hoewel het niet altijd gemakkelijk is om vlekken uit kleding te verwijderen, hoewel het geheim niet in de vlek zelf zit, maar in weten hoe ermee om te gaan. het juiste moment.

Kleren in een wasmachine gooien met een beetje wasmiddel is vrij eenvoudig. Het zijn die plekken die echt de problemen kunnen veroorzaken.Daarom, als je het advies begint te beheersen dat we je hierna gaan geven, is het meer dan waarschijnlijk dat er vanaf nu geen vlek meer zal zijn die weerstand zal bieden

Sync

Verwijder vlekken zo snel mogelijk. Verse vlekken zijn veel gemakkelijker te verwijderen dan vlekken die ouder zijn dan 24 uur. Als de vlekken echter "ingezet" zijn, moet u nog steeds dezelfde stappen volgen om ze te verwijderen; het kan langer duren of behandelingen herhalen, maar met volharding zal de vlek worden verwijderd.

Alles eerst

Dep voor verse vloeistofvlekken overtollige vloeistof op met een schone witte doek, keukenpapier of zelfs een stuk witbrood (ideaal voor vetvlekken!). Vergeet niet om naar een schoon, droog gedeelte van de blotting cloth te blijven gaan, zodat zoveel mogelijk van de vlek wordt geabsorbeerd.Wrijf niet over de bevlekte plek met een donkere badstof handdoek of doek. Het kan de zaken erger maken.

Voor vlekken op vlekken verwijdert u overtollige vaste stoffen door deze voorzichtig op te tillen met de rand van een bot mes, een metalen spatel of de rand van een creditcard. Wrijf nooit een mosterd- of sladressing in, omdat dit de vlek alleen maar dieper in de vezels van de stof duwt.

Bij sommige vaste stoffen, zoals modder, kan het gemakkelijker zijn om de vlek te verwijderen nadat deze is opgedroogd. Borstel het teveel af voordat u het kledingstuk wast. Houd deze vlekverwijderingsset altijd bij de hand: een paar witte handdoeken, een flesje water en een pen of doekjes om vlekken zo snel mogelijk te verwijderen.

Een beetje koud water

Als je een vlek probeert te verwijderen, begin dan altijd met koud water, vooral bij vlekken van onbekende oorsprong. Heet water kan ervoor zorgen dat eiwitvlekken zoals melk, ei of bloed verder doordringen.

Heet water werkt het beste bij olieachtige vlekken zoals mayonaise of boter. Heet water is vooral belangrijk bij het verwijderen van vlekken van kunstmatige vezels zoals polyester.

Lees altijd de labels van de kleding om te weten hoe je het moet wassen, of het een stof is die koud of warm water ondersteunt. Was volgens de instructies van het product dat voor je ligt.

Je kunt de zeep overslaan

Het is normaal dat het eerste wat je wilt doen als je met een vlek wordt geconfronteerd, een stuk zeep en een straal vloeibare zeep is en begint te wrijven. Maar een vlek op kleding mag je nooit met een stuk zeep inwrijven, want hierdoor kunnen sommige vlekken, zoals fruitvlekken, verder in de stof doordringen. Het ideaal is om eerst een beetje afwasmiddel of een beetje wasmiddel te doen, maar het stuk zeep kun je beter vergeten.

Zelfs een klein beetje stromend water kan meer dan genoeg zijn om de vlek van de achterkant van de stof te spoelen en de vlek uit de vezels te halen.

Controleer voor het wassen

Controleer kleding altijd voordat je ze in de wasmachine stopt, want sommige vlekken kunnen een voorbehandeling nodig hebben, soms alleen een beetje wasmiddel 15 minuten voordat je het kledingstuk in de wasmachine doet is meer dan genoeg.

Controleer voor het ophangen om te drogen

Voordat je je kleding aan de lijn hangt of in de droger stopt, moet je controleren of de vlek is verwijderd. Als het er nog steeds is, stop dat stuk dan niet in de droger, want de hitte van de machine zal de vlek permanent maken. Hetzelfde moet in acht worden genomen bij het strijken, strijk de vlekken op een kledingstuk niet.

Delicate stoffen

Voordat je begint met het reinigen van een vlek, moet je een vlekverwijderend wasmiddel testen op een naad of verborgen deel van het kledingstuk om er zeker van te zijn dat de kleur niet vervaagt of dat de stof eronder lijdt. Dit is vooral belangrijk bij zijde of andere stoffen die geen kleurechtheid hebben.

Als je het product eenmaal hebt geprobeerd, moet je het de tijd geven om het te laten werken met een snelle en directe bedekking, want soms is de wasmachine niet genoeg. Behandel de vlek en wacht minimaal 10 minuten voordat je hem in de wasmachine stopt.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: