Decoratie-ideeën

Hoe kies je de beste meubelstof

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als je erover nadenkt om gestoffeerde meubels voor je huis te kiezen, is het eerste waar je aan denkt de kleur die je moet kiezen, zodat deze goed bij je decoratie past. In de stoffenafdeling van elke meubelzaak is de kleur het belangrijkste, maar ook de textuur. Maar er zijn nog andere aspecten waarmee rekening moet worden gehouden om de beste meubelstof te kunnen kiezen, zodat deze niet bederft bij de eerste verandering zodra u dat specifieke meubel in gebruik neemt.

Vervolgens gaan we enkele overwegingen bespreken waarmee u rekening moet houden wanneer u de beste meubelstof voor uw meubelen wilt kiezen. Als je hiermee rekening houdt, kun je de beste meubelstof voor je huis kiezen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is erg belangrijk omdat het afhangt van het materiaal waarvan het is gemaakt. Het hangt ook af van het type meubilair, de kamer en aspecten van uw gezin (bijvoorbeeld of er kinderen en huisdieren in huis zijn). Bij het kiezen van de stof moet je hier rekening mee houden en dan aan het volgende denken:

  • Geweven patronen gaan langer mee dan gedrukte patronen, inet als hogere aantallen kinderen of strakkere breisels. Draadtelling verwijst naar het aantal draden per inch stof, en dichtere stof gaat altijd langer mee.

  • Je moet de stof van de bank kiezen, afhankelijk van wie dit meubel gaat gebruiken. Als u huisdieren of kleine kinderen heeft, is een leren stof van microfiches beter bestand tegen slijtage. Kunstleer voor bekleding is ook een goed idee.
  • De duurzaamheid van de stof zal ook variëren als de meubels dagelijks worden gebruikt of als ze integendeel in een kamer staan waar niet veel mensen of dierenverkeer en zal minder of slechts sporadisch worden gebruikt.

De stijl

Kies een stof met een stijl die past bij het interieur van je huis. Deze keuze moet in balans zijn met de stijl van het stuk dat je gaat bekleden. Dit betekent dat als je een traditionele stijl hebt bij het inrichten van je huis, het ideaal is om een meer traditionele bekleding te kiezen.

De stijl voegt ook persoonlijkheid en originaliteit toe aan je ruimte. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende soorten stoffering of dessins combineren. Afhankelijk van de decoratieve stijl van de kamer, kunt u het ene of het andere type bekleding kiezen, het kan een gewaagdere bekledingsstijl zijn!

Naast het rekening houden met de decoratie, is het ook handig dat u rekening houdt met de schaal van het patroon, die geschikt moet zijn voor de grootte van het meubilair dat het bedekt, evenals voor de grootte van de Kamer. Een groot patroon werkt misschien beter in een grote kamer, terwijl een eenvoudiger patroon beter werkt in een kleinere kamer.

De kleur

Kleur is essentieel! De kleur van de stof is het eerste dat mensen kiezen bij het kopen van meubels, omdat het een grote invloed heeft op de decoratie, vooral als het meubilair een grote bank is die een groot deel van de kamer zal innemen. Je moet ervoor zorgen dat de kleur de kleur is waar je lang naar wilt kijken als hij in je woonkamer staat. In een kleine kamer is hij bijvoorbeeld beter om te felle kleuren te vermijden, vooral als de bank te groot is voor het verblijf.

In dit geval zijn neutrale kleuren de veiligste gok.Als je kamer groter is, kun je meer met kleur "spelen", je kunt zelfs een gewaagde kleur voor je bank kiezen als je deze goed combineert met de andere kleuren in de kamer (bijvoorbeeld met lichtere of neutrale kleuren).

Kleur kan je ook helpen je humeur te verbeteren, daarom is het belangrijk om rekening te houden met de kleurtemperatuur bij het kiezen van de kleur van de meubelbekleding in kwestie. De warme en koude kleuren hebben direct invloed op je stemming en ook op die van de kamer, dus dit aspect is belangrijk in dit besluitvormingsproces. Vermijd trendy kleuren, tenzij je er dol op bent. Deze kleuren kunnen uit de mode raken en je kunt ze na verloop van tijd beu worden.

Waar moet je nog meer op letten

Er zijn nog andere aspecten waarmee u rekening moet houden voordat u een keuze maakt voor meubelbekleding. Dit heeft te maken met de omgeving waarin je je bank gaat plaatsen. U moet rekening houden met zaken als of de omgeving veel zon of vochtigheid ontvangt, of er huisdieren zijn die dezelfde meubels in huis hebben, of iemand vreugden in huis heeft, enz.

Als je dit eenmaal hebt bedacht, moet je het volgende in gedachten houden bij het kiezen van de bekleding voor je meubels:

  • Weerstand tegen verbleken, een belangrijke factor als de kamer veel zon krijgt of als het meubilair in de buurt van een raam staat.
  • Schimmelresistentie, een belangrijke factor als je in een vochtig klimaat leeft.
  • Allergieën, overweeg stoffen zoals microfiche om allergieën te voorkomen, omdat het niet pluist of stof aantrekt.
  • Huisdieren, als je huisdieren hebt, vermijd dan het gebruik van delicate stoffen zoals zijde of een dergelijke textuur. Het is beter om bekleding te gebruiken die overeenkomt met de slijtage van een huisdier dat op het betreffende meubel klimt.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: