Decoratie-ideeën

Houten krukken, veelzijdig en warm

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

«Zitplaats zonder armen of rugleuning, voor één persoon» is de eerste betekenis van kruk in het woordenboek van de Koninklijke Academie van de Spaanse Taal. Een betekenis die, gezien de neiging om te decontextualiseren en een ander gebruik te geven aan de stukken die in het interieurontwerp bestaan, te kort schiet. Omdat krukken, hoewel ze misschien overdreven lijken, een van de meest veelzijdige stukken zijn die er in interieurontwerp bestaan.

Gebruik zal grotendeels bepalen welk type kruk het meest geschikt is om een bepaalde kamer te decoreren, laag of hoog? met steun of zonder? Maar naast praktische overwegingen zullen ook esthetische overwegingen een rol gaan spelen.En wanneer deze in het spel komen, worden de houten krukken altijd een vaste waarde, dankzij hun veelzijdigheid en de warmte die ze bieden.

Lage houten krukken

Als we aan een kruk denken, is het beeld dat de meesten van ons in ons hoofd trekken dat van een zitting van hout met vier poten en een hoogte van niet meer dan 35 -40 cm. Een eenvoudig stuk met een vastberaden esthetiek dat slechts een klein deel vertegenwoordigt van het aantal dat we op de markt kunnen vinden.

Rustiekhouten krukken met een ruige esthetiek maken al tientallen jaren deel uit van onze huizen en blijven dat doen. Deze worden tegenwoordig vergezeld door meer gepolijste ontwerpen in lichte houtsoorten die beantwoorden aan de grote vraag naar Scandinavische stijl stukken, evenals andere, meer exclusieve stukken met meer originele vormen die op zichzelf een decoratief object worden .

Gebruik van lage krukken

  • In kleine woonkamers zijn krukken een geweldige optie als bijzettafel, om tijdschriften of een kopje koffie bij de hand te houden terwijl we op de bank uitrusten. Bij onverwacht bezoek kan je ze ook gebruiken als extra zitplaats.
  • In de keuken en eetkamer zijn ze handig om diners op tijd te zetten en nemen ook heel weinig ruimte in wanneer ze niet in gebruik zijn.
  • Als je een goede kledingkast in de slaapkamer hebt en geen extra opbergruimte nodig hebt, kan de kruk een geweldig nachtkastje worden. Hiermee kun je je boek neerleggen , een bril, de mobiel en zelfs een kleine lamp, zonder meer dan 30 centimeter aan elke kant van het bed in beslag te nemen.
  • In de badkamer om de handdoeken te leggen of schone kleren.
  • Een van de meest originele manieren om een krukje te hergebruiken is als een nachtkastje in de hal. Plaats een kleine lamp die de hal verlicht en zet er een plant naast.
  • Heb je een mooie plant of een mandfles die je een bevoorrechte plek wilt geven? Zet ze op een kruk en vul elke hoek van je huis met charme.
  • Op het terras en tuin zijn ze ook handig om een drankje of een handdoek naast het ligbed neer te zetten, als extra zitplaats, of als basis voor planten.
  • En als het designkrukken zijn of een origineel ontwerp hebben, dan kun je ze zelf decoratief object maken.

Hoge houten krukken

De hoge krukken die tot tien jaar geleden alleen in de horeca werden gebruikt, hebben de sprong naar onze huizen gemaakt. Steeds vaker wordt ingezet op nieuwbouwwoningen voor een open concept waarin keuken, eetkamer en woonkamer ruimte delen. Een trend die de inval in deze ruimtes heeft bevorderd van elementen zoals de keukeneilanden en dus hoge krukken.

Keukeneilanden worden het zenuwcentrum van veel huizen. Ze dienen als een geïmproviseerde ontbijtbar, maar worden ook die plek om vrienden en families te verzamelen en te socializen. En de krukken helpen ons om deze eilanden veel functioneler te maken, waardoor die van hout de meest voorkomende zijn in deze ruimtes.

Op de markt vinden we zowel ontwerpen in rustieke stijl die je kunt transformeren door kleur toe te voegen aan de poten of een kussen te gebruiken, als eigentijdse ontwerpen met ergonomische vormen en kleine rugleuningen. De verscheidenheid is zodanig datkies uit verschillende modellen kan overweldigend zijn, vooral als je geen rekening houdt met bepaalde praktische overwegingen.

Praktische overwegingen

Naast esthetische overwegingen mogen we praktische overwegingen niet negeren.Worden de krukjes regelmatig gebruikt voor het ontbijt of worden ze meer af en toe gebruikt? Zullen de kleintjes je vaak vergezellen terwijl je kookt, zullen ouderen of mensen met een soort rugprobleem ze gebruiken?

Als je het eiland dagelijks gebruikt voor ontbijt of diner, is het belangrijk om krukken met voetsteunen en rugleuningen te kiezen. Het kan voor ons ook interessant zijn om te wedden op ergonomische en/of gewatteerde ontwerpen waardoor we ons comfortabeler zullen voelen. Eigenschappen die allemaal essentieel zijn als er ouderen thuis zijn, kinderen of mensen met rugklachten.

Als ze af en toe worden gebruikt tijdens het koken, om 's middags koffie te drinken of om spontaan met het gezin te kletsen, verliezen de genoemde kenmerken gewicht kunnen kiezen uit vele andere ontwerpen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: