Spaces

De beste vloerafwerkingsopties voor een garage

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als je wat stijl en kleur aan je garage wilt toevoegen, kun je het beste beginnen met de vloer. Standaard betonnen garagevloeren zijn functioneel, maar met een beetje extra inspanning kunnen ze ook mooi en zelfs comfortabel zijn.

Een van de problemen is echter dat er eigenlijk nogal wat opties zijn voor het repareren van een garagevloer, en de meeste huiseigenaren hebben moeite om te beslissen welke kant ze op moeten. De manier om na te denken over een nieuwe garagevloer is door uw opties te verdelen in twee hoofdcategorieën: coatings en materialen.

Coatings worden aangebracht met een roller of kwast en hechten direct aan de vloer. Verf en epoxy zijn de belangrijkste producten in deze categorie. Liners zijn producten die bovenop de garagevloer worden geplaatst. Ze kunnen op elk moment worden verplaatst of verwijderd. Tegels en matten zijn producten die aan deze omschrijving voldoen.

Hieronder vindt u korte beschrijvingen van de opties, zodat u per geval kunt kiezen welke het beste bij uw garage past. Vergeet niet dat alle goede coatings voor garagevloeren beginnen met de voorbereiding en reparatie van het betonoppervlak. Als er scheuren of vlekken zijn, moet je dat eerst repareren.

Ook als je de garage van je huis voor andere functies wilt gebruiken, zoals het creëren van een woonkamer, dan is het goed om de vloer te isoleren om een comfortabele en esthetische vloer te creëren. Dit hangt af van hoe je je garage thuis wilt gebruiken.

Verf en epoxy

Coatings voor garagevloeren bestaan uit twee verschillende soorten producten, verf en epoxy. Hoewel het gemakkelijk is om de twee door elkaar te halen, aangezien beide worden aangebracht met rollers en kwasten, zijn ze eigenlijk heel verschillend vanuit een prestatie- en chemisch oogpunt. Als uw garagevloer bevlekt is met olie, vet en roest, kunt u deze eenvoudig nieuw leven inblazen met wat garagevloerverf. Latexverf bedoeld voor gebruik op betonnen vloeren is relatief goedkoop en gemakkelijk aan te brengenr.

De standaard voor een sterk en aantrekkelijk garagevloeroppervlak is garagevloer epoxy. Hoewel het gebruikelijk is om mensen te horen verwijzen naar 'epoxyverf', zijn epoxy en verf eigenlijk verschillende producten, met verschillende chemische samenstellingen. Voorbereiding en toepassing zijn iets complexer dan bij verf. Echter, voordat u met een epoxyklus op uw garagevloer begint, moet u beslissen welke stijl epoxy u wilt kiezen.

Denk aan bodembedekkers

Er is niets dat u ervan weerhoudt om tapijt of andere bekleding op uw garagevloer te gooien, maar als u een oppervlak wilt dat bestand is tegen de ontberingen van het dagelijkse garageleven, heeft u een product nodig dat speciaal daarvoor is gemaakt. . Er zijn drie basistypen garagetegels: harde plastic tegels, flexibele rubberen en plastic tegels en houtcomposiettegels.

Er is geen eenvoudigere manier om uw garagevloer te bedekken dan door een mat uit te rollen. Garagematten zijn er in verschillende stijlen, kleuren en materialen.

Voorbereiding en reparatie garagevloer

Garagevloerbedekkingen mogen niet worden gezien als een middel om beschadigde tegels in een "uit het oog, uit het hart"-toestand te brengen.Olie- en vetvlekken maken elke garagevloer lelijk en rommelig, maar ze kunnen ook problemen veroorzaken met verf- en epoxyafwerkingen. Ten slotte zullen die garagevloercoatings geen vochtproblemen oplossen, noch gaan verf en epoxies lang mee op te nat beton.

Isolatie garagevloer

Als u van uw garage een woonkamer maakt, of zelfs als u uw garage gewoon comfortabeler wilt maken bij warm en koud weer, kunt u overwegen om de betonplaat te isoleren. Bij een verbouwing van een garage houdt het voorbereiden van de vloer meer in dan alleen wat isolatie aanbrengen en een afgewerkt vloeroppervlak plaatsen. Als u de garagedeur wilt verwijderen, moet u ook de door deze stap gecreëerde opening voltooien en bijvoorbeeld een deur plaatsen.

Zoals je ziet hoeft de garagevloer niet ruw te blijven, je hebt alleen verschillende opties waardoor de vloer goed wordt afgewerkt en de vloer ook veel mooier wordt.Met de besproken opties moet u ook weten dat de vloer in goede staat veel langer meegaat. Nu kunt u nadenken over hoe u uw garagevloer kunt hebben en langer kunt genieten van dit deel van uw huis!

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: