Architectuur

Hoe weet ik de oriëntatie van mijn huis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Er zijn veel redenen waarom u de oriëntatie van uw huis wilt weten en misschien wilt u het weten voordat u het wilt huren of kopen. Misschien wil je het weten om na te denken over de gebruikte materialen, om de oriëntatie te kennen en dus na te denken over hoe je de slaapkamers moet verdelen, enz. Als je de oriëntatie van het huis kent, kanje ook helpen energie te besparen, dus als je hier rekening mee houdt, kan dat je bij veel aspecten van je huis helpen.

Afhankelijk van de indeling van het huis, kunt u meer licht hebben, meer besparen op de airconditioning van het huis, enz.Bovendien, als de oriëntatie correct is, kan uw woning groter lijken dankzij de verdeling van de kamers. Dit alles bij elkaar zorgt voor meer welzijn in huis.

Vervolgens gaan we je vertellen hoe je kunt weten wat de oriëntatie van je huis is. Zo haal je meer uit je huis.

Vraag in het kadaster

Van het virtuele kantoor of naar het fysieke kantoor, ze hebben de plannen van je huis. Wanneer u de plattegrond van uw woning te zien krijgt, is het belangrijk om te onthouden dat de plattegronden naar het noorden zijn gericht. Onthoud dat noord overeenkomt met boven, zuid met beneden, oost met rechts en west met links.

Hoewel je de oriëntatie van je huis misschien niet kunt verduidelijken, zelfs niet als je het plan in handen hebt, in dit geval, en vooral als je huis niet parallel aan andere oriëntatielijnen ligt, zou je moeten denken dat als de muur van je huis zich links van het vlak diagonaal tussen oost en noord bevindt, zal die muur van je huis naar het noordwesten gericht zijn.

Met een kompas

Heb je ooit een kompas gebruikt? Kompassen wijzen altijd naar het noorden, dus om de oriëntatie van uw huis te kennen, gaat u evenwijdig aan de muur staan die de langste is in uw huis en let u op de richting van de muur en waar de oriëntatie naartoe gaat. Als het recht naar het noorden wijst, weet je dat de oriëntatie van je huis noord-zuid is, als er enige mate van helling is, hangt het af van waar de naald gaat, je kunt de oriëntatie bepalen.

Google Maps

Een andere manier om de oriëntatie van uw huis te weten, is door er rekening mee te houden dat u in Google Maps een kaart met een kompas kunt hebben, zodat u weet waar uw huis is georiënteerd. U hoeft alleen het adres van uw huis in te voeren om de oriëntatie ervan te kennen en de kaartviewer zo in te stellen dat deze naar het noorden wijst, zodat u uw conclusies kunt trekken, rekening houdend met de twee manieren die we hierboven hebben genoemd. Om de richting te kennen, is er in google maps een symbool met een rood en wit kompas dat rechtsboven in het scherm verschijnt, druk erop en je weet de noordelijke richting van de kaart.

Wat is de beste oriëntatie voor een woning

Je vraagt je misschien af wat de beste oriëntatie van een huis is om er het meeste uit te halen. Het weer of uw persoonlijke voorkeuren kunnen criteria zijn waarmee u rekening moet houden voordat u een huis kiest op basis van de locatie. Om erachter te komen wat de beste of slechtste oriëntatie is voor een huis, gaan we enkele belangrijke punten bespreken.

Zuidgericht

Zuidoriëntatie is meestal de meest gewilde optie op plaatsen waar het koud is zodat de zon een groot deel van het jaar op het huis kan schijnen. Dit zal je helpen het verwarmingsverbruik te verminderen en je zult een veel gastvrijer huis hebben.

Noorden

Een huis op het noorden hebben heeft ook zo zijn voordelen, want heb je het hele jaar door goede verlichting. Dit voorkomt dat zonlicht direct alle kamers binnendringt, maar tegelijkertijd heb je goede verlichting. Deze optie is vooral ideaal op plaatsen waar het erg warm is.

Op het oosten gelegen

Wat betreft de oostelijke oriëntatie van het huis, heeft het één voordeel en dat is dat de binnenkomst van de zon alleen 's ochtends beperkt is, waardoor het huis warmte kan absorberen tot de gemeten dag en dat het huis 's middags koeler is. Dit kan verwarming in de ochtend besparen.

Op het westen gelegen

Deze oriëntatie is degene die mensen het minst leuk vinden, maar het heeft ook enkele voordelen, zoals dat de kamers van 's middags tot zonsondergang verlicht zijn, vooral op de warmste uren van de dag. Deze optie voor thuisoriëntatie is een goed alternatief voor koudere klimaten.

Vanaf nu kun je de oriëntatie van je huis kennen en vooral, voordat je je huis koopt of huurt, weten welke oriëntatie je het leukst vindt.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: