Decoratie-ideeën

Ideeën om zalmkleur in je decoratie te integreren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Heb je overwogen om de muren zalmkleurig te verven? Zo niet, dan nodigen we je uit om dat alsnog te doen. De zalmkleur is een kleur die met natuurlijk licht vreugde zal brengen in die ruimtes in je huis die je besluit om deze kleur te schilderen. Terwijl hij 's nachts en bij het licht van een lamp weet hoe hij ze met nuances moet vullen.

Salmon houdt het midden tussen oranje en roze en omvat zowel bleke als diepe tinten. U kunt de kleur van uw muren kiezen uit tal van nuances om meer verfijnde, lichte of informele interieurs te creëren.Wil je weten welke toon je moet kiezen en hoe je deze kunt combineren? Wij helpen u.

Zalmwanden

Hoe bleker de gekozen kleur, hoe verfijnder ons interieur zal zijn. Evenzo zijn de lichtere tinten het meest geschikt om minimalistische schema's te creëren, gecombineerd met heldere tinten in het meubilair. Integendeel, hoe intenser, hoe prominenter de muren zullen worden en hoe meer ontspannen deze ruimtes eruit zullen zien.

De warmte van de kleur gekozen zalm heeft ook invloed op het eindresultaat. Een warmere zalmkleur -met meer oranje- zal je helpen om helderdere en meer uitnodigende ruimtes te creëren, terwijl een koudere zal zorgen voor meer soberheid en elegantie en zal je ook helpen om die ruimtes in evenwicht te brengen met veel natuurlijk licht.

Kleuren die passen bij zalmkleur

Zodra de muurkleur is gekozen, welke andere kleuren kunnen we in de ruimte verwerken? De zalmkleur past perfect in ruimtes die zijn ingericht in zowel gebroken als helderwitte tinten.Het staat ook prachtig bij een steeds populairder wordende kleur in interieurdecoratie: grijs. Het is ook een uitstekend alternatief als aanvulling op zowel groene tinten als warme tinten zoals bruin, kastanjebruin of oranje.

  • Wit: Wit is altijd een alternatief, welke kleur we er ook naast zetten. Combineer heldere zalmkleurige muren en gebroken witte meubels om eigentijdse, minimalistische interieurs te creëren. En gok op muren in een warme, medium zalmkleur en helderwitte meubels als je een meer vertrouwde en gezellige kamer wilt.

  • Greys: Grijs is de afgelopen tien jaar enorm populair geworden in interieurdecoratie en de combinatie met zalm is enorm aantrekkelijk. Omdat grijs een koude kleur is, combineer het met een warme zalmkleur als je een gezellige familiekamer wilt creëren.Kies daarentegen een toon die ook koud is als je op zoek bent naar een verfijnde en moderne ruimte.

  • Groen: De combinatie zalm en groen is een van onze favorieten bij Decoora. Als het gaat om het kiezen van groentinten, hebben we het duidelijk; die diepe tonen die de kleuren van de meest gesloten bossen simuleren zijn onze favorieten. Het is een combinatie die nooit teleurstelt en die ongetwijfeld een gedistingeerde touchgeeft aan elke ruimte.

  • Allemaal warm: En met warme tinten bedoelen we bruin, rood, kastanjebruin en oranje. Hoewel de combinatie van zalm met deze kleuren komt minder vaak voor vanwege hoe riskant bepaalde keuzes kunnen zijn, het resultaat ervan is altijd warm en gastvrij.Een manier om natuurlijkheid in een ruimte te brengen en een min of meer scherpe Boheemse toets.

  • Blauw (en roze): De combinatie van zalm en blauw blijft niet onopgemerkt. Het komt voor dat door deze kleuren te combineren beide worden versterkt. Ze kunnen dus prominent aanwezig zijn in woonkamers, respectievelijk toegepast op muren en meubels. Wat als we roze toevoegen aan de vergelijking? Door blauw en roze in accessoires en textiel in evenwicht te brengen, creëren we jeugdige en vrolijke kamers.

Meubels, textiel en accessoires

Wil of durf je de muren niet te verven maar wil je deze kleur toch verwerken in je interieur? Een optie hiervoor is om te wedden op meubels van deze kleur: banken, stoelen en kleine tafels zullen vooral opvallen tegen witte muren.Houd er rekening mee dat het, afhankelijk van het meubelstuk, min of meer moeilijk voor u zal zijn om het uiterlijk te veranderen als u er genoeg van krijgt. En het zal ook niet zo goedkoop zijn.

Een andere optie is om zalmkleurig textiel in de kamer te verwerken. Plaats een vloerkleed van deze kleur in een woon- of slaapkamer met een witte basis en je verandert het uiterlijk helemaal. Je kunt deze kleur ook in de slaapkamer verwerken door middel van beddengoed, waardoor het een zeer vrouwelijke en zoete toets krijgt.

Kussens zijn altijd een geweldig alternatief om een hele kamer te transformeren. Het lijkt ongelooflijk dat zo'n eenvoudig en goedkoop element ons kan helpen bij het renoveren van ons huis, toch? Gebruik zalmkleurige kussens op de bank of het bed en combineer ze met andere in neutrale, blauwe of roze kleuren.

Hou je van zalmkleur? Durf jij de muren in een van de vele tinten te schilderen? Of ga je er discreter in door middel van textiel en accessoires? We hopen dat u nu duidelijker weet hoe u dit moet doen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: