Interieur

Tips om Feng Shui in je slaapkamer te hebben

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Feng Shui is het oude Chinese systeem van natuurwetten die verondersteld worden de oriëntatie van de ruimtelijke ordening van je meubels en decor te bepalen in relatie tot de stroom van energie (Chi). Het woord 'feng' betekent wind in het Chinees, en het woord 'shui' betekent water in het Chinees, samen symboliseren ze de levensstroom die iedereen in huis zou moeten hebben.

De slaapkamer is de belangrijkste kamer in huis in de feng shui-filosofie. Het is de kamer waarin je de meeste tijd doorbrengt en het is voor jou het meest persoonlijk.Bovendien slaap je vele uren in deze kamer. Daarom ben je in een meer passieve toestand als je slaapt, dus je wordt echt beïnvloed door alle energieën in de slaapkamer De slaapkamer symboliseert jou. Daarom verandert elke feng shui die hij doet in de slaapkamer is dichter bij je, waardoor hij meer invloed heeft.

Hedendaagse Feng Shui ontwikkelde zich in de westerse samenleving in de jaren 70 en is gebaseerd op de psychologie van het bereiken van doelen door een specifieke focus op verschillende aspecten van het leven, evenals de klassieke manier van de principes van Feng Shui, waaronder de stroom van Chi en de manifestaties van yin en yang. We hebben een lijst met Feng Shui-tips samengesteld om ervoor te zorgen dat je energie in de goede richting stroomt en je helpt om 's nachts goed te slapen je slaapkamer ziet eruit als een andere en de energie zal je ten goede verrassen.

Zet het bed goed

Om je bed correct te plaatsen volgens Feng Shui, mag je deze richtlijnen niet missen:

  • Zorg ervoor dat je bed in een dominante positie staat, dit betekent dat je bed voor de deur moet staan, niet er direct in lijn mee.
  • Heb geen deuren die direct in lijn met het bed openen, vermijd voeten die rechtstreeks naar de deur wijzen.
  • Plaats het hoofdeinde tegen een stevige muur, met ruimte beschikbaar in de andere drie ruimtes van het bed (links, rechts en voeteneinde).
  • Plaats twee nachtkastjes in plaats van één naast de bedden
  • Plaats het hoofdeinde niet op een muur waar zich aan de andere kant van de muur een badkamer bevindt.
  • Plaats uw bed niet onder lage balken, schuine plafonds of plafonds.
  • Heb een goed hoofdeinde voor je bed
  • Een hoofdeinde staat voor stabiliteit en steun in je leven, en vooral in je romantische relaties. De beste hoofdeinden zijn stevig, zonder boren. Wil je een barhoofdeinde? Zowel jij als je partner kunnen zich gevangen voelen met deze decoratiestijl. Je moet ervoor zorgen dat je het hoofdeinde stevig vasthoudt om de meeste steun en kracht te voelen.
  • Way hoofdeinden kunnen een goed idee zijn, omdat het gebruikelijk is in westerse feng shui en een item is dat betrekking heeft op de symbolische aard van het ondersteunen van je lichaam en energie als je slaapt.

Vanuit het feng shui-perspectief van de Bau-biologie kunnen metalen frames en metalen veren het natuurlijke magnetische veld van de aarde versterken en vervormen. De houten materialen zijn niet-geleidend, dus ze kunnen helpen voorkomen dat radiofrequentiesignalen van draadloze apparaten (uw computer, telefoon en televisie) uw persoonlijke energieveld negatief binnendringen.

Onder het bed schoon

Wat ligt er onder je bed? Items onder onze bedden beïnvloeden u terwijl u in een passieve "yin" -toestand slaapt. Wat je hieronder ook hebt, kan ook onbewuste blokkades in je leven vertegenwoordigen of creëren. Brieven van exen kunnen ervoor zorgen dat je vast blijft zitten in de huidige staat van je relatie. Schoenen kunnen je het gevoel geven dat je beweegt in plaats van rust. Bagage kan je onderweg houden en je nooit als thuis voelen.

Tijd om de ruimte onder je bed op te ruimen! Indien mogelijk wordt aanbevolen om geen opbergruimte onder het bed te hebben. Dan kan qi (levensenergie) overal vrij stromen en je genezen terwijl je slaapt. Als je het voor een soort opslag moet gebruiken, denk dan alleen aan zachte slaapgerelateerde items zoals beddengoed, dekens en kussens.

Geen elektronica in bed

Elektromagnetische velden zijn elektrische en magnetische velden die worden gecreëerd door (onder andere) elektronische apparaten en hoogspanningslijnen. Ze kunnen schadelijk zijn en ons welzijn beïnvloeden, inclusief onze slaapkwaliteit.

Op praktisch niveau weten we allemaal dat de aanwezigheid van apparaten in onze slaapkamers onze slaap en circadiane ritmes verstoort. Als je moeite hebt met een goede nachtrust, doe dan je best om elektronica uit de slaapkamer te houden. Een wekker kopen en alleen boeken lezen zijn twee manieren om jezelf bezig te houden en op schema te blijven zonder dat je een telefoon of andere elektronische apparaten nodig hebt.

En vergeet niet dat Feng Shui-kleuren ook belangrijk zijn!

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: